Benjamin Groenewolt
Gedragsingenieur
Mensen staan dagelijks in de file; dat intrigeert Benjamin al jaren. Kennelijk is het zo slecht nog niet? In ieder geval is het voor Benjamin aanleiding genoeg om zijn tanden te zetten in het realiseren van gedragsverandering. Meer fietsen is goed voor de bereikbaarheid en de gezondheid en het sluit ook nog aan bij hoe hij de wereld graag ziet. Zo doet Benjamin als bewuste niet-autobezitter bijna alles met de fiets of de trein.

Benjamin heeft een brede expertise vanuit zijn opleiding Civiele Techniek. Toch heeft niet zozeer de techniek, maar de mens in het verkeer de bijzondere interesse van deze gedragsingenieur.
Het samenbrengen van werkvelden is de kracht van Benjamin. Hij schakelt eenvoudig tussen expertises en weet zo mensen binnen een project te verbinden. Of het nu gaat om het begrijpen van software codes, het ontwerpen van infrastructuur of het begrijpen van reizigersbelangen. Dit doet hij altijd vol enthousiasme.

Benjamin is projectleider Enschede Fietsstad 2020 voor de Gemeente Enschede, waarbij hij alles wat met fietsen te maken heeft weet te verbinden. Zijn streven daarbij is natuurlijk een toenemend aantal fietsers in de stad. Vanuit deze rol is hij ook zeer betrokken bij het beheer van de gedragsbeïnvloedingsapp SMART. Naast de praktijk van gedragsbeïnvloeding, is Benjamin ook betrokken bij wetenschappelijk onderzoek. De afgelopen jaren was hij werkpakketleider bij Horizon 2020 project EMPOWER.

Naast zijn werk is Benjamin actief in verschillende organisaties: als keeper bij handbalvereniging Cabezota, als slagwerker en bestuurslid bij de Koninklijke Enschedese Burgerharmonie en als bestuurslid bij de Universitaire Sportkantine. Overal met zijn brede glimlach.
Vol enthousiasme, geïnteresseerd in de mens in het verkeer
Benjamin afwezig of onbereikbaar?
Neem contact op met een van onderstaande collega's
In dienst sinds2010
voornaamste projectrolGedragsingenieur
werkveldenFiets, Gedragsbeïnvloeding, Smart Mobility

Projecten

Is betrokken bij

Effectief belonen voor een langere termijn

Nieuws

23 jan
Benjamin Door

Benjamin

Effectief belonen voor een langere termijn

Als onderdeel van het onderzoeksproject EMPOWER heeft Benjamin meegeschreven aan een paper over een case study over de impact van positieve prikkels. Ongeveer 70 deelnemers in Twente deden mee aan een onderzoek met de SMART-app.

Lees verder
Projectleiders Fiets

Project

19 apr
Benjamin Door

Benjamin

Projectleiders Fiets

Voor de gemeente Enschede levert Keypoint twee deeltijd projectleiders die de fietsprojecten binnen Beter Benutten voor hun rekening nemen. Vanwege de piekdrukte op deze projecten was er behoefte aan tijdelijk extra capaciteit met slagkracht. Benjami...

Lees verder