Project

Apeldoorn slim geregeld

22 apr 2020

Opdrachtgever

Gemeente Apeldoorn

Projectrol

Advies

Start project

nov 2019

Apeldoorn slim geregeld
Ronnie

Ronnie

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie

Andere betrokken collega's:

Mark

Projecthistorie

In het kader van het landelijke programma Talking Traffic realiseert de gemeente Apeldoorn circa 60 slimme verkeerslichten (iVRI’s). Dat is een behoorlijke opgave, zeker omdat Apeldoorn de lat hoog legt. Want naast het realiseren van de iVRI’s wil de gemeente ook innovatieve toepassingen ontwikkelen ter verbetering van de verkeersveiligheid, luchtkwaliteit en doorstroming. Hoe pak je dat aan? Keypoint ondersteunt bij het gestructureerd uitvoeren van de volgende werkzaamheden.

Verwerkersovereenkomsten
Het komen tot ondertekende verwerkersovereenkomsten (VO’s) met de leveranciers van de iVRI’s is een zorgvuldig proces, omdat in de VO’s de specifieke aandachtspunten van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer moeten worden meegenomen. Denk aan eisen ten aanzien van security, passend bij de ICT omgevingen van de betrokken partijen. Ronnie Poorterman (zelf woonachtig in de gemeente Apeldoorn) coördineert de afstemming en schakelt tussen gemeente en leveranciers. Mark ten Brummelhuis biedt daarbij waar nodig technische VRI-expertise. Inmiddels is met alle leveranciers overeenstemming bereikt over de VO’s.

Slimme verkeerslichten bij handbediende overwegen
In de zomer rijden prachtige toeristische stoomtreinen van de VSM tussen Apeldoorn en Dieren. De gebruikte spoorlijn (alleen ingezet voor de VSM) heeft meerdere handbediende overwegen. Dit betekent dat de machinist bij de overweg de trein stopt, uitstapt en handmatig de overwegbediening activeert. Deze handbediende overwegen vormen een knelpunt voor de VSM (omslachtige en potentieel onveilige manoeuvre vanwege kans op doorschieten), voor het wegverkeer (onveilig vanwege weinig awareness voor een naderende trein en lange wachttijden) en voor hulpdiensten (treinpassages in relatie tot routering en aanrijtijden). Meerdere overwegen zijn onderdeel van een VRI-geregeld kruispunt. We zoeken hier samen met de gemeente naar een slimme oplossing voor een veilige en snellere treinpassage, waarbij ook de weggebruikers en hulpdiensten vroegtijdig geïnformeerd worden en verkennen subsidiemogelijkheden om de slimme oplossing te laten ontwikkelen.

Slimme verkeerslichten in het centrumplan
Apeldoorn wil graag een aantrekkelijke binnenstad bieden aan haar inwoners en bezoekers. De binnenstad is hiertoe grotendeels ingericht op het gebruik door fietsers en voetgangers. Dit is echter niet overal mogelijk. Ook vrachtauto’s en personenauto’s rijden door het centrum, bijvoorbeeld voor de bevoorrading van winkels, of om te parkeren in het centrum. De uitlaatgassen van deze voertuigen zorgen voor verslechtering van de luchtkwaliteit en daarmee afbreuk van het verblijfsklimaat in de binnenstad. We onderzoeken samen met de gemeente hoe het slimmer afwikkelen van het verkeer met de inzet van iVRI’s kan bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de binnenstad, uitgaande van de huidige toegankelijkheid van de binnenstad voor gemotoriseerd verkeer.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

GVVP Zeewolde

Project

11 sept
Ronnie Door

Ronnie

GVVP Zeewolde

Voor de gemeente Zeewolde stelt Keypoint het nieuwe Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan op. Het beschrijft het mobiliteitsbeleid langs vier belangrijke thema’s: Bereikbaarheid, Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Duurzaamheid. Twee kernwoorden van het nieuwe GVVP zijn: handzaam en gedragen.

Lees verder
Vraag het Keypoint !

Nieuws

11 aug
Ronnie Door

Ronnie

Vraag het Keypoint !

Bent u als wegbeheerder benieuwd wat de iVRI voor uw gemeente kan betekenen?  Wilt u weten wat OV- of fietsdata kan betekenen voor uw beleidsplannen? Of heeft u andere vragen met betrekking tot mobiliteit?  Vraag het Keypoint tijdens één van de sessies.

Lees verder
Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Project

11 aug
Rick Door

Rick

Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Het Board Smart Mobility houdt zich bezig met gebruikersvraagstukken rondom Smart Mobility. Collega Rick Schotman neemt als gedragsingenieur deel aan dit board.

Lees verder