Project

Parkeerdata Overijsselse gemeenten ingevoerd

20 sept 2017

Opdrachtgever

Provincie Overijssel

Projectrol

Advies

Start project

sept 2017

Parkeerdata Overijsselse gemeenten ingevoerd
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Justin

Projecthistorie

Sinds 1 januari 2014 beschikt het Nationaal Parkeerregister (NPR) over parkeerdata als open data. Deze data is zowel statisch als dynamisch en steeds meer overheden ontsluiten deze data. Deze data biedt serviceproviders de mogelijkheid om reisinformatiediensten te ontwikkelen, die weggebruikers informeren over o.a. de geldende parkeerregimes. De afgelopen periode is in Beter Benutten Talking Traffic ingezet op de controleslag en concretisering van de statische parkeerdata. Voor de gemeenten in Overijssel is uit de controleslag gebleken dat de parkeerdata van het betaald parkeren over het algemeen goed is ingevoerd, maar dat er wel enige aanpassingen moeten plaatsvinden.

Omdat gemeenten geen formele taakstelling hebben om parkeerdata in het NPR in te voeren, en het vaak aan budget of tijd ontbreekt, heeft de provincie Overijssel Keypoint gevraagd de Overijsselse gemeenten te begeleiden bij de controle en invoer van parkeerdata van het betaald parkeren. Aanvullend op deze vraag, vullen we ook de gebieden in het NPR in waar blauwe zones en vergunningparkeren van toepassing zijn.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

GVVP Zeewolde

Project

11 sept
Ronnie Door

Ronnie

GVVP Zeewolde

Voor de gemeente Zeewolde stelt Keypoint het nieuwe Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan op. Het beschrijft het mobiliteitsbeleid langs vier belangrijke thema’s: Bereikbaarheid, Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Duurzaamheid. Twee kernwoorden van het nieuwe GVVP zijn: handzaam en gedragen.

Lees verder
Vraag het Keypoint !

Nieuws

11 aug
Ronnie Door

Ronnie

Vraag het Keypoint !

Bent u als wegbeheerder benieuwd wat de iVRI voor uw gemeente kan betekenen?  Wilt u weten wat OV- of fietsdata kan betekenen voor uw beleidsplannen? Of heeft u andere vragen met betrekking tot mobiliteit?  Vraag het Keypoint tijdens één van de sessies.

Lees verder
Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Project

11 aug
Rick Door

Rick

Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Het Board Smart Mobility houdt zich bezig met gebruikersvraagstukken rondom Smart Mobility. Collega Rick Schotman neemt als gedragsingenieur deel aan dit board.

Lees verder