Project

Analyse fietsstromen Rembrandtplein en Rembrandteiland

08 nov 2017

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Projectrol

Advies

Start project

nov 2017

Analyse fietsstromen Rembrandtplein en Rembrandteiland
Sanne

Sanne

Adviseur Mobiliteit

Zonder zorgen een project uitzetten bij Sanne, dat is geen probleem.

Opgeleid als verkeerskundige en geograaf kijkt Sanne met een brede en frisse blik naar het vakgebied.

Meer over Sanne

Andere betrokken collega's:

In Amsterdam is sinds juli 2015 de pilot ‘Gastvrij en Veilig Rembrandtplein’ gestart. Het doel van deze pilot is het verminderen van uitgaansgeweld en overlast. Een van de maatregelen is het fiets- en scootervrij maken van (delen van) het Rembrandtplein, Thorbeckeplein, Reguliersdwarsstraat en Bakkerstraat ten behoeve van de overzichtelijkheid van de plekken. Deze maatregel is eind maart 2017 ingevoerd. Bewoners en bezoekers kunnen op dit moment de fietsen elders in het gebied stallen, wat overlast veroorzaakt in de aangrenzende straten. Gemeente Amsterdam wil door de aanleg van een ondergrondse fietsenstalling onder het Rembrandtplein de overlast voorkomen. De gemeente voert hiervoor een verkenningsstudie uit.

Keypoint voert ten behoeve van de verkenning een analyse uit op basis van de data van de Fiets Telweek 2016. De analyse richt zich op de fietsstromen en aanrijdroutes rondom het Rembrandtplein en Rembrandteiland. De gemeente Amsterdam gebruikt het resultaat van deze analyse om te kunnen bepalen wat de reikwijdte is van de ondergrondse fietsenstalling en wat logische locaties zijn voor ingangen.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

DRIS beheer Overijssel

Project

04 jun
Ronald Door

Ronald

DRIS beheer Overijssel

Keypoint beheert binnen OV-Oost voor de provincie Overijssel de DRIS displays. Alle honderden displays in Overijssel voorzien dagelijks duizenden busreizigers van informatie. Om te zorgen dat deze displays goed functioneren en incidenten verholpen worden voert Keypoint het beheer uit.

Lees verder
Keypoint Utrecht is jarig en deelt uit

Nieuws

03 jun
Patrick Door

Patrick

Keypoint Utrecht is jarig en deelt uit

10 jaar geleden hebben we onze vestiging in Utrecht geopend en om dat te vieren willen we graag een cadeau geven aan één van onze (potentiële) klanten. Doe tot 14 juni mee met de Keypoint jubileumactie!

Lees verder
ADAS training voor wegbeheerders

Nieuws

03 jun
Ronnie Door

Ronnie

ADAS training voor wegbeheerders

In een wereld waarin innovatie snel gaat en steeds meer auto’s standaard de beschikking hebben over geavanceerde ADAS (rijhulp)systemen, is het belangrijk om de potentie van deze systemen optimaal te benutten. ADAS systemen zorgen namelijk voor een belangrijke verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming. Maar dat lukt alleen, wanneer die systemen op de juiste manier gebruikt worden én wanneer de omgeving zo is ingericht dat ADAS systemen optimaal functioneren.

Lees verder