
Verkeersveiligheid
We zien steeds meer verschillende modaliteiten op onze wegen, met soms grote massa- en snelheidsverschillen. In combinatie met een steeds drukker wordend verkeerssysteem, zorgt dit voor een toename van verkeersonveilige situaties op de weg. Hier dragen we als Keypoint graag oplossingen voor aan.
Verkeersveiligheid heeft zowel een objectieve als een subjectieve kant. Ongevallen zijn meetbaar, maar bijna-ongevallen en het gevoel van onveiligheid zijn moeilijker te meten. Toch is dit, vanuit de weggebruiker gezien, minstens net zo belangrijk. Verkeersveiligheid gaat dan ook verder dan het terugdringen van ongelukken. De medewerkers van Keypoint onderzoeken zowel de objectieve en subjectieve verkeersveiligheid en dragen, indien nodig, innovatieve oplossingen aan die de verkeersveiligheid verbeteren.
Voorbeelden van werkzaamheden:
- Toepassing van ITS ter verbetering van de verkeersveiligheid van fietsers
- Analyse van verkeerssituaties ter plekke, met behulp van cameraonderzoeken
- Beleidsadvies

Michiel Doelman
Vestigingsmanager / Teamleider Mobiliteit Utrecht
Daadkrachtig, bouwer en verbinder, gericht op samenwerking, doel en resultaat
Mensen verplaatsen zich al eeuwen. In de loop der jaren maakten technische en maatschappelijke ontwikkelingen reisafstanden groter waardoor de wereld kleiner is geworden. Michiel is geïnteresseerd in de mogelijkheden die techniek nu en in de toekomst kan
Meer over Michiel DoelmanRelevante projecten
Op het gebied van Verkeersveiligheid

Project

Ronny Berning
Camerahandhaving in de voetgangerszone van Almelo
Het centrum van Almelo moet voor ondernemers en bezoekers een prettige plek zijn. Omdat de meeste bezoekers lopen of fietsen, is een voetgangerszone ingesteld. Camera’s helpen bij de handhaving hiervan. Keypoint begeleidde voor de gemeente Almelo de implementatie van het camerahandhavingssysteem.
Nieuws

Frits de Haan
De toekomst van de fiets: Ruimte maken voor diversiteit
De fiets biedt tal van voordelen die het een aantrekkelijk vervoermiddel maakt. Mede door de komst van steeds meer typen aangepaste fietsen is fietsen relatief makkelijk en toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Tegelijkertijd vormt zich ook het beeld dat hierdoor nieuwe problemen ontstaan. De verscheidenheid aan fietsen wordt groter, waarbij verschillen in massa, breedte, en snelheid soms problemen opleveren, bijvoorbeeld op de vaak smalle fietspaden. In dit artikel duiken we in de oorzaken, bijkomstige problemen en mogelijke oplossingen.

Nieuws

Frits de Haan
Jet onderzoekt: Hoe ervaren senioren shared space?
Jet Peters, masterstudent Mobiliteitswetenschappen, liep de afgelopen zes maanden stage bij ons. Ze onderzocht hoe senioren zich gedragen in een shared space-omgeving. Welke maatregelen zijn nodig om het comfort en de veiligheid van 70-plussers op de fiets te verbeteren.
Onze mensen