Analyse fietsstromen Rembrandtplein en Rembrandteiland

Analyse fietsstromen Rembrandtplein en Rembrandteiland

08 nov 2017
In Amsterdam is sinds juli 2015 de pilot ‘Gastvrij en Veilig Rembrandtplein’ gestart. Het doel van deze pilot is het verminderen van uitgaansgeweld en overlast. Een van de maatregelen is het fiets- en scootervrij maken van (delen van) het Rembrandtplein, Thorbeckeplein, Reguliersdwarsstraat en Bakkerstraat ten behoeve van de overzichtelijkheid van de plekken. Deze maatregel is eind maart 2017 ingevoerd. Bewoners en bezoekers kunnen op dit moment de fietsen elders in het gebied stallen, wat overlast veroorzaakt in de aangrenzende straten. Gemeente Amsterdam wil door de aanleg van een ondergrondse fietsenstalling onder het Rembrandtplein de overlast voorkomen. De gemeente voert hiervoor een verkenningsstudie uit.

Keypoint voert ten behoeve van de verkenning een analyse uit op basis van de data van de Fiets Telweek 2016. De analyse richt zich op de fietsstromen en aanrijdroutes rondom het Rembrandtplein en Rembrandteiland. De gemeente Amsterdam gebruikt het resultaat van deze analyse om te kunnen bepalen wat de reikwijdte is van de ondergrondse fietsenstalling en wat logische locaties zijn voor ingangen.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

We vieren één jaar aan de Nieuwegracht!

Nieuws

14 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

We vieren één jaar aan de Nieuwegracht!

Vandaag staan we stil bij een bijzonder moment: het is precies een jaar geleden dat Keypoint Consultancy de deuren opende aan de Nieuwegracht 24A in Utrecht. Na een mooie tijd aan de Ganzenmarkt, vonden we hier een nieuwe thuisbasis waar we met veel energie werken aan slimme mobiliteitsoplossingen.

Lees verder
De toekomst van de fiets: Ruimte maken voor diversiteit 

Nieuws

10 mrt
Frits de Haan Door

Frits de Haan

De toekomst van de fiets: Ruimte maken voor diversiteit 

De fiets biedt tal van voordelen die het een aantrekkelijk vervoermiddel maakt. Mede door de komst van steeds meer typen aangepaste fietsen is fietsen relatief makkelijk en toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Tegelijkertijd vormt zich ook het beeld dat hierdoor nieuwe problemen ontstaan. De verscheidenheid aan fietsen wordt groter, waarbij verschillen in massa, breedte, en snelheid soms problemen opleveren, bijvoorbeeld op de vaak smalle fietspaden. In dit artikel duiken we in de oorzaken, bijkomstige problemen en mogelijke oplossingen.

Lees verder
Stijn onderzoekt: kengetallen effecten fietssnelwegen

Project

28 feb
Ramon Kienhuis Door

Ramon Kienhuis

Stijn onderzoekt: kengetallen effecten fietssnelwegen

Fietssnelwegen zijn mede aangelegd als alternatief voor de auto om congestie te verminderen. Fietsen biedt echter veel meer voordelen dan alleen het terugdringen van congestie. Wie fietst, verbetert zijn eigen gezondheid. Daarnaast zorgt een modal shift voor een vermindering van uitstoot, wat op zijn beurt weer een positief effect heeft op de volksgezondheid. De vraag die Stijn bezighield was: hoe breng je deze effecten goed in kaart?

Lees verder