De Nationale FietsTelweek wordt dit jaar gehouden van 18 t/m 24 september 2017.


De Fiets Telweek; het nationale fietsonderzoek heeft dit jaar een primeur; het onderzoek wordt uitgebreid met de beleving van fietsen. Niet alleen de ‘harde’ data zoals snelheden, routes, vertragingen en ‘omrijfactoren’ worden in kaart gebracht - tijdens de editie van 2017 komt ook de beleving van het fietsen aan bod. Deelnemers kunnen straks via de Fiets Tel-app feedback geven over verkeersveiligheid en fietsroutes beoordelen/waarderen. Met deze nieuwe mogelijkheid geeft de Fiets Telweek invulling aan een grote wens van zowel betrokken deelnemers als opdrachtgevers.

De derde editie van de Nationale Fiets Telweek kent een aantal nieuwe onderdelen. Uitgangspunt van de Fiets Tel-app is nog steeds laagdrempelig meedoen aan fietsonderzoek. Dit kan door de app te downloaden en mee te doen in de automatische modus. De ritten worden automatisch gemeten en achteraf wordt geanalyseerd welk type ritten afgelegd zijn.

Actief meedoen; het hele jaar rond

Dit jaar heeft de deelnemer ook de mogelijkheid om mee te doen aan de actieve modus. In deze modus krijgen deelnemers dit jaar meer inzicht krijgen in hun bijdrage aan het onderzoek. Deelnemers krijgen hierbij ook de kans om feedback te geven over de gereden route. Binnen de FietsTel-app kan de actieve modus gekozen worden.

Verder is het mogelijk om het gehele jaar de ritten te laten meten. De focus voor de Fiets Telweek blijft op de derde week in september, maar op deze manier kan de app als fietsmonitoringstool gebruikt worden.

Meer informatie

De app is vanaf nu te downloaden in Google Play en Apple Store. Meer weten? Neem contact op met Cees Bakker of Sanne van Zundert.

De Fiets Telweek wordt gefinancierd door de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant, stadsregio Amsterdam en metropoolregio Rotterdam - Den Haag.