Bereikbaarheid Haagse binnenstad en stations onderzocht
Patrick Duwel
Patrick Duwel
Directeur

Bereikbaarheid Haagse binnenstad en stations onderzocht

04 feb 2019
De gemeente Den Haag maakt onderdeel uit van het stedelijk gebied de Randstad en is daarmee nauw verbonden met andere grote steden. De geconcentreerde infrastructuur van de stad bestaat uit een netwerk van spoorwegen, trams en de RandstadRail. De fiets speelt een belangrijke rol in het voor- en natransport van reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer. Gemeente Den Haag wenste dan ook inzicht in het voor- en natransport met de fiets naar de Haagse binnenstad, NS-treinstations en haltes van de Randstadrail.

Op basis van de Fiets Telweek data van 2015, 2015 en 2017 heeft Keypoint een aantal analyses uitgevoerd. Zo hebben we in kaart gebracht welke aandeel van de fietsparkeerder overstapt naar het openbaar vervoer en welk deel in het gebied (ver)blijft. Verder hebben we inzicht gegeven in de herkomst- en bestemmingspostcode van de fietsers en de gemiddelde fietsafstand van en naar de Haagse binnenstad en stations. Als laatste hebben we de (gemiddelde) stallingsduur bepaald.

Het fietsgedrag naar de binnenstad van Den Haag is kenmerkend voor een grootstedelijk gebied. De resultaten tussen stations zijn wisselend naar grootte en ligging. Gemeente Den Haag gebruikt de resultaten van de analyse ter verificatie van eigen analyses en onderzoeken. 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Samen werken aan betere fiets- en wandelroutes in Steenbergen

Project

03 jul
Ramon Kamphuis Door

Ramon Kamphuis

Samen werken aan betere fiets- en wandelroutes in Steenbergen

De gemeente Steenbergen heeft de ambitie om het wandelen en fietsen binnen de gemeente aantrekkelijker en veiliger te maken, zoals verwoord in het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan. In dit kader is onderzocht waar knelpunten liggen en welke verbetermaatregelen mogelijk zijn. Keypoint Consultancy ondersteunde de gemeente daarbij met een datagedreven aanpak, een actief participatieproces en prioritering van maatregelen op basis van brede welvaartseffecten.

Lees verder
Keypoint helpt bedrijven met duurzame mobiliteit in Overijssel

Project

02 jul
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Keypoint helpt bedrijven met duurzame mobiliteit in Overijssel

Willen we Nederland  bereikbaar houden op een duurzame manier dan is het duidelijk dat werkgevers daar een sleutelrol in spelen. Zij zijn in staat werknemers direct te prikkelen, te stimuleren en te belonen voor duurzame mobiliteitsvormen zoals de fiets, deelmobiliteit en het openbaar vervoer. Keypoint is door de provincie ingehuurd om bedrijven te ondersteunen bij de werkgeversaanpak.

Lees verder
Derk onderzoekt: Fietsdiversiteit in gemeentelijke fietsparkeervoorzieningen

Project

23 jun
Liesbeth Knap Door

Liesbeth Knap

Derk onderzoekt: Fietsdiversiteit in gemeentelijke fietsparkeervoorzieningen

Met het groeiende aantal fietsen dat afwijkt van normale maatvoering (bijvoorbeeld de bakfiets), zijn bestaande parkeerplaatsen al snel niet meer geschikt. Derk Lambooij heeft onderzoek gedaan hoe gemeenten hun fietsparkeervoorzieningen kunnen aanpassen aan de diversiteit aan fietstypes.

Lees verder