Dennis Hijkoop
Adviseur Smart Mobility en ITS
“Waarom doet hij niet wat ik van hem verwacht?” Het is een veel gestelde vraag bij menig collega in de mobiliteitswereld. Bruggen slaan tussen specialismen is een belangrijke rol binnen innovatieve mobiliteitsprojecten. De wereld van mobiliteit kent vele disciplines waar het raakvlakken mee heeft: ICT, gedragswetenschappen, bestuurskunde ga zo maar door. Dennis begeeft zich als generalist hier midden tussen in. Daarbij legt hij met een analytische blik de knelpunten bloot. Ook denkt hij mee over oplossingen die de verwachtingen waarmaken.

Dennis is een sociaal geograaf met ervaring in verkeer, databeleid en (ruimtelijk) bestuursrecht. Dennis staat graag met zijn voeten in de klei. Om die reden is hij dan ook het liefst pragmatisch in zijn werkwijze.

Collega’s zien Dennis als een communicatief sterke adviseur met een duidelijke visie en met een goed gevoel voor humor. Hij is analytisch en kan met zijn generalistische blik vanuit verschillende perspectieven een vraagstuk benaderen. Bovenal is Dennis sociaal betrokken en daarmee een fijne collega om mee in projecten te werken.
 
Als projectleider is Dennis actief in verschillende typen werkzaamheden. Zo houdt hij zich bezig met de wijze waarop CAN-Bus data van voertuigen kunnen worden gebruikt voor een efficiënter wegbeheer en is hij schrijver van verschillende programmaplannen waarin de mobiliteitsagenda wordt vormgegeven.

Dennis is gek op alles wat op wieltjes rijdt, zowel in het werkveld als daarbuiten. Begin over een Scania, Daf of Volvo Truck, dan kom er vast een verhaal los. Daarnaast is Dennis geïnteresseerd in de politiek en de Italiaanse cultuur en staat hij graag in de keuken.
 
Analyseert mobiliteit in een bredere context
Dennis afwezig of onbereikbaar?
Neem contact op met een van onderstaande collega's
In dienst sinds2016
voornaamste projectrolAdviseur Smart Mobility en ITS
werkveldenData, MaaS, Gedragsbeïnvloeding, Monitoring & evaluatie

Projecten

Is betrokken bij

De fiets beter benut in Deventer

Project

09 aug
Dennis Door

Dennis

De fiets beter benut in Deventer

De gemeente Deventer maakt onderdeel uit van het programma Beter Benutten in de regio Stedendriehoek. De gemeente voert in dit programma verschillende fietsprojecten uit. Keypoint voert de coördinatie van de Deventer projecten uit. De coördinatie ri...

Lees verder