Project

Afwegingskader voor de iVRI

11 mrt 2019

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

Advies

Start project

mrt 2019

Afwegingskader voor de iVRI
Ronnie

Ronnie

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie

Andere betrokken collega's:

Sanne

Projecthistorie

In het kader van Beter Benutten Vervolg is de intelligente VRI ontwikkeld en zijn de eerste iVRI’s in Gelderland op straat gerealiseerd. Vanuit het ministerie van I&W wordt nu prioriteit gegeven aan een versnelde verdere uitrol van iVRI’s. Provincie Gelderland wil onderbouwd bij het ministerie aangeven welke VRI-locaties in aanmerking komen voor deze versnelling.

De VRI-locaties zijn nog niet bepaald. Voordat dit kan gebeuren moet eerst bepaald worden op welke manier wordt afgewogen of een VRI in aanmerking komt. Samen met provincie Gelderland, de zes regio’s en een aantal gemeenten stelt Keypoint een afwegingskader met criteria op. Bij de regio’s en gemeenten wordt de benodigde informatie opgehaald, denk aan wensen, mogelijke criteria en reactie op het concept afwegingskader.

Aan dit kader worden vervolgens de Gelderse VRI’s getoetst en geprioriteerd, wat leidt tot een onderbouwde VRI-lijst voor de landelijke overlegtafel met het ministerie. 
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Projectupdate

20 aug
Rick Door

Rick

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Het in-car tonen van brugopeningen is zinvol: mensen waarderen de informatie en ze passen hun gedrag (soms) aan. Dit blijkt uit onderzoek dat door Keypoint is uitgevoerd.

Lees verder
Matchen de matrixborden?

Nieuws

15 aug
Heleen Door

Heleen

Matchen de matrixborden?

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. Dit is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten. We hebben onderzocht of de publiek-private dataketen goed werkt: waar het goed en mis ging in de dataketen.

Lees verder
Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Nieuws

16 jul
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Vorige maand daagden we u uit om uw vraagstuk in te dienen voor onze jubileumactie vanwege ‘10 jaar Keypoint Utrecht’. We ontvingen zeer interessante voorstellen, waarvoor dank! Na uitgebreide discussies en lang beraad hebben we een winnaar: de gemeente IJsselstein, met het onderwerp Mobiliteitspunten!

Lees verder