Fiets

Fietsen is een belangrijke modaliteit om de steden bereikbaar en leefbaar te houden. Keypoint bedient een breed palet aan fietsprojecten. De adviseurs van Keypoint zijn gespecialiseerd in het werken met verschillende soorten fietsdata. Deze datakennis en -kunde biedt een gefundeerde basis voor fietsonderzoek en fietsadvies en -beleid

Fietsadvies en -beleid
Opdrachtgevers ondersteunen om hun fietsbeleid waar te maken, dat is waar Keypoint goed in is. Zoals het opstellen van een strategische fietsvisie, met daarin de punt op de horizon voor het komende decennia. Een tactisch advies over de opzet van de jaarlijkse fietsmonitoring of de projectleiding over concrete maatregelen van het uitvoeringsprogramma fietsparkeren behoren ook tot onze werkzaamheden. 

Fietsonderzoek
Keypoint brengt graag de effecten van nieuwe ontwikkelingen en maatregelen in beeld, zoals het gebruik van speed-pedelecs en deelfietsen, fietssnelwegen en nieuwe fietsparkeergarages. Het gedrag van de fietser staat in deze onderzoeken voorop. We weten als geen ander hoe een onderzoek opgezet en uitgevoerd moet worden. De opdrachtgever kan de resultaten direct gebruiken ter onderbouwing van beleid of maatregelen. Tevens verzorgen we het evalueren van projecten en programma's

Fietsdata
Fietsdata komt in vele vormen. GPS-tracks, fietstellingen, ongevallengegevens, wegkenmerken en enquêtes. Dit is alles samen geeft een beeld van het gedrag van de fietser en het gebruik van de fiets. Keypoint is de partij die fietsdata uit verschillende bronnen verzamelt, deze analyseert en daar advies over uitbrengt. De adviseurs van Keypoint behoeden de opdrachtgever voor foutieve interpretaties en helpen bij het begrip van de resultaten. Keypoint wint alleen data in als deze ontbreekt of van onvoldoende kwaliteit is.

 

Antoon

Antoon

Adviseur Mobiliteit

Data is voor Antoon een middel in mobiliteitsoplossingen

In een wereld waar steeds meer data ontsloten wordt, ziet Antoon kansen om deze data aan te gebruiken voor uiteenlopende vraagstukken op het gebied van verkeer.

Meer over Antoon

Andere betrokken collega's:

Cees

Relevante projecten

Op het gebied van Fiets

Slimme, innovatieve oversteek

Project

29 jun
Mark Door

Mark

Slimme, innovatieve oversteek

Keypoint zorgt in deze opdracht voor een gestroomlijnd proces om van veel innovatieve idee├źn te komen tot een plan van aanpak voor realisatie van de Slimme oversteek tussen Universiteit Twente en Kennispark.

Lees verder
Datapoint op de kaart gezet op fietscongres

Nieuws

17 jun
Patrick Door

Patrick

Datapoint op de kaart gezet op fietscongres

Keypoint Consultancy kijkt terug op een geslaagd fietscongres. In onze sessie presenteerden we Datapoint en gingen we de discussie aan over het beter ontsluiten van fietsdata. Daarnaast deden we interessante nieuwe inzichten op.

Lees verder
Laten we de NTF-miljarden goed besteden

Nieuws

08 jun
Patrick Door

Patrick

Laten we de NTF-miljarden goed besteden

Binnen Keypoint zien we grote meerwaarde in het gebruik van mobiliteitsdata voor het doen van onderzoek en het maken van beleid.

Lees verder