Project

Adviseur Data in MRA-programma Smart Mobility

27 jun 2019

Opdrachtgever

Vervoerregio Amsterdam in opdracht van Metropool Regio Amsterdam

Projectrol

Programma-adviseur Data

Start project

apr 2019

Adviseur Data in MRA-programma Smart Mobility
Dennis

Dennis

Adviseur Smart Mobility en ITS

Analyseert mobiliteit in een bredere context

Collega’s zien Dennis als een communicatief sterke adviseur met een duidelijke visie en met een goed gevoel voor humor.

Meer over Dennis

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Data is het fundament voor ieder innovatief mobiliteitsproject. Om Smart Mobility als wegbeheerder te omarmen, is actief databeleid nodig. Wegbeheerders en marktpartijen moeten komende jaren meer inzicht krijgen door actief databeleid te voeren. Het programma Smart Mobility Metropoolregio Amsterdam jaagt deze ontwikkeling aan.

De metropoolregio jaagt data-ontwikkelingen in de regio aan door kennissessies over dataontwikkelingen te organiseren, het initatief te nemen om lokale dataprojecten op regionaal te schalen en publieke en private organisaties bij elkaar te brengen om data te ontsluiten, te delen en kwalitatief hoogwaardig bruikbaar te maken.

Keypoint levert expertise op het gebied van de inrichting van de mobiliteitsdataketen. We maken inzichtelijk welke rollen en verantwoordelijkheden publieke en private organisaties kunnen hebben in het datalandschap. In de Metropoolregio Amsterdam doen we dit door kennisdeling en procesbegeleiding.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Projectupdate

20 aug
Rick Door

Rick

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Het in-car tonen van brugopeningen is zinvol: mensen waarderen de informatie en ze passen hun gedrag (soms) aan. Dit blijkt uit onderzoek dat door Keypoint is uitgevoerd.

Lees verder
Matchen de matrixborden?

Nieuws

15 aug
Heleen Door

Heleen

Matchen de matrixborden?

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. Dit is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten. We hebben onderzocht of de publiek-private dataketen goed werkt: waar het goed en mis ging in de dataketen.

Lees verder
Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Nieuws

16 jul
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Vorige maand daagden we u uit om uw vraagstuk in te dienen voor onze jubileumactie vanwege ‘10 jaar Keypoint Utrecht’. We ontvingen zeer interessante voorstellen, waarvoor dank! Na uitgebreide discussies en lang beraad hebben we een winnaar: de gemeente IJsselstein, met het onderwerp Mobiliteitspunten!

Lees verder