Rick Schotman
Adviseur, Gedragsingenieur
Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Met zijn opleiding als industrieel ontwerper en promotieonderzoek naar de gebruikersacceptatie van nieuwe (mobiliteits)diensten, heeft hij de juiste achtergrond om vanuit de gebruiker naar verkeersvraagstukken te kijken. Zo draagt hij voor de gebruiker passende oplossingen aan.

Rick is sociaal, is een prettige gesprekspartner en hij is goed in het opzetten en uitvoeren van onderzoeksopdrachten. Daarnaast houdt hij zich bezig met visievorming en nieuwe ontwikkelingen, waarbij hij over bestaande kaders heenstapt en met verfrissende inzichten komt.

Projecten waarbij mens en techniek samenkomen, voert Rick met veel plezier uit. Dit doet hij bijvoorbeeld in projecten rondom verkeersveiligheid en ITS, waarbij slimme technieken worden ingezet om het verkeer veiliger te maken. Een ander project is het gedragsonderzoek naar speed-pedelecrijders. Hiervoor onderzoekt hij hoe rijders van deze snelle elektrische fietsen zich gedragen en welke gevaren onderweg op de loer liggen.

Buiten het werk speelt Rick volleybal, verzint hij nieuwe gerechten in de keuken, of gaat hij gewapend met fotocamera de wereld in.
 
In dienst sinds2015
voornaamste projectrolAdviseur, Gedragsingenieur
werkveldenGedragsbeïnvloeding, Verkeersveiligheid