Jop Zwienenberg
Adviseur Smart Mobility en ITS

Jop is altijd al geïnteresseerd geweest in het verplaatsingsgedrag van mensen. De corona pandemie heeft deze interesse verder versterkt; de bijbehorende maatregelen hadden een grote invloed op dit gedrag. Deze interesse kwam goed tot zijn recht tijdens zijn stage en afstudeeronderzoek van de master Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit Twente. Hij heeft een model ontwikkeld om de reismotieven van mensen (bijvoorbeeld werken en winkelen) te voorspellen. 

Bij Keypoint neemt Jop zijn waarnemingen mee om reizen in de toekomst efficiënter en duurzamer vorm te geven. Het steeds verder digitaliseren en automatiseren van verkeerssystemen, zoals gebeurt bij de overgang van Verkeersregelinstallaties (VRIs) naar intelligente VRIs (iVRIs), draagt hieraan bij. Hierbij wordt de rol van data (en dus ook data-analyse) steeds belangrijker. Ook om het gedrag van mensen beter te faciliteren. 

Jop is een gedreven en leergierig persoon en heeft de frisse blik van een starter in de mobiliteitswereld. Hij is in staat zowel zelfstandig opdrachten uit te voeren als in een team te werken. In zijn vrije tijd houdt Jop zich veel met voetbal bezig. Hij traint twee keer in de week bij v.v. Drienerlo, met elke zaterdag een wedstrijd, waarbij ook de gezelligheid na het voetballen belangrijk is. Verder houdt Jop ervan om nieuwe landen en steden te ontdekken, bij voorkeur met de trein. 

Actief bijdragen aan efficiƫnte en duurzame mobiliteit
Jop Zwienenberg afwezig of onbereikbaar?
Neem contact op met een van onderstaande collega's
In dienst sinds2022
voornaamste projectrolAdviseur Smart Mobility en ITS