Edgar Siemerink
Adviseur Mobiliteit
Sociaal, positief en oplossingsgericht zijn eigenschappen die Edgar goed beschrijven. Hij heeft zich bij Keypoint ontwikkeld tot een zelfstandige en betrokken adviseur en is een van de experts op het gebied van openbaar vervoer en fiets.

Na zijn bachelor en master Civiele Techniek aan de Universiteit Twente was Edgar nog niet uitgestudeerd en heeft hij (in deeltijd) nog een master Stadsgeografie aan de Universiteit Utrecht gevolgd.

Edgar is analytisch ingesteld. Hij wil niet alleen weten wat er gebeurt, maar ook waarom dat zo gebeurt. Analyse en onderzoek zijn hem op het lijf geschreven. Samenwerken met opdrachtgevers, collega’s en stakeholders is een belangrijk onderdeel van zijn werkzaamheden en dat gaat hem uitstekend af. Doordat hij snel nieuwe dingen oppikt, wordt het samenwerken steeds makkelijker. Door diverse detacheringen heeft Edgar uitgebreide ervaring in het werken in ambtelijke organisaties en bestuurlijke omgevingen.

Edgar heeft veel kennis van en ervaring met zowel fiets- als OV-projecten. Eerder was hij betrokken bij onder andere de Nationale Fietstelweek, fietsparkeeronderzoeken in Rotterdam en Maastricht en fungeerde hij als Projectleider Fiets bij de Gemeente Enschede. Momenteel heeft het onderwerp openbaar vervoer wat meer aandacht door inzet op het gebied van concessiebeheer, vervoerkundige zaken en concessiemonitoring bij zowel de Gemeente Almere als de Provincie Overijssel (OV Oost).

Naast zijn werk is Edgar actief in het voetbal. Hij speelt zelf en is jarenlang jeugdtrainer geweest bij Excelsior’31 in Rijssen. Tegenwoordig zit hij daar in de Technische Commissie en verricht hij scoutingswerk voor de regionale voetbaltrots FC Twente.
Edgar wil weten wat er gebeurt en waarom iets gebeurt
Edgar afwezig of onbereikbaar?
Neem contact op met een van onderstaande collega's
In dienst sinds2011
voornaamste projectrolAdviseur Mobiliteit
werkveldenOpenbaar vervoer, Data

Projecten

Is betrokken bij

De Meetfiets

Project

10 apr
Edgar Door

Edgar

De Meetfiets

Overheden en kennisinstituten in Gelderland en Overijssel hebben een Actie-Agenda Slimme Mobiliteit Oost-Nederland opgesteld. Eén van de acties is de actie ‘Slimme fietsen’, waarbij de fiets als databron dient en op een efficiënte manier onder andere luc

Lees verder
Het effect van de Beter Benutten projecten in Enschede

Nieuws

24 apr
Edgar Door

Edgar

Het effect van de Beter Benutten projecten in Enschede

In Enschede zijn diverse maatregelen genomen in het kader van Beter Benutten Vervolg. Dit betreft onder andere de aanleg van enkele fietsstraten, de verbetering van de doorstroming bij verkeerslichten en gedragscampagnes onder de noemer Enschede Fietsstad 2020.

Lees verder