Project

Analyse fietsstromen Rembrandtplein en Rembrandteiland

08 nov 2017

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Projectrol

Advies

Start project

nov 2017

Analyse fietsstromen Rembrandtplein en Rembrandteiland
Sanne

Sanne

Adviseur Mobiliteit

Zonder zorgen een project uitzetten bij Sanne, dat is geen probleem.

Opgeleid als verkeerskundige en geograaf kijkt Sanne met een brede en frisse blik naar het vakgebied.

Meer over Sanne

Andere betrokken collega's:

In Amsterdam is sinds juli 2015 de pilot ‘Gastvrij en Veilig Rembrandtplein’ gestart. Het doel van deze pilot is het verminderen van uitgaansgeweld en overlast. Een van de maatregelen is het fiets- en scootervrij maken van (delen van) het Rembrandtplein, Thorbeckeplein, Reguliersdwarsstraat en Bakkerstraat ten behoeve van de overzichtelijkheid van de plekken. Deze maatregel is eind maart 2017 ingevoerd. Bewoners en bezoekers kunnen op dit moment de fietsen elders in het gebied stallen, wat overlast veroorzaakt in de aangrenzende straten. Gemeente Amsterdam wil door de aanleg van een ondergrondse fietsenstalling onder het Rembrandtplein de overlast voorkomen. De gemeente voert hiervoor een verkenningsstudie uit.

Keypoint voert ten behoeve van de verkenning een analyse uit op basis van de data van de Fiets Telweek 2016. De analyse richt zich op de fietsstromen en aanrijdroutes rondom het Rembrandtplein en Rembrandteiland. De gemeente Amsterdam gebruikt het resultaat van deze analyse om te kunnen bepalen wat de reikwijdte is van de ondergrondse fietsenstalling en wat logische locaties zijn voor ingangen.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Onderzoek beheer toekomstige OVT Utrecht

Project

01 mei
Patrick Door

Patrick

Onderzoek beheer toekomstige OVT Utrecht

In opdracht van het Bestuur Regio Utrecht (BRU) onderzoekt Keypoint de mogelijkheden voor het beheer van de toekomstige bus- en tramstations in de nieuwe OV terminal in Utrecht. Keypoint brengt in beeld welke elementen op de stations van belang zijn ...

Lees verder
Agglolijn

Project

01 jan
Cees Door

Cees

Agglolijn

Dit betreft deelname aan de projectgroep die onder regie van de Regio Twente de MIT-verkenning agglolijn begeleidt...

Lees verder
Inrit kruispunt Tolweg-Communicatieweg

Project

10 mrt
Patrick Door

Patrick

Inrit kruispunt Tolweg-Communicatieweg

Voor een nieuwbouwplan heeft Keypoint de verkeersveiligheid van de inrit van de parkeervoorzieningen nader onderzocht. De combinatie van een fietsoversteek en de korte afstand tot aan het kruispunt, maakten de situatie complex. We hebben enkele berek...

Lees verder