Intelligente Transport Systemen (ITS)

Binnen het werkveld ITS werken we, vanuit de techniek gedreven, aan slimme oplossingen om het verkeer efficiënter, veiliger en schoner te maken.

De inzet van informatie- en communicatietechnologie biedt nieuwe kansen voor weggebruikers en overheden. Keypoint is binnen dit werkveld betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onder andere slimme verkeerslichten (iVRI’s), reisinformatiesystemen (DRIS), deelmobiliteit en MaaS en data uit voertuigen.

Aanbestedingen

Keypoint helpt u bij het voorbereiden en uitvoeren van ITS gerelateerde aanbestedingen. Wij doen dit vanuit onze inhoudelijke expertise op verschillende werkvelden. Wij hebben brede ervaring opgebouwd vanuit een groot aantal DRIS-, meetnet- en iVRI gerelateerde aanbestedingen. Voor het Innovatief Partnership Talking Traffic heeft Keypoint meegeschreven aan het Request For Proposal waar belangrijke nieuwe C-ITS diensten op gebaseerd zijn.

Projectleiding

Wij helpen u bij het invullen van uw (verkeersmanagement) beleid naar concreet werkende toepassingen. U kunt hierbij denken aan het vastleggen uw wensen en eisen, het begeleiden van uitvragen aan de markt (zie ook : aanbestedingen) maar ook het begeleiden van opdrachtnemers bij de realisatie valt onder ons werkgebied. Keypoint heeft bijvoorbeeld diverse iVRI uitrol projecten voor wegbeheerders begeleid en tal van DRIS realisaties begeleid.

Inhoudelijke expertise

Door onze technische achtergrond zijn onze adviseurs in staat om de nieuwste ITS concepten tot op diep inhoudelijk niveau te doorgronden. Onze expertise hiervan zetten we in bij nieuwe innovatieve ontwikkelingen zoals de technisch inhoudelijke begeleiding bij Talking Traffic en onderzoek op het gebied van data uit voertuigen voor het NDW. Ook het “lostrekken” van vastgelopen projecten door het onderzoeken van technische problemen en vervolgens vertalen naar oplossingen valt binnen ons expertisegebied. Advisering dus vanuit de inhoud die we ondersteunend inzetten bij onze projecten waar nodig.

Met de komst van informatie- en communicatietechnologie is ook de rol van wegbeheerders aan het veranderen. Wegbeheerders staan voor de uitdaging om mobiliteitsdata beschikbaar te maken en te borgen voor zowel eigen gebruik (bijvoorbeeld voor beleid of assetmanagement) als voor nieuwe diensten door marktpartijen (bijvoorbeeld op het gebied van deelmobiliteit en MaaS). Dit betekent een veranderde rol met nieuwe verantwoordelijkheden voor wegbeheerders. Wij helpen u met het uitwerken van nieuwe kansen en het invullen van de technische randvoorwaarden. Zie voor meer informatie onze pagina over Digitalisering

Ronnie Quaink

Ronnie Quaink

Teamleider Smart Mobility en ITS

Samen nieuwe, slimme mobiliteitssystemen ontwikkelen en beproeven

Ronnie is sociaal, prettig in de omgang en gaat graag met u in gesprek over wat ITS voor u kan betekenen. Pragmatisch, doelgericht en respectvol samenwerken staat bij Ronnie voorop.

Meer over Ronnie Quaink

Andere betrokken collega's:

Michiel Mark

Relevante projecten

Op het gebied van Intelligente Transport Systemen (ITS)

Geofencing: wat gebeurt er als je door een digitaal “hek” heen rijdt?

Nieuws

20 jun
Jop Door

Jop

Geofencing: wat gebeurt er als je door een digitaal “hek” heen rijdt?

Jop Zwienenberg geeft ons wat inzicht in de wereld van ‘Geofencing’. Locatiedata wordt in het verkeer gebruikt om files te voorkomen en om informatie aan weggebruikers te verstrekken. Maar wat houdt ‘geofencing’ nou eigenlijk in? En wat kun je ermee? Jop legt het u graag uit aan de hand van een aantal mooie voorbeelden die spelen binnen projecten waar hij is ingerold

Lees verder