Project

Begeleiding implementatie aansluiting Syntus op Sabimos

12 jun 2012

Opdrachtgever

Regio Twente

Projectrol

Projectmanagement en advies

Start project

jun 2012

Begeleiding implementatie aansluiting Syntus op Sabimos
Mark

Mark

Adviseur Smart Mobility en ITS

Mark zet uw technische uitdaging om in een concreet resultaat

Wilt u een technische uitdaging omzetten in een concreet resultaat? Dan bent u bij Mark aan het juiste adres. Zijn jarenlange kennis van techniek, resultaatgerichte persoonlijkheid en zijn ervaring als projectleider zorgen hier voor.

Meer over Mark

Andere betrokken collega's:

Syntus heeft de aanbesteding van het openbaar vervoer voor de concessie Twente gegund gekregen en gaat dit vanaf december 2013 verzorgen. Eén van de onderdelen van de uitvraag betreft het aansluiten op Sabimos, het dynamische reisinformatie systeem (DRIS) in Twente. In dit kader dient Syntus dynamische reisinformatie aan te leveren conform de landelijke BISON standaarden en dienen verkeersregelinstallaties (VRIs) beïnvloed gaan worden middels Korte Afstand Radio (KAR). Voor het gebruik van KAR dient voor de uitwisseling van de triggerpunten gebruik gemaakt te worden van het landelijke BISON koppelvlak 9. Om de aansluiting van Syntus op Sabimos in goede banen te leiden en de ervaring uit de huidige concessie mee te nemen is er in het concessiebestek veel aandacht besteed aan het opstellen van de DRIS en KAR eisen. De eisen sluiten aan bij de landelijke standaarden en zijn, daar waar nodig, extra verduidelijkt. Een voorbeeld hiervan is de werking van de plaatsbepaling in combinatie met het gebruik van KAR. Tevens zijn in het bestek testen voorgeschreven waarmee, voorafgaand aan de ingangsdatum van de concessie, vastgesteld wordt of de vervoerder aan de bestekseisen voldoet. Regio Twente heeft Keypoint gevraagd de aansluiting van Syntus op Sabimos voor de nieuwe concessie te begeleiden.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Project

22 jun
Ronny Door

Ronny

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Bevorderen van de doorstroming door vervanging van rotondes door iVRI’s op 3 kruispunten op de N264 bij Uden.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

Nieuws

14 jun
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. Deze derde blog gaat over de invloed van parkeerbeleid op deelmobiliteit in de stad.

Lees verder
Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder