Project

Afwegingskader voor de iVRI

11 mrt 2019

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

Advies

Start project

mrt 2019

Afwegingskader voor de iVRI
Ronnie

Ronnie

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie

Andere betrokken collega's:

Sanne

Projecthistorie

In het kader van Beter Benutten Vervolg is de intelligente VRI ontwikkeld en zijn de eerste iVRI’s in Gelderland op straat gerealiseerd. Vanuit het ministerie van I&W wordt nu prioriteit gegeven aan een versnelde verdere uitrol van iVRI’s. Provincie Gelderland wil onderbouwd bij het ministerie aangeven welke VRI-locaties in aanmerking komen voor deze versnelling.

De VRI-locaties zijn nog niet bepaald. Voordat dit kan gebeuren moet eerst bepaald worden op welke manier wordt afgewogen of een VRI in aanmerking komt. Samen met provincie Gelderland, de zes regio’s en een aantal gemeenten stelt Keypoint een afwegingskader met criteria op. Bij de regio’s en gemeenten wordt de benodigde informatie opgehaald, denk aan wensen, mogelijke criteria en reactie op het concept afwegingskader.

Aan dit kader worden vervolgens de Gelderse VRI’s getoetst en geprioriteerd, wat leidt tot een onderbouwde VRI-lijst voor de landelijke overlegtafel met het ministerie. 
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

Project

22 jan
Rick Door

Rick

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

De Gemeente Enschede heeft Keypoint gevraagd om een verkeerskundig adviseur. Rick heeft deze taak op zich genomen.

Lees verder
Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Nieuws

19 dec
Cees Door

Cees

Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Het einde van het jaar staat traditioneel in het teken van congressen en symposia, maar bestaat ook uit gesprekken met collega’s, opdrachtgevers en concurrenten over de plannen en trends voor het nieuwe jaar. Daarbij is het altijd een uitdaging om de trends in de wereld van mobiliteit – ondertussen een heel brede wereld – te duiden en te overzien wat ze voor ons werkveld betekenen. Een bloemlezing.

Lees verder
Korte autoritten

Project

18 dec
Erik Door

Erik

Korte autoritten

Voor de provincie Gelderland bracht Keypoint korte autoritten in kaart met behulp van INRIX data. Doel was om in beeld te brengen in hoeverre de data geschikt zijn als basis voor een effectieve inzet van fietsstimuleringsmaatregelen. Conclusie is dat dit kan, maar dat er ook een aantal beperkingen zijn.

Lees verder