Project

Achteraf betalen met kentekenregistratie op parkeerterrein Molkenboer

13 dec 2021

Opdrachtgever

Gemeente Oldenzaal

Projectrol

Advies

Start project

dec 2021

Achteraf betalen met kentekenregistratie op parkeerterrein Molkenboer
Justin

Justin

Adviseur Mobiliteit

Data en mobiliteit binnen bereik

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Daan

De gemeente Oldenzaal heeft in februari 2020 een pilot gestart met een nieuw parkeersysteem op parkeerterrein Molkenboer. Dit is een systeem waarmee achteraf wordt betaald dankzij het registreren van het autokenteken. De gebruiker parkeert de auto, gaat winkelen en betaalt pas bij terugkomst het verschuldigde bedrag.  

De gemeenteraad heeft dit systeem in het leven geroepen met als doel dat gebruikers ‘eerlijk’ parkeren. Dit betekent dat ze alleen betalen voor de parkeertijd die ze werkelijk geparkeerd hebben met hun auto. Een bijkomend doel was om bezoekers langer in de binnenstad te houden. 

Vervolgens was de tijd rijp voor de gemeente om te bepalen wat de vervolgstap was: het systeem handhaven en waar mogelijk uitbreiden, of stoppen met de pilot. Een belangrijke stakeholder die kon helpen bij zo’n besluit is de gebruiker zelf. Door het afnemen van enquêtes wilde de gemeente hun mening peilen. 

Keypoint heeft bij parkeerders op twee verschillende dagen enkele vragen gesteld over hun ervaring met het parkeersysteem. Daarbij werd gelet op de duidelijkheid bij het in- en uitrijden, het gebruiksgemak van de betaalautomaat en de werking van het systeem. 

Met de resultaten van het onderzoek in de hand, heeft de gemeente een helder beeld gekregen van de ervaringen en meningen van parkeerders van Molkenboer. 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder