Project

Bereikbaarheids-analyse fiets van en naar de Haagse binnenstad en stations

04 feb 2019

Opdrachtgever

Gemeente Den Haag

Projectrol

Advies

Start project

jun 2018

Bereikbaarheids-analyse fiets van en naar de Haagse binnenstad en stations
Sanne

Sanne

Adviseur Mobiliteit

Zonder zorgen een project uitzetten bij Sanne, dat is geen probleem.

Opgeleid als verkeerskundige en geograaf kijkt Sanne met een brede en frisse blik naar het vakgebied.

Meer over Sanne

Andere betrokken collega's:

Justin Florieke
De gemeente Den Haag maakt onderdeel uit van het stedelijk gebied de Randstad en is daarmee nauw verbonden met andere grote steden. De geconcentreerde infrastructuur van de stad bestaat uit een netwerk van spoorwegen, trams en de RandstadRail. De fiets speelt een belangrijke rol in het voor- en natransport van reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer. Gemeente Den Haag wenste dan ook inzicht in het voor- en natransport met de fiets naar de Haagse binnenstad, NS-treinstations en haltes van de Randstadrail.

Op basis van de Fiets Telweek data van 2015, 2015 en 2017 heeft Keypoint een aantal analyses uitgevoerd. Zo hebben we in kaart gebracht welke aandeel van de fietsparkeerder overstapt naar het openbaar vervoer en welk deel in het gebied (ver)blijft. Verder hebben we inzicht gegeven in de herkomst- en bestemmingspostcode van de fietsers en de gemiddelde fietsafstand van en naar de Haagse binnenstad en stations. Als laatste hebben we de (gemiddelde) stallingsduur bepaald.

Het fietsgedrag naar de binnenstad van Den Haag is kenmerkend voor een grootstedelijk gebied. De resultaten tussen stations zijn wisselend naar grootte en ligging. Gemeente Den Haag gebruikt de resultaten van de analyse ter verificatie van eigen analyses en onderzoeken. 
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Projectbeheer MIRT onderzoek A50

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

Projectbeheer MIRT onderzoek A50

Wij zijn als projectbeheerder sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek en andere leden van het projectmanagement team op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder
Monitor Mobiliteit

Project

20 mrt
Edgar Door

Edgar

Monitor Mobiliteit

Voor de gemeente Almere heeft Keypoint een Monitor Mobiliteit opgesteld voor auto, fiets, openbaar vervoer en verkeersveiligheid. En daarnaast is met behulp van Fiets Telweek data inzicht verkregen in het hoofdnet fiets en fietsvertragingen bij verkeerslichten in het centrum.

Lees verder