Project

Bereikbaarheid Haagse binnenstad en stations onderzocht

04 feb 2019

Opdrachtgever

Gemeente Den Haag

Projectrol

Advies

Start project

jun 2018

Bereikbaarheid Haagse binnenstad en stations onderzocht
Sanne

Sanne

Adviseur Mobiliteit

Zonder zorgen een project uitzetten bij Sanne, dat is geen probleem.

Opgeleid als verkeerskundige en geograaf kijkt Sanne met een brede en frisse blik naar het vakgebied.

Meer over Sanne

Andere betrokken collega's:

Justin
De gemeente Den Haag maakt onderdeel uit van het stedelijk gebied de Randstad en is daarmee nauw verbonden met andere grote steden. De geconcentreerde infrastructuur van de stad bestaat uit een netwerk van spoorwegen, trams en de RandstadRail. De fiets speelt een belangrijke rol in het voor- en natransport van reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer. Gemeente Den Haag wenste dan ook inzicht in het voor- en natransport met de fiets naar de Haagse binnenstad, NS-treinstations en haltes van de Randstadrail.

Op basis van de Fiets Telweek data van 2015, 2015 en 2017 heeft Keypoint een aantal analyses uitgevoerd. Zo hebben we in kaart gebracht welke aandeel van de fietsparkeerder overstapt naar het openbaar vervoer en welk deel in het gebied (ver)blijft. Verder hebben we inzicht gegeven in de herkomst- en bestemmingspostcode van de fietsers en de gemiddelde fietsafstand van en naar de Haagse binnenstad en stations. Als laatste hebben we de (gemiddelde) stallingsduur bepaald.

Het fietsgedrag naar de binnenstad van Den Haag is kenmerkend voor een grootstedelijk gebied. De resultaten tussen stations zijn wisselend naar grootte en ligging. Gemeente Den Haag gebruikt de resultaten van de analyse ter verificatie van eigen analyses en onderzoeken. 
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

Project

22 jan
Rick Door

Rick

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

De Gemeente Enschede heeft Keypoint gevraagd om een verkeerskundig adviseur. Rick heeft deze taak op zich genomen.

Lees verder
Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Nieuws

19 dec
Cees Door

Cees

Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Het einde van het jaar staat traditioneel in het teken van congressen en symposia, maar bestaat ook uit gesprekken met collega’s, opdrachtgevers en concurrenten over de plannen en trends voor het nieuwe jaar. Daarbij is het altijd een uitdaging om de trends in de wereld van mobiliteit – ondertussen een heel brede wereld – te duiden en te overzien wat ze voor ons werkveld betekenen. Een bloemlezing.

Lees verder
Korte autoritten

Project

18 dec
Erik Door

Erik

Korte autoritten

Voor de provincie Gelderland bracht Keypoint korte autoritten in kaart met behulp van INRIX data. Doel was om in beeld te brengen in hoeverre de data geschikt zijn als basis voor een effectieve inzet van fietsstimuleringsmaatregelen. Conclusie is dat dit kan, maar dat er ook een aantal beperkingen zijn.

Lees verder