Project

Bereikbaarheid Haagse binnenstad en stations onderzocht

04 feb 2019

Opdrachtgever

Gemeente Den Haag

Projectrol

Advies

Start project

jun 2018

Bereikbaarheid Haagse binnenstad en stations onderzocht
Sanne

Sanne

Adviseur Mobiliteit

Zonder zorgen een project uitzetten bij Sanne, dat is geen probleem.

Opgeleid als verkeerskundige en geograaf kijkt Sanne met een brede en frisse blik naar het vakgebied.

Meer over Sanne

Andere betrokken collega's:

Justin
De gemeente Den Haag maakt onderdeel uit van het stedelijk gebied de Randstad en is daarmee nauw verbonden met andere grote steden. De geconcentreerde infrastructuur van de stad bestaat uit een netwerk van spoorwegen, trams en de RandstadRail. De fiets speelt een belangrijke rol in het voor- en natransport van reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer. Gemeente Den Haag wenste dan ook inzicht in het voor- en natransport met de fiets naar de Haagse binnenstad, NS-treinstations en haltes van de Randstadrail.

Op basis van de Fiets Telweek data van 2015, 2015 en 2017 heeft Keypoint een aantal analyses uitgevoerd. Zo hebben we in kaart gebracht welke aandeel van de fietsparkeerder overstapt naar het openbaar vervoer en welk deel in het gebied (ver)blijft. Verder hebben we inzicht gegeven in de herkomst- en bestemmingspostcode van de fietsers en de gemiddelde fietsafstand van en naar de Haagse binnenstad en stations. Als laatste hebben we de (gemiddelde) stallingsduur bepaald.

Het fietsgedrag naar de binnenstad van Den Haag is kenmerkend voor een grootstedelijk gebied. De resultaten tussen stations zijn wisselend naar grootte en ligging. Gemeente Den Haag gebruikt de resultaten van de analyse ter verificatie van eigen analyses en onderzoeken. 
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Projectupdate

20 aug
Rick Door

Rick

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Het in-car tonen van brugopeningen is zinvol: mensen waarderen de informatie en ze passen hun gedrag (soms) aan. Dit blijkt uit onderzoek dat door Keypoint is uitgevoerd.

Lees verder
Matchen de matrixborden?

Nieuws

15 aug
Heleen Door

Heleen

Matchen de matrixborden?

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. Dit is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten. We hebben onderzocht of de publiek-private dataketen goed werkt: waar het goed en mis ging in de dataketen.

Lees verder
Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Nieuws

16 jul
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Vorige maand daagden we u uit om uw vraagstuk in te dienen voor onze jubileumactie vanwege ‘10 jaar Keypoint Utrecht’. We ontvingen zeer interessante voorstellen, waarvoor dank! Na uitgebreide discussies en lang beraad hebben we een winnaar: de gemeente IJsselstein, met het onderwerp Mobiliteitspunten!

Lees verder