Fiets

Keypoint begrijpt dat fietsen een levensbehoefte en ziet de fiets als belangrijke modaliteit om onze steden leefbaar te houden. We dragen dit uit in woord en daad en bieden inzicht in fietsgedrag, waarbij we bijdragen aan een meer dan uitstekende fietsinfrastructuur.
Keypoint is op meerdere terreinen gespecialiseerd in de fiets. Dankzij de door ons uitgevoerde Fiets Telweek hebben we een schat aan waardevolle data verzameld over de fietser in Nederland. Analyse van deze data zorgt voor een juist begrip van de fietser en voor een goed advies over de fiets op de weg. Maar we doen meer, variërend van fietsbeleid, fietsstimulering tot fietsonderzoek. We brengen graag de effecten van nieuwe ontwikkelingen in beeld, zoals van speed-pedelecs en fietssnelwegen.

Voorbeelden van werkzaamheden:
  1. We ondersteunen overheden bij het uitvoeren van strategisch fietsbeleid
  2. We brengen stallingsduur en stallingsmotieven in kaart
  3. We onderzoeken het gedrag van speed-pedelecers op de weg
Sanne

Sanne

Adviseur Mobiliteit

Zonder zorgen een project uitzetten bij Sanne, dat is geen probleem.

Opgeleid als verkeerskundige en geograaf kijkt Sanne met een brede en frisse blik naar het vakgebied.

Meer over Sanne

Andere betrokken collega's:

Benjamin Rick

Relevante projecten

Op het gebied van Fiets

Monitor Mobiliteit

Project

20 mar
Edgar Door

Edgar

Monitor Mobiliteit

Voor de gemeente Almere heeft Keypoint een Monitor Mobiliteit opgesteld voor auto, fiets, openbaar vervoer en verkeersveiligheid. En daarnaast is met behulp van Fiets Telweek data inzicht verkregen in het hoofdnet fiets en fietsvertragingen bij verkeerslichten in het centrum.

Lees verder
Nieuwe situatie rotonde Holkerweg -Paladijnenweg te Amersfoort

Project

24 feb
Mariska Door

Mariska

Nieuwe situatie rotonde Holkerweg -Paladijnenweg te Amersfoort

In 2016 heeft Keypoint Consultancy onderzoek gedaan naar de verkeersstromen, intensiteiten en conflictsituaties op de rotonde Holkerweg - Paladijnenweg te Amersfoort. Na realisatie van het nieuwe ontwerp van de rotonde wordt een 1-meting uitgevoerd door middel van een camera- en gebruikersonderzoek.

Lees verder
Het jaar van de waarheid voor Enschede

Nieuws

20 feb
Benjamin Door

Benjamin

Het jaar van de waarheid voor Enschede

Het is een belangrijk jaar voor Enschede: dit jaar begint de Fietsersbond de verkiezing voor Fietsstad 2020. Wordt deze prestigieuze titel binnengehaald?

Lees verder