Project

Analyse camerabeelden Utrecht CS

29 mei 2012

Opdrachtgever

NS Stations

Projectrol

Advies

Start project

mei 2012

Analyse camerabeelden Utrecht CS
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

In opdracht van NS Stations voert Keypoint een onderzoek uit naar het effect van de dichtheid op de loopsnelheid van voetgangers. Hierbij analyseren we zowel vlakke loopgebieden, als bottlenecks en stijgpunten (trappen/roltrappen). Er wordt gebruik gemaakt van camerabeelden die door NS Stations ter beschikking zijn gesteld. Doel is om de snelheid-dichtheid curve die is opgesteld gedurende een eerder samenwerkingstraject tussen Keypoint en NS Stations te valideren. Ook wordt onderzocht of de dichtheid die volgens deze curve in theorie bereikt zou kunnen worden, daadwerkelijk op een station wordt waargenomen. Daarnaast wordt geanalyseerd of de door Keypoint opgestelde relatie ook geldt voor het gedrag (geaccepteerde dichtheid en loopsnelheid) van voetgangers op stijgpunten. Het verhogen van de betrouwbaarheid van bovengenoemde curve betekent een kwaliteitsimpuls voor voetgangerssimulaties die door Keypoint worden aangeboden. Het gedrag van voetgangers kan dan beter worden nabootst.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Project

28 mei
Heleen Door

Heleen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Hoe zien de reizigersstromen met het openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer eruit en hoe kan het OV-netwerk geoptimaliseerd worden? Het gebruik van concessie-overstijgende reisgegevens van trein, bus, tram en metro vormt de sleutel tot succes. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan vooral verder.

Lees verder
Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Nieuws

28 mei
Ronnie Door

Ronnie

Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Corona heeft ons in de greep. Wat betekent dit voor onze samenleving in de toekomst? Wij kijken vooruit en vertellen aan de hand van trends welke blijvende veranderingen wij zien.

Lees verder
Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Nieuws

25 mei
Erik Door

Erik

Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Door goed in beeld te brengen wat maatregelen en programma’s opleveren, kunnen overheden betere beslissingen maken over de inzet van hun middelen. We nemen u mee naar een aantal voorbeelden uit onze praktijk.

Lees verder