Onze mensen

Patrick Duwel

Directeur, Project- en programmamanager ITS

Als project- of programmamanager is hij de expert om complexe projecten op het snijvlak van ICT en mobiliteit in goed banen te leiden. Patrick heeft daarbij een uitstekend gevoel voor het betrekken van de juiste stakeholders. Kenmerkend is dat Patrick de vertaalslag kan maken tussen de technische uitwerking en de functionele wensen. Hierbij slaat hij de brug tussen de vraag van de opdrachtgever en de realisatie door marktpartijen. In het weekend zit hij regelmatig op de mountainbike om de conditie enigszins op peil te houden en zijn geest te laten uitwaaien. Cees Bakker

Senior Adviseur, OV- en fietsexpert

Specialist op zijn vakgebied en realist in de uitwerking. Gezagrijk en verbindend. Op zoek naar dwarsverbanden. Openstaand voor creatieve ideeën en helpt deze concreet te maken. Cees heeft er plezier in om samen met opdrachtgever en collegae de slimste oplossing te zoeken. En daarbij de best passende strategie te kiezen. Cees heeft daarbij altijd oog voor de achterliggende vraag. Cees heeft plezier in de discussie en waardeert mensen voor hun specifieke talenten. Volgens Cees zijn fiets en OV beide modaliteiten die afzonderlijk en in combinatie veel kunnen betekenen voor de leefbaarheid en bereikbaarheid van steden. Er liggen in Nederland en daarbuiten nog volop kansen om beide door te ontwikkelen. Zeker in combinatie met de nieuwste technologieën. Cees besteedt veel tijd aan winkelen (zucht) en mountainbiken en wacht al jaren op een kans de Elfstedentocht te rijden.

Ronnie Quaink

Senior Adviseur, Resultaat gericht projectleider ITS

Resultaat gericht senior projectleider, die zijn technische achtergrond inzet bij zowel informatie analyse als bij implementaties van ICT systemen binnen het werkveld verkeer en vervoer. Overtuigend vanuit de inhoud, maar met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Pragmatisch ingesteld. Zijn jarenlange ervaring als systeem- en softwareontwikkelaar wordt bij Keypoint voornamelijk ingezet op het vlak van C-ITS, Dynamisch Verkeersmanagement en DRIS gerelateerde werkzaamheden. Dit betreft onder andere het voorbereiden en uitvoeren van aanbestedingen en de begeleiding bij de realisatie hiervan. Naast uitgebreide achtergrond kennis van ICT heeft Ronnie veel ervaring op het vlak van test en verificatieprocessen. Tevens heeft hij kennis van ontwikkeling en beheer / onderhoud van systemen in de ICT sector.

Naast het werk heeft Ronnie veel plezier in hardlopen en fietsen, en speelt hij graag gitaar.


Michiel Doelman

Senior adviseur, Projectleider met focus op mensen en resultaat

Als generalist heeft Michiel ruim 20 jaar ervaring in het vakgebied mobiliteit en de laatste jaren in het bijzonder op het gebied van smart mobility. Hij gelooft in de mogelijkheden die techniek nu en in de toekomst kan bieden aan mobiliteit en is nieuwsgierig naar de ontwikkelingen op dat vlak. Michiel is een gedreven en daadkrachtig (project)manager/adviseur met een voorkeur voor complexe en  dynamische projecten. Hij is een bouwer en verbinder die zich richt op samenwerking, doel en resultaat. Hierbij stimuleert hij mensen uit te gaan van hun kracht om uiteindelijk samen tot de juiste prestaties te komen. Hij werkt graag samen met anderen en leert daarbij nog steeds van de mensen in zijn omgeving.

Zijn vrije tijd brengt hij door in de gym en vooral op of rond het voetbalveld. Als trainer/coach van een meiden-team, als ouder en als supporter in het stadion. Michiel fietst overigens ook, naar zijn werk!


Bas Pietersen

Senior Adviseur, Procesmanager Beter Benutten

Bas is een gedreven, toegankelijke en betrokken procesmanager voor (ITS) projecten, vooral binnen het Beter Benutten programma. Bas kent het speelveld van betrokken factoren vanuit het Rijk, regio’s en marktpartijen goed. Als bestuurskundige kent hij ook de (bestuurlijke) processen binnen overheden goed. Naast zijn werk is Bas wekelijks op het voetbalveld te vinden.

Mark ten Brummelhuis

Senior adviseur/projectleider ITS

Mark is een gedreven en resultaatgerichte persoon, met een technisch/praktische instelling, met aandacht voor de samenwerking. Staat open voor nieuwe ideeën, maar verliest daarbij niet de realiteit uit het oog. Zijn jarenlange ervaring op het gebied van software ontwikkeling en onderhoud wordt ingezet bij de Gericht Informeren (GI) projecten binnen Keypoint. Vooral bij activiteiten op het gebied van ITS/C-ITS, iVRI’s en VRI’s, Korte Afstand Radio (KAR), busprioriteiten en Dynamische Reisinformatie Systemen (DRIS). Naast zijn technische kennis heeft Mark als senior projectleider onder andere ruime ervaring het aansturen van en het afstemmen met andere mensen en organisaties, het opstellen van Plannen van Aanpak, het coördineren van activiteiten, het nauwkeurig opstellen van planningen, het bijhouden van budgetten en het communiceren met andere partijen en disciplines.

Met Mark is het prettig, pragmatisch en ongedwongen samenwerken. Op de racefiets is voor hem geen berg te hoog of te steil; ook dat is zijn realiteit.


Gertjan Stoel

Adviseur, Expert reisinformatiesystemen OV

Gertjan realiseert oplossingen op het gebied van reisinformatie. Veelal doet hij dit als projectleider en treedt zodoende op namens de opdrachtgever. Gertjan ontzorgt, brengt zijn expertise in en verzorgt het proces. Het proces is ook belangrijk nadat de reisinformatievoorziening is gerealiseerd. Het adequaat functioneren is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik en beheer. Als contractmanager zorgt Gertjan dat alle rollen, taken en verantwoordelijkheden geborgd zijn en bewaakt hij de invulling hiervan. Vernieuwende manieren waarop zowel realisatie als beheer ingekocht en georganiseerd worden vormen hierbij een uitdaging. In zijn vrije tijd rijdt Gertjan graag op de motor, zowel op als buiten de gebaande paden.

Johan Beltman

Senior Adviseur, Aanbestedingsdeskundige en adviseur parkeren

Afgestudeerd als civiel ingenieur in de richting Bouwprocessen. Johan houdt zich bezig met parkeergarages en andere parkeervoorzieningen. Johans uitgebreide ervaring met (europese) aanbestedingen maakt hem een belangrijke schakel bij projecten waarin Keypoint zorg draagt voor de realisatie. Recht door zee, Twentse nuchterheid, zijn bereidheid om in projecten lekker te buffelen en een goed gevoel voor de projectomgeving maken hem een gewilde speler in projectteams. Als een van de weinigen binnen Keypoint is Johan er nooit op betrapt dat hij vrijwillig de Keypoint mountainbike kleding gebruikt. Zelf trappen blijkt niet zijn hobby.

Benjamin Groenewolt

Adviseur, Projectleider Gedragsbeïnvloeding

Benjamin vertaalt complexe opgaves graag naar praktische toepassingen in gedragscampagnes. Hij heeft een ruime ervaring uit zowel praktijk als wetenschap op het gebied van gedragsbeïnvloeding en specifiek het gebruik van apps hierbij. Met deze ervaring richt hij zicht op spitsmijdingen en stimulering van (e-)fiets. Altijd vrolijk en opgewekt gaat hij graag de discussie aan of gooit eens een balletje op. Na het werk is Benjamin vaak op het handbalveld te vinden. Zo niet, dan is hij druk met het harmonieorkest waarin hij xylofoon speelt. Kortom, altijd reuring.


Erik Klok

Adviseur, Monitoring en analyse

Methodologisch sterk, snel en analytisch. Drie kenmerken die Erik maken tot een expert op het gebied van monitoring, onderzoek en data-analyse. Erik trekt scherpe conclusies op basis van goed onderbouwde ‘number crunching’. Overtuigend en met onderbouwing presenteert hij zijn bevindingen. Erik werkt vanuit de verkeerskundige inhoud en houdt zowel de doelstelling, het proces als de details in de gaten. Als trekker van het thema Duurzame Mobiliteit is hij autoloos en heeft hij natuurlijk zonnepanelen op zijn dak. In zijn vrije tijd is Erik marathonschaatser, schaatstrainer en jurylid.


Edgar Siemerink

Adviseur, Fiets & Openbaar Vervoer

Edgars expertise en interesse liggen bij de duurzame vervoerwijze openbaar vervoer en fiets. Observeren en meten zijn de basis voor weten. Hij coördineert kwantitatief en kwalitatief onderzoek op het gebied van fietstellingen, fietsparkeren en fietsverkeersveiligheid. Daarnaast verzorgt hij vervoerkundige analyses en monitoringsopdrachten voor het openbaar vervoer. Daarmee kan hij zijn energie kwijt in onderzoek en (data-)analyse op de bij hem favoriete vervoerwijzen. Het zelfstandig en in teamverband doen van onderzoek blijft een mooie uitdaging voor Edgar, die ook naast zijn werk een betrokken persoon is; vooral als speler en vrijwilliger bij voetbalvereniging Excelsior’31. 

Sanne van Zundert

Adviseur Mobiliteit, Fiets, verkeer- en mobiliteitsmanagement

Sanne is een enthousiaste en betrokken verkeerskundige die met een frisse blik naar projecten kijkt. Ze studeerde Verkeerskunde aan de NHTV in Breda en deed aanvullend de master Stadsgeografie aan de Universiteit Utrecht. De interesse van Sanne ligt voornamelijk bij de fiets, verkeers- en mobiliteitsmanagement en de interactie tussen mens en techniek. Collega’s van Sanne omschrijven haar als enthousiast en ondernemend. Ze is sociaal en legt makkelijk contact, waardoor ze vaak de verbindende schakel is in projecten. Met Sanne valt goed samen te werken, maar ze is ook in staat om zelfstandig een opdracht aan te pakken en oplossingen te zoeken.

Verder houdt Sanne van sport en actief buiten zijn, ontdekt ze graag nieuwe landen en steden en voor haar ontspanning bezoekt ze festivals en concerten.


Rick Schotman

Adviseur, Gedrag en Mobiliteit

Opgeleid als industrieel ontwerper, met een promotieonderzoek naar ouderen, gedrag en mobiliteit, weet Rick onderwerpen als verkeer, veiligheid en ITS telkens weer te koppelen aan mensen en gedrag. “De gebruiker” en zijn of haar gedrag speelt binnen zijn projecten een centrale rol. Deze gebruikersgerichte aanpak levert waardevolle adviezen op die de, vaak technische, vraagstukken op een menselijke manier benaderen.

Naast zijn interesse in gedrag, is Rick geïnteresseerd in mensen en hun drijfveren in het algemeen en is hij altijd enthousiast over nieuwe ideeën.

In zijn vrije tijd trekt hij net zo lief zijn volleybalshirt, als een keukenschort aan, of een camera uit de kast om respectievelijk zijn hobby’s volleybal, koken en fotografie uit te oefenen.


Ronald Kuin

Adviseur, Data-analist, DRIS-expert

Ronald helpt graag wegen, IT-systemen en reismogelijkheden te onderhouden en te verbeteren. Ronald gaat hierbij enthousiast en resultaatgericht te werk. Dit doet hij door scherpe analyses en heldere adviezen. Doordat nu veel mobiliteitsdata over fietsen, OV en auto (open) beschikbaar is, kan dit voor analyses en adviezen uitgebreid ingezet worden. Ronald weet waar deze data beschikbaar is en hoe hiermee omgegaan moet worden.

Bij Keypoint houdt Ronald zich met name bezig met DRIS- en BeterBenutten-projecten. Naast DRIS en BeterBenutten heeft Ronald in het verleden een brede achtergrond opgedaan op het gebied van aanleg, beheer en onderhoud van wegen. Hiermee is hij veelzijdig inzetbaar.

Buiten het werk is Ronald actief op de atletiekbaan. Hij traint vijf keer per week, jureert vijf keer per jaar en doet ook nog iets met de nationale ranglijsten. Tot slot hoopt hij op uitbreiding van Keypoint in het buitenland om meer vreemde talen te leren en te spreken.


Sander Jacobs

Adviseur, ITS & Mobiliteit

Sander haalt zijn ontspanning uit het luisteren van muziek, hardlopen en het spelen van quizzen, maar zijn echte passie ligt bij autorijden en Italië  Binnen Keypoint is het adagium ‘in diversity we unite’ dus kon Sander op basis van zijn bedrijfskundige achtergrond en zijn snelle introductie in de verkeerskunde snel aan de slag bij verschillende projecten.

Sander ontwikkelt zich snel op het snijvlak van ICT en verkeerskunde. Slimme kruispunten, slimme VRI’s en slim omgaan met C-ITS.  Slimme jongen, die Sander.


Dennis Hijkoop

Adviseur, ITS & Mobiliteit

Dennis is een gedreven projectleider op het gebied van ITS en mobiliteit. Van jongs af aan heeft hij interesse in de wereld van verkeer en vervoer en bezeten van alles waar wielen onder zitten. Dennis is een generalist die graag betrokken is bij het tot stand komen van beleid tot de uitvoering van een project. Dennis zijn werkwijze wordt gekenmerkt door op een gestructureerde wijze richting een eindresultaat te werken. Hij staat bekend als een teamplayer, om zijn goede communicatie en organisatorisch vermogen. De afgelopen jaren heeft Dennis verschillende opdrachten uitgevoerd op het gebied van onder andere (open)data, vraagbeïnvloeding in mobiliteit en aanleg van infrastructuur.

Naast zijn werkzaamheden is Dennis geïnteresseerd in de politiek en de Italiaanse cultuur en staat hij graag in de keuken.


Justin van Steijn

Adviseur

Justin studeerde civiele techniek aan de Universiteit Twente in de richting verkeer. Gecombineerd met zijn interesse in data is hij bij Keypoint aan de slag gegaan met data-analyses en Intelligente Transport Systemen. Binnen projectteams duikt hij op enthousiaste wijze in fietsdata uit de Nationale FietsTelweek en diverse soorten OV-data. Justin weet wat er uit te halen valt en geeft een gestructureerd antwoord op de gewenste vragen. Naast werk doet hij graag aan teambalsporten en zwemmen.


Heleen Edens

Adviseur

Heleen  is communicatief sterk, analytisch en in staat om een complex probleem snel te doorgronden. Als planoloog vindt ze het interessant om te kijken naar de wisselwerking tussen ruimte en mobiliteit. Met name het verplaatsingsgedrag en op welke manier beleidsmaatregelen hier op kunnen inspelen om het gedrag van mensen te beïnvloeden. Binnen Keypoint richt zij zich met name op OV-vraagstukken en Monitoring en Evaluatie van Beter Benutten projecten. In haar vrije tijd danst Heleen graag, stijldansen is haar passie. Elke week is zij dan ook op de dansvloer te vinden. 


Mariska Winter

Adviseur

Mariska is een gedreven adviseur, analytisch scherp en communicatief vaardig. Ze denkt graag mee aan de oplossingen voor allerlei mobiliteitsvraagstukken, voornamelijk op het gebied van openbaar vervoer en de fiets. Ook werkt zij graag aan projecten waarbinnen verkeersveiligheid een rol speelt.

In haar vrije tijd is Mariska te vinden op de fiets, in het zwembad of lopend in het bos. Deze sporten combineert ze tijdens de triatlons waaraan ze deelneemt. Tot slot reist ze het liefst naar locaties waar je kunt golf- of kitesurfen. 


Florieke Drenth

Projectmedewerker

 


Stan van den Berg

Projectmedewerker

Stan is sinds April 2016 werkzaam bij Keypoint als projectmedewerker voor de vestiging Utrecht.  Hier biedt hij ondersteuning bij data-analyses, onderzoek, GIS-technische analyses en andere projecten. Hij is breed geïnteresseerd en pakt elk project met enthousiasme aan. Naast Keypoint is Stan bezig met de Bachelor sociale geografie en planologie. Hier spitst hij zich voornamelijk toe op de dynamiek tussen ruimtegebruik en mobiliteit. Stan besteedt naast studie en werk graag tijd aan het maken van reizen en het bespelen van zijn gitaar.  


Ronny Berning

Adviseur, iVRI, ICT en verkeer, Projectmanagement

Ronny is een gedreven en betrokken persoon. Zijn drijfveren zijn innovatie en kansen benutten. Vanuit het opleidingstraject “Smart Mobility” bij de provincie Overijssel heeft hij brede kennis opgedaan van toekomstige mobiliteitsontwikkelingen. Vanuit dat traject heeft hij zich verdiept in de laatste ontwikkelingen op het gebied van de verkeerslichten, de iVRI’s. De ontwikkelingen daarin zullen in een stroomversnelling komen, omdat alles met iedereen communiceert (Talking Traffic) zullen verkeerslichten deze informatie gebruiken om het verkeer optimaal te sturen. Daarbij zal naast doorstroming ook steeds meer aandacht zijn voor veiligheid, milieu en het delen van informatie met de weggebruiker. Iedere verkeerssituatie, elke weersituatie kan om maatoplossingen vragen. Hierin wordt voorzien door de iVRI. Zijn ervaring als projectleider in de IT helpen hem om projecten te begeleiden, te sturen en succesvol af te ronden.


Jesper Provoost

ProjectmedewerkerJesse Peeters

ProjectmedewerkerMartijn de Gruijter

ProjectmedewerkerFrank Diepenmaat

ProjectmedewerkerJoyce Veldscholte

Office Manager

Organiseert de Keypoint organisatie. Steun en toeverlaat van Patrick. Als Office manager houdt zij het overzicht en regelt binnen Keypoint de meest uiteenlopende zaken. In haar vrije tijd slaat ze graag een balletje op de tennisbaan. 


Nooyke Bakker

Secretaresse

Deze spontane dame gaat geen uitdaging uit de weg, helpt graag waar dat kan en doet dit met een lach op haar gezicht.

Jacqueline ter Mors

Receptioniste / secretarieel medewerkster