Liesbeth Knap

Adviseur Mobiliteit

Hoe ben je bij Keypoint terechtgekomen?
Via de Universiteit Twente ben ik na de master Transport Engineering & Management bij Keypoint terechtgekomen. Naast de kleinschaligheid van het bedrijf spraken de thema’s waar Keypoint zich mee bezig houdt me aan, en de match was snel gemaakt! Tijdens de eerste maanden werk wordt je goed begeleidt en wegwijs gemaakt in projecten die aansluiten bij je interesses.

Hoe is het werken bij Keypoint?
Het werken bij Keypoint is voor mij zeer afwisselend, wat ik leuk vind. Als data-analist ben ik graag bezig met cijfers, programmeren, en geografische analyses, maar dit wordt ook afgewisseld met overleggen, uitzoekwerk en schrijfwerk. Het werk als adviseur bij Keypoint bestaat dus zeker niet alleen maar uit achter een scherm werken! Zo kan een werkdag bij Keypoint voor mij bestaan uit het maken van een kaartje in qgis met doorfietsroutes, het schrijven van een analyse-script in Python over het gebruik van deelmobiliteit, en ondersteuning bieden aan een gemeente met het aanleveren van parkeerdata. De meeste projecten doe ik samen met collega’s. Over en weer sparren en even bij elkaar binnenlopen maakt het werk leuk, en zeker ook gezellig.

Waarom zouden anderen voor Keypoint moeten kiezen?
Bij Keypoint doen we niet aan strak ingekaderde functies. Over het algemeen wordt iedereen redelijk vrij gelaten in wat zij of hij wil doen. Vind je een project toch wat minder leuk? Dan kan er altijd gekeken worden of andere werkzaamheden beter bij je passen, en of een andere collega beter bij het project past. Bij Keypoint kan ik goed aangeven wat ik wel en niet leuk vind om te doen en wordt hier ook naar geluisterd. Zo ontdek ik gaandeweg wat mij het meeste voldoening geeft in mijn werk. De korte lijntjes met collega’s, rondjes wandelen tijdens de lunch, en af en toe een borrel op vrijdagmiddag maken Keypoint een hartstikke leuke plek om te werken. En hiernaast hebben we natuurlijk ook de nodige bedrijfsuitjes, jubilieumfeestjes, en het kerstdiner!