Project

Adviserend coördinator VM-IVRA use-cases

29 mrt 2022

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Projectrol

Advies

Start project

dec 2021

Adviserend coördinator VM-IVRA use-cases
Mark

Mark

Adviseur Smart Mobility en ITS

Mark zet uw technische uitdaging om in een concreet resultaat

Wilt u een technische uitdaging omzetten in een concreet resultaat? Dan bent u bij Mark aan het juiste adres. Zijn jarenlange kennis van techniek, resultaatgerichte persoonlijkheid en zijn ervaring als projectleider zorgen hier voor.

Meer over Mark

Andere betrokken collega's:

Ronnie Quaink

Projecthistorie

Sinds juni 2020 wordt er in opdracht van het LVMB binnen het VM-IVRA (Verkeersmanagement Informatie voor Route-advies) project gewerkt aan de ontwikkeling van de informatieketen om de data uit verkeerscentrales te kunnen delen. Daarbij worden in co-creatie met drie serviceproviders vijf diensten verder doorontwikkeld en in een proof of concept in drie pilotregio’s (metropoolregio Amsterdam, metropoolregio Rotterdam Den Haag en regio Oost-Nederland), beproefd.  

Wegbeheerders hebben afspraken gemaakt dat zij uiterlijk 2023 negentig procent van hun mobiliteitsdata gedigitaliseerd hebben. Eén van de data-items is regelscenario’s. Binnen het VM-IVRA  project wordt hard gewerkt aan het delen van regelscenario’s. Aanvullend wordt gewerkt aan het delen van beleidsinformatie van wegbeheerders. Inzet is om via NDW één uniform informatiekanaal te ontwikkelen en te gebruiken om deze data te delen met de serviceproviders. Dit met doel om de ongewenste effecten als gevolg van toegenomen penetratie van in-car systemen te verminderen. Het project levert daarmee ook een belangrijke bijdrage aan de transitie van wegkant naar in-car informatievoorziening. Van DRIP naar DIB, Digitaal Informatie Baken!   

Vanuit Keypoint is Ronnie Quaink als projectleider reeds betrokken bij het VM-IVRA project. Daarnaast is nu ook Mark ten Brummelhuis als adviserend coördinator betrokken en onderdeel van het VM-IVRA projectteam.  

Heeft u vragen over bovenstaande of wilt u meer weten over het VM-IVRA project neem dan contact op met Mark ten Brummelhuis.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder