Nieuws

Aan de slag met het SPV2030

26 mrt 2019

Opdrachtgever

-

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

mrt 2019

Aan de slag met het SPV2030
Rick

Rick

Gedragsingenieur

Het gaat om de gebruiker

Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Meer over Rick

Andere betrokken collega's:

Ronnie Ronnie

Projecthistorie

Beste wegbeheerder, een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar ook: voorkomen is beter dan genezen. Twee aloude spreekwoorden die van toepassing zijn op verkeersveiligheid.

Onlangs trapte de Minister van Infrastructuur en Waterstaat af met het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak. Dit houdt in dat verkeersveiligheid proactief wordt aangepakt, in plaats van het veelvoorkomende reactieve beleid, waar op basis van ongevalsgegevens maatregelen worden getroffen . Gaten voorkomen, in plaats van gaten dichten, zogezegd. Wij zijn er een groot voorstander van.

Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan, waarin onze inbreng zich sterk richtte op het gebruik van data en de toepassing van technologie, in interactie met de mens. Hiermee benutten we eigentijdse middelen en inzichten om het verkeer veiliger te maken.

Na de aftrap is het de beurt aan u. U gaat nu met het plan aan de slag. De grootste uitdaging daarin is bepalen wat dit plan concreet betekent voor uw bestaande verkeersveiligheidsbeleid. Hoe verandert bijvoorbeeld de prioritering van verkeersonveilige punten door dit plan? En welke verkeersonveilige locaties, situaties en trajecten komen naar voren die eerst minder zichtbaar waren?

De eerste stap in uw implementatie van het SPV2030 is het maken van een risicoanalyse en het updaten van bestaand verkeersveiligheidsbeleid. In hoeverre heeft u zicht op risicofactoren op uw wegennet en bent u al op de hoogte van te gebruiken databronnen? Binnen het SPV2030 ligt een grote nadruk op het combineren van databronnen en data-analyse om zo te bepalen waar risico’s optreden. Een andere vraag is hoe u risico’s en doelen gaat definiëren: gebruikt u daarvoor de klassieke methode o.b.v. ongevalsgegevens, of gebruikt u moderne methodes om op basis van data of maatschappelijke impact risico’s op voorhand in te perken?

Keypoint is als adviesbureau op het snijvlak van verkeer, gedrag en ITS bij uitstek de partner om samen met u het Strategisch Plan Verkeersveiligheid (SPV2030) tot lokaal beleid en concrete maatregelen om te vormen. Belangrijke elementen als data-verzameling en data-analyse staan bij Keypoint hoog in het vaandel. Maar mogelijk kent u ons ook van de verkeersonderzoeken door middel van camera’s of de gedragsprojecten, waarin verkeersveiligheid een grote rol speelt.

Wilt u weten hoe Keypoint u kan helpen bij uw verkeersveiligheidsvraagstukken? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder!
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Verkeerskundige analyse uitbreiding Tuincentrum Borghuis

Project

31 okt
Justin Door

Justin

Verkeerskundige analyse uitbreiding Tuincentrum Borghuis

Tuincentrum Borghuis te Deurningen wenst haar winkel uit te breiden. Borghuis wil geen verkeersproblemen veroorzaken op het omliggende wegennet en heeft daarom Keypoint laten onderzoeken welke eventuele verkeerskundige gevolgen de uitbreiding heeft.

Lees verder
Mobiliteitspunten IJsselstein

Project

29 okt
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten IJsselstein

Weet jij al wat mobiliteitspunten jouw gemeente kunnen brengen? IJsselstein wel! We hebben voor IJsselstein een advies voor mobiliteitspunten met concreet stappenplan opgesteld.

Lees verder
Begeleiding MRDH / Provincie Zuid-Holland bij Digitaliseringsopgave Krachtenbundeling

Project

24 okt
Patrick Door

Patrick

Begeleiding MRDH / Provincie Zuid-Holland bij Digitaliseringsopgave Krachtenbundeling

Provincie Zuid-Holland en Metropoolregio Rotterdam Den Haag willen namens de regio regievoerder zijn voor de digitaliseringsopgave van mobiliteitsdata. Wegbeheerders wordt de komende jaren gevraagd om mobiliteitsdata te ontsluiten en beschikbaar te stellen. De provincie en MRDH willen dit proces regisseren. Zij hebben Keypoint Consultancy gevraagd om hen te adviseren over de uitgangspunten op basis waarvan zij dit proces inrichten.

Lees verder