Justin van Steijn
Adviseur Smart Mobility en ITS
Justin studeerde civiele techniek aan de Universiteit Twente, met als specialisatie verkeer en mobiliteit. Al tijdens zijn studie pakte hij de programmeer- en data-opdrachten met veel enthousiasme aan. Bij Keypoint heeft hij dit verder uitgebouwd en zich vertrouwd gemaakt met belangrijke databronnen als het NDOV, de Nationale Fiets Telweek, het Onderzoek Onderweg in Nederland (ODiN), OpenStreetMap en de Nationale Databank Wegverkeer (NDW).

Op basis van deze databronnen maakt hij monitoringstools, visualiseert hij data op kaarten en in grafieken. Ook helpt hij bedrijven met het inplannen van onderzoeksritten in het openbaar vervoer.

Vraagstukken die op het eerste oog ingewikkeld lijken, zijn voor Justin een leuke uitdaging. Samen met opdrachtgevers zoekt hij naar de meest gewenste oplossing. Zijn scherpte en toegankelijke persoonlijkheid maken hem tot een waardevolle adviseur.

In zijn vrije tijd doet Justin graag iets sportiefs zoals zwemmen of fietsen.
 
Thuis in programmeer- en data-opdrachten
Justin afwezig of onbereikbaar?
Neem contact op met een van onderstaande collega's
In dienst sinds2017
voornaamste projectrolAdviseur Smart Mobility en ITS
werkveldenData, Verkeersanalyse, Smart Mobility

Projecten

Is betrokken bij

Mythbusting: Over fietsen, feiten en fabels

Nieuws

04 sep
Justin Door

Justin

Mythbusting: Over fietsen, feiten en fabels

Het is geen geheim dat Nederland een fietsland bij uitstek is en dat veel verplaatsingen in Nederland op de fiets gebeuren. In Nederland is (bijna) iedere inwoner een fietser. We fietsen jaarlijks gemiddeld 880 kilometer op de fiets.

Lees verder
Efficiënt roosteren door slimme data-analyse

Nieuws

15 feb
Justin Door

Justin

Efficiënt roosteren door slimme data-analyse

Dagelijks rijden er honderden OV-lijnen door Nederland die tienduizenden ritten maken. Om de kwaliteit van het OV te monitoren, is tegenwoordig al veel automatisch mogelijk, zoals het meten van de punctualiteit. Sommige belangrijke kwaliteitsaspecten moeten echter ter plekke worden beoordeeld, zoals comfort, klantvriendelijkheid en de reinheid.

Lees verder