Rick Schotman
Gedragsingenieur
Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Met zijn opleiding als industrieel ontwerper en promotieonderzoek naar de gebruikersacceptatie van nieuwe (mobiliteits)diensten, heeft hij de juiste achtergrond om vanuit de gebruiker naar verkeersvraagstukken te kijken. Zo draagt hij voor de gebruiker passende oplossingen aan.

Rick is sociaal, is een prettige gesprekspartner en hij is goed in het opzetten en uitvoeren van onderzoeksopdrachten. Daarnaast houdt hij zich bezig met visievorming en nieuwe ontwikkelingen, waarbij hij over bestaande kaders heenstapt en met verfrissende inzichten komt.

Projecten waarbij mens en techniek samenkomen, voert Rick met veel plezier uit. Dit doet hij bijvoorbeeld in projecten rondom verkeersveiligheid en ITS, waarbij slimme technieken worden ingezet om het verkeer veiliger te maken. Een ander project is het gedragsonderzoek naar speed-pedelecrijders. Hiervoor onderzoekt hij hoe rijders van deze snelle elektrische fietsen zich gedragen en welke gevaren onderweg op de loer liggen.

Buiten het werk speelt Rick volleybal, verzint hij nieuwe gerechten in de keuken, of gaat hij gewapend met fotocamera de wereld in.
 
Het gaat om de gebruiker
Rick afwezig of onbereikbaar?
Neem contact op met een van onderstaande collega's
In dienst sinds2015
voornaamste projectrolGedragsingenieur
werkveldenMaaS, Gedragsbeïnvloeding, Verkeersveiligheid

Projecten

Is betrokken bij

Effectmeting open brugdata op verkeersveiligheid

Project

08 nov
Rick Door

Rick

Effectmeting open brugdata op verkeersveiligheid

Navigatieapps tonen allerlei informatie. Hoe effectief is het wanneer deze apps informatie over open bruggen doorgeven? En wat draagt het bij aan verkeersveiligheid? Keypoint zoekt dit uit voor Rijkswaterstaat Noord Nederland.

Lees verder
Speed-pedelecs: uitzonderen of de wet volgen?

Nieuws

02 nov
Rick Door

Rick

Speed-pedelecs: uitzonderen of de wet volgen?

Speed-pedelecs horen wettelijk op de rijbaan. Soms is het fietspad echter veiliger, maar daar is een uitzondering voor nodig. Voor de Provincie Gelderland onderzoeken we de effecten van de uitzonderingsmaatregel.

Lees verder