Edgar Siemerink
Adviseur OV & Fiets
Sociaal, positief en oplossingsgericht zijn eigenschappen die Edgar goed beschrijven. Hij heeft zich bij Keypoint ontwikkeld tot een zelfstandige en betrokken adviseur en is een van de experts op het gebied van openbaar vervoer en fiets.

Na zijn bachelor en master Civiele Techniek aan de Universiteit Twente was Edgar nog niet uitgestudeerd en heeft hij (in deeltijd) nog een master Stadsgeografie aan de Universiteit Utrecht gevolgd.

Edgar is analytisch ingesteld. Hij wil niet alleen weten wat er gebeurt, maar ook waarom dat zo gebeurt. Analyse en onderzoek zijn hem op het lijf geschreven. Samenwerken met opdrachtgevers, collega’s en stakeholders is een belangrijk onderdeel van zijn werkzaamheden en dat gaat hem uitstekend af. Doordat hij snel nieuwe dingen oppikt, wordt het samenwerken steeds makkelijker. Door diverse detacheringen heeft Edgar uitgebreide ervaring in het werken in ambtelijke organisaties en bestuurlijke omgevingen.

Edgar heeft veel kennis van en ervaring met zowel fiets- als OV-projecten. Eerder was hij betrokken bij onder andere de Nationale Fietstelweek, fietsparkeeronderzoeken in Rotterdam en Maastricht en fungeerde hij als Projectleider Fiets bij de Gemeente Enschede. Momenteel heeft het onderwerp openbaar vervoer wat meer aandacht door inzet op het gebied van concessiebeheer, vervoerkundige zaken en concessiemonitoring bij zowel de Gemeente Almere als de Provincie Overijssel (OV Oost).

Naast zijn werk is Edgar actief in het voetbal. Hij speelt zelf en is jarenlang jeugdtrainer geweest bij Excelsior’31 in Rijssen. Tegenwoordig zit hij daar in de Technische Commissie en verricht hij scoutingswerk voor de regionale voetbaltrots FC Twente.
Edgar wil weten wat er gebeurt en waarom iets gebeurt
In dienst sinds2011
voornaamste projectrolAdviseur OV & Fiets