Project

Bereikbaarheid Haagse binnenstad en stations onderzocht

04 feb 2019

Opdrachtgever

Gemeente Den Haag

Projectrol

Advies

Start project

jun 2018

Bereikbaarheid Haagse binnenstad en stations onderzocht
Sanne

Sanne

Adviseur Mobiliteit

Zonder zorgen een project uitzetten bij Sanne, dat is geen probleem.

Opgeleid als verkeerskundige en geograaf kijkt Sanne met een brede en frisse blik naar het vakgebied.

Meer over Sanne

Andere betrokken collega's:

Justin
De gemeente Den Haag maakt onderdeel uit van het stedelijk gebied de Randstad en is daarmee nauw verbonden met andere grote steden. De geconcentreerde infrastructuur van de stad bestaat uit een netwerk van spoorwegen, trams en de RandstadRail. De fiets speelt een belangrijke rol in het voor- en natransport van reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer. Gemeente Den Haag wenste dan ook inzicht in het voor- en natransport met de fiets naar de Haagse binnenstad, NS-treinstations en haltes van de Randstadrail.

Op basis van de Fiets Telweek data van 2015, 2015 en 2017 heeft Keypoint een aantal analyses uitgevoerd. Zo hebben we in kaart gebracht welke aandeel van de fietsparkeerder overstapt naar het openbaar vervoer en welk deel in het gebied (ver)blijft. Verder hebben we inzicht gegeven in de herkomst- en bestemmingspostcode van de fietsers en de gemiddelde fietsafstand van en naar de Haagse binnenstad en stations. Als laatste hebben we de (gemiddelde) stallingsduur bepaald.

Het fietsgedrag naar de binnenstad van Den Haag is kenmerkend voor een grootstedelijk gebied. De resultaten tussen stations zijn wisselend naar grootte en ligging. Gemeente Den Haag gebruikt de resultaten van de analyse ter verificatie van eigen analyses en onderzoeken. 
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Nieuws

16 jul
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Vorige maand daagden we u uit om uw vraagstuk in te dienen voor onze jubileumactie vanwege ‘10 jaar Keypoint Utrecht’. We ontvingen zeer interessante voorstellen, waarvoor dank! Na uitgebreide discussies en lang beraad hebben we een winnaar: de gemeente IJsselstein, met het onderwerp Mobiliteitspunten!

Lees verder
Adviseur Data in MRA-programma Smart Mobility

Project

27 jun
Dennis Door

Dennis

Adviseur Data in MRA-programma Smart Mobility

Het programma Smart Mobility Metropoolregio Amsterdam is het programma dat de smart mobility projecten in de regio samenbrengt. Het zorgt voor opschaling van lokale initiatieven naar regionale ontwikkelingen. Het kernteam Data neemt hiertoe het initiatief en zorgt voor kennisdeling. Onze adviseur Dennis Hijkoop is als adviseur Data betrokken.

Lees verder
DRIS beheer Overijssel

Project

04 jun
Ronald Door

Ronald

DRIS beheer Overijssel

Keypoint beheert binnen OV-Oost voor de provincie Overijssel de DRIS displays. Alle honderden displays in Overijssel voorzien dagelijks duizenden busreizigers van informatie. Om te zorgen dat deze displays goed functioneren en incidenten verholpen worden voert Keypoint het beheer uit.

Lees verder