Project

Analyse camerabeelden Utrecht CS

29 mei 2012

Opdrachtgever

NS Stations

Projectrol

Advies

Start project

mei 2012

Analyse camerabeelden Utrecht CS
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

In opdracht van NS Stations voert Keypoint een onderzoek uit naar het effect van de dichtheid op de loopsnelheid van voetgangers. Hierbij analyseren we zowel vlakke loopgebieden, als bottlenecks en stijgpunten (trappen/roltrappen). Er wordt gebruik gemaakt van camerabeelden die door NS Stations ter beschikking zijn gesteld. Doel is om de snelheid-dichtheid curve die is opgesteld gedurende een eerder samenwerkingstraject tussen Keypoint en NS Stations te valideren. Ook wordt onderzocht of de dichtheid die volgens deze curve in theorie bereikt zou kunnen worden, daadwerkelijk op een station wordt waargenomen. Daarnaast wordt geanalyseerd of de door Keypoint opgestelde relatie ook geldt voor het gedrag (geaccepteerde dichtheid en loopsnelheid) van voetgangers op stijgpunten. Het verhogen van de betrouwbaarheid van bovengenoemde curve betekent een kwaliteitsimpuls voor voetgangerssimulaties die door Keypoint worden aangeboden. Het gedrag van voetgangers kan dan beter worden nabootst.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Project

22 jun
Ronny Door

Ronny

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Bevorderen van de doorstroming door vervanging van rotondes door iVRI’s op 3 kruispunten op de N264 bij Uden.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

Nieuws

14 jun
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. Deze derde blog gaat over de invloed van parkeerbeleid op deelmobiliteit in de stad.

Lees verder
Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder