Project

Achteraf betalen met kentekenregistratie op parkeerterrein Molkenboer

13 dec 2021

Opdrachtgever

Gemeente Oldenzaal

Projectrol

Advies

Start project

dec 2021

Achteraf betalen met kentekenregistratie op parkeerterrein Molkenboer
Justin

Justin

Adviseur Mobiliteit

Data en mobiliteit binnen bereik

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Daan

De gemeente Oldenzaal heeft in februari 2020 een pilot gestart met een nieuw parkeersysteem op parkeerterrein Molkenboer. Dit is een systeem waarmee achteraf wordt betaald dankzij het registreren van het autokenteken. De gebruiker parkeert de auto, gaat winkelen en betaalt pas bij terugkomst het verschuldigde bedrag.  

De gemeenteraad heeft dit systeem in het leven geroepen met als doel dat gebruikers ‘eerlijk’ parkeren. Dit betekent dat ze alleen betalen voor de parkeertijd die ze werkelijk geparkeerd hebben met hun auto. Een bijkomend doel was om bezoekers langer in de binnenstad te houden. 

Vervolgens was de tijd rijp voor de gemeente om te bepalen wat de vervolgstap was: het systeem handhaven en waar mogelijk uitbreiden, of stoppen met de pilot. Een belangrijke stakeholder die kon helpen bij zo’n besluit is de gebruiker zelf. Door het afnemen van enquêtes wilde de gemeente hun mening peilen. 

Keypoint heeft bij parkeerders op twee verschillende dagen enkele vragen gesteld over hun ervaring met het parkeersysteem. Daarbij werd gelet op de duidelijkheid bij het in- en uitrijden, het gebruiksgemak van de betaalautomaat en de werking van het systeem. 

Met de resultaten van het onderzoek in de hand, heeft de gemeente een helder beeld gekregen van de ervaringen en meningen van parkeerders van Molkenboer. 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Project

14 sept
Patrick Door

Patrick

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Bij de bouw van een villa ontstaat onzekerheid over de autolift in de nieuwe parkeerkelder. Keypoint helpt met een simulatie van de parkeerbewegingen.

Lees verder
Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

Project

08 sept
Liesbeth Door

Liesbeth

Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

We hebben de sluiting van de Weesperstraat in Amsterdam onder de loep genomen. Door gebruikt te maken van openbare data kunnen we kijken naar de effecten op het openbaar vervoer. Liesbeth en Justin nodigen u uit om te kijken wat er onder andere mogelijk is met openbare OV-data. Lees hier verder over hun bevindingen:

Lees verder
Het fietsen is weer begonnen

Project

05 sept
Justin Door

Justin

Het fietsen is weer begonnen

Vele Scholieren stappen vandaag weer op de fiets om naar school te komen. Dit is goed nieuws in een samenleving waarin we meer mensen op de fiets willen krijgen. Justin vraagt uw aandacht voor de obstakels die middelbare scholieren tegenkomen als ze regelmatig naar school fietsen. En waarom die zo belangrijk zijn om op te lossen.

Lees verder