Project

Parkeerdata Overijsselse gemeenten ingevoerd

20 sept 2017

Opdrachtgever

Provincie Overijssel

Projectrol

Advies

Start project

sept 2017

Parkeerdata Overijsselse gemeenten ingevoerd
Sander

Sander

Adviseur Smart Mobility en ITS

Waarnemen, denken, doen

Je hebt een verkeers- of mobiliteitsprobleem en daar wil je een project voor formeren. Dan heb je Sander nodig. Sander weet messcherp het probleem te doorgronden en daarop een project of proces in te richten.

Meer over Sander

Andere betrokken collega's:

Justin

Projecthistorie

Sinds 1 januari 2014 beschikt het Nationaal Parkeerregister (NPR) over parkeerdata als open data. Deze data is zowel statisch als dynamisch en steeds meer overheden ontsluiten deze data. Deze data biedt serviceproviders de mogelijkheid om reisinformatiediensten te ontwikkelen, die weggebruikers informeren over o.a. de geldende parkeerregimes. De afgelopen periode is in Beter Benutten Talking Traffic ingezet op de controleslag en concretisering van de statische parkeerdata. Voor de gemeenten in Overijssel is uit de controleslag gebleken dat de parkeerdata van het betaald parkeren over het algemeen goed is ingevoerd, maar dat er wel enige aanpassingen moeten plaatsvinden.

Omdat gemeenten geen formele taakstelling hebben om parkeerdata in het NPR in te voeren, en het vaak aan budget of tijd ontbreekt, heeft de provincie Overijssel Keypoint gevraagd de Overijsselse gemeenten te begeleiden bij de controle en invoer van parkeerdata van het betaald parkeren. Aanvullend op deze vraag, vullen we ook de gebieden in het NPR in waar blauwe zones en vergunningparkeren van toepassing zijn.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

Project

22 jan
Rick Door

Rick

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

De Gemeente Enschede heeft Keypoint gevraagd om een verkeerskundig adviseur. Rick heeft deze taak op zich genomen.

Lees verder
Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Nieuws

19 dec
Cees Door

Cees

Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Het einde van het jaar staat traditioneel in het teken van congressen en symposia, maar bestaat ook uit gesprekken met collega’s, opdrachtgevers en concurrenten over de plannen en trends voor het nieuwe jaar. Daarbij is het altijd een uitdaging om de trends in de wereld van mobiliteit – ondertussen een heel brede wereld – te duiden en te overzien wat ze voor ons werkveld betekenen. Een bloemlezing.

Lees verder
Korte autoritten

Project

18 dec
Erik Door

Erik

Korte autoritten

Voor de provincie Gelderland bracht Keypoint korte autoritten in kaart met behulp van INRIX data. Doel was om in beeld te brengen in hoeverre de data geschikt zijn als basis voor een effectieve inzet van fietsstimuleringsmaatregelen. Conclusie is dat dit kan, maar dat er ook een aantal beperkingen zijn.

Lees verder