Project

Afwegingskader voor de iVRI

11 mrt 2019

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

Advies

Start project

mrt 2019

Afwegingskader voor de iVRI
Ronnie

Ronnie

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie

Andere betrokken collega's:

Sanne

Projecthistorie

In het kader van Beter Benutten Vervolg is de intelligente VRI ontwikkeld en zijn de eerste iVRI’s in Gelderland op straat gerealiseerd. Vanuit het ministerie van I&W wordt nu prioriteit gegeven aan een versnelde verdere uitrol van iVRI’s. Provincie Gelderland wil onderbouwd bij het ministerie aangeven welke VRI-locaties in aanmerking komen voor deze versnelling.

De VRI-locaties zijn nog niet bepaald. Voordat dit kan gebeuren moet eerst bepaald worden op welke manier wordt afgewogen of een VRI in aanmerking komt. Samen met provincie Gelderland, de zes regio’s en een aantal gemeenten stelt Keypoint een afwegingskader met criteria op. Bij de regio’s en gemeenten wordt de benodigde informatie opgehaald, denk aan wensen, mogelijke criteria en reactie op het concept afwegingskader.

Aan dit kader worden vervolgens de Gelderse VRI’s getoetst en geprioriteerd, wat leidt tot een onderbouwde VRI-lijst voor de landelijke overlegtafel met het ministerie. 
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

Nieuws

13 mei
Mark Door

Mark

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

In onze werkzaamheden zien we dat de opkomst van de iVRI veel veranderingen veroorzaakt en bij wegbeheerders veel vragen met zich meebrengt, bijvoorbeeld over de taken en verantwoordelijkheden van de wegbeheerder. In dit artikel nemen we u graag mee in de vragen waar wegbeherend Nederland voor staat om de iVRI succesvol te implementeren.

Lees verder
MIRT onderzoek A50 in goede banen

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

MIRT onderzoek A50 in goede banen

Wij zijn als projectbeheerder de sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek (en andere leden van het projectmanagement team), op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak. Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder