Project

Analyse treinopstellingen vs. doorstroming perron op Amsterdam CS en Utrecht CS

15 mei 2012

Opdrachtgever

NS Stations

Projectrol

Advies

Start project

mei 2012

Analyse treinopstellingen vs. doorstroming perron op Amsterdam CS en Utrecht CS
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

In nauwe samenwerking met NS Stations heeft Keypoint voor de stations Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal onderzoek gedaan naar de impact van de haltering van treinen op het gebruik van perrons en (rol)trappen. Door diverse ontwikkelingen, onder andere het Programma Hoogfrequent Spoor, wordt er voor beide stations een significante reizigersgroei verwacht in de komende jaren. Het onderzoek heeft zich gericht op een mogelijke optimalisatie in de halteerposities van treinen (spooropstelling) met betrekking tot de doorstroming op het perron en op de (rol)trappen. Hiermee worden de uitdagingen in een ander perspectief geplaatst, omdat doorgaans de spooropstelling als gegeven wordt beschouwd en wordt gefocust op de effecten van aanpassingen in de fysieke omgeving. In dit onderzoek is dat omgedraaid. Voor dit onderzoek heeft Keypoint een conceptueel model opgesteld. Hiermee zijn eerst de knelpunten in de huidige situatie bepaald. Vervolgens zijn alternatieve halteerposities (en voor Amsterdam CS ook aanpassingen aan de fysieke omgeving) in het model doorgerekend. Voor Utrecht CS blijkt dat een alternatieve spooropstelling kan helpen om de doorstroming en veiligheid nabij (rol)trappen te verbeteren. Door te zoeken naar goede alternatieven voor de bestaande cross-platform overstaprelaties, hoeft bovendien de toename van het aantal reizigers in de stationshal niet heel groot te zijn. Op Amsterdam CS zorgt vooral de indeling van het station voor congestie op de perrons. Dit kan opgelost worden door de bestaande roltrappen om te bouwen naar trappen (en vice versa) om zo de capaciteit op kritieke locaties te verhogen. Ook wijzigingen in de spooropstelling kunnen nog bijdragen aan de verbetering van de doorstroming. Het conceptueel model is ook gebruikt om knelpunten op enkele andere PHS-stations (Schiphol, Amsterdam Zuid, Amsterdam Amstel en 's-Hertogenbosch) te analyseren.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Project

22 jun
Ronny Door

Ronny

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Bevorderen van de doorstroming door vervanging van rotondes door iVRI’s op 3 kruispunten op de N264 bij Uden.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

Nieuws

14 jun
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. Deze derde blog gaat over de invloed van parkeerbeleid op deelmobiliteit in de stad.

Lees verder
Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder