Nieuws

Aan de slag met het SPV2030

26 mrt 2019

Opdrachtgever

-

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

mrt 2019

Aan de slag met het SPV2030
Rick

Rick

Gedragsingenieur

Het gaat om de gebruiker

Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Meer over Rick

Andere betrokken collega's:

Ronnie Ronnie

Projecthistorie

Beste wegbeheerder, een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar ook: voorkomen is beter dan genezen. Twee aloude spreekwoorden die van toepassing zijn op verkeersveiligheid.

Onlangs trapte de Minister van Infrastructuur en Waterstaat af met het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak. Dit houdt in dat verkeersveiligheid proactief wordt aangepakt, in plaats van het veelvoorkomende reactieve beleid, waar op basis van ongevalsgegevens maatregelen worden getroffen . Gaten voorkomen, in plaats van gaten dichten, zogezegd. Wij zijn er een groot voorstander van.

Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan, waarin onze inbreng zich sterk richtte op het gebruik van data en de toepassing van technologie, in interactie met de mens. Hiermee benutten we eigentijdse middelen en inzichten om het verkeer veiliger te maken.

Na de aftrap is het de beurt aan u. U gaat nu met het plan aan de slag. De grootste uitdaging daarin is bepalen wat dit plan concreet betekent voor uw bestaande verkeersveiligheidsbeleid. Hoe verandert bijvoorbeeld de prioritering van verkeersonveilige punten door dit plan? En welke verkeersonveilige locaties, situaties en trajecten komen naar voren die eerst minder zichtbaar waren?

De eerste stap in uw implementatie van het SPV2030 is het maken van een risicoanalyse en het updaten van bestaand verkeersveiligheidsbeleid. In hoeverre heeft u zicht op risicofactoren op uw wegennet en bent u al op de hoogte van te gebruiken databronnen? Binnen het SPV2030 ligt een grote nadruk op het combineren van databronnen en data-analyse om zo te bepalen waar risico’s optreden. Een andere vraag is hoe u risico’s en doelen gaat definiëren: gebruikt u daarvoor de klassieke methode o.b.v. ongevalsgegevens, of gebruikt u moderne methodes om op basis van data of maatschappelijke impact risico’s op voorhand in te perken?

Keypoint is als adviesbureau op het snijvlak van verkeer, gedrag en ITS bij uitstek de partner om samen met u het Strategisch Plan Verkeersveiligheid (SPV2030) tot lokaal beleid en concrete maatregelen om te vormen. Belangrijke elementen als data-verzameling en data-analyse staan bij Keypoint hoog in het vaandel. Maar mogelijk kent u ons ook van de verkeersonderzoeken door middel van camera’s of de gedragsprojecten, waarin verkeersveiligheid een grote rol speelt.

Wilt u weten hoe Keypoint u kan helpen bij uw verkeersveiligheidsvraagstukken? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder!
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Projectbeheer MIRT onderzoek A50

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

Projectbeheer MIRT onderzoek A50

Wij zijn als projectbeheerder sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek en andere leden van het projectmanagement team op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder
Monitor Mobiliteit

Project

20 mrt
Edgar Door

Edgar

Monitor Mobiliteit

Voor de gemeente Almere heeft Keypoint een Monitor Mobiliteit opgesteld voor auto, fiets, openbaar vervoer en verkeersveiligheid. En daarnaast is met behulp van Fiets Telweek data inzicht verkregen in het hoofdnet fiets en fietsvertragingen bij verkeerslichten in het centrum.

Lees verder