Project

C-ITS Gelderland

23 nov 2018

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

Projectleider

Start project

jan 2018

C-ITS Gelderland
Michiel

Michiel

Teamleider Smart Mobility en ITS

Daadkrachtig, bouwer en verbinder, gericht op samenwerking, doel en resultaat

Mensen verplaatsen zich al eeuwen. Over de jaren maakten technische en maatschappelijke ontwikkelingen reisafstanden groter waardoor de wereld kleiner is geworden. Michiel in de mogelijkheden die techniek nu en in de toekomst kan bieden aan mobiliteit.

Meer over Michiel

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

C-ITS Gelderland

23 nov 2018

In de regio Arnhem Nijmegen worden ongeveer 50 verkeerslichten, in het kader van het landelijke ontwikkeltraject en partnership Talking Traffic, vervangen door nieuwe en iVRI’s. Deze iVRI’s gaan de doorstroming van het verkeer verbeteren. De iVRI kan onderscheid maken in verschillende soorten verkeer zodat bij bijvoorbeeld vrachtverkeer rem- en optrekacties tot een minimum beperkt worden, wat directe milieuwinst oplevert. Ook hulpdiensten, openbaar vervoer en groepen fietsers kunnen voorrang krijgen. Een andere belangrijke meerwaarde van de nieuwe intelligente verkeerslichten wordt gegeven door het informeren en adviseren van de weggebruikers, via apps en navigatiesystemen bij het naderen van een verkeerslicht. Kortom Talking Traffic biedt een nieuwe generatie reisinformatie waarmee voor vertrek goede informatie beschikbaar is en tijdens de reis verder gekeken kan worden dan door de voorruit. 

Keypoint begeleidt, namens de provincie Gelderland, de regio Arnhem Nijmegen in het Innovatieve Partnership Talking Traffic.  Keypoint bewaakt de uitvoering van de maatregelen binnen het werkspoor C-ITS voor de regio Arnhem Nijmegen en brengt haar expertise in om de voortgang van de implementatie van iVRI’s te borgen. Ook vertegenwoordigt Keypoint de regio in landelijke Talking Traffic werkgroepen.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Snel op de fiets succesvol afgerond

Nieuws

19 jun
Benjamin Door

Benjamin

Snel op de fiets succesvol afgerond

De afgelopen maanden konden fietsers tussen Hengelo en Borne genieten van investeringen in twee corridors: de fietssnelweg F35 is aangelegd tussen Hengelo West en station Borne en de verkeerslichten langs de Bornsestraat zijn verbeterd voor fietsers.

Lees verder
Blauwe zone Blaricum krijgt een vervolg

Nieuws

05 jan
Edgar Door

Edgar

Blauwe zone Blaricum krijgt een vervolg

De gemeenteraad van Blaricum heeft in de gemeenteraadsvergadering van 28 november besloten dat de blauwe zone in het Oude Dorp van Blaricum gehandhaafd blijft.

Lees verder
Cameraonderzoek fietsoversteek Belverderelaan-Twistvlietpad

Project

16 mei
Johan Door

Johan

Cameraonderzoek fietsoversteek Belverderelaan-Twistvlietpad

Afgelopen jaren hebben er verschillende ongevallen plaatsgevonden op de fietsoversteek Belvederelaan-Twistvlietpad in Stadshagen Zwolle. In 2013 is het kruispunt daarom aangepakt door de gemeente. In april 2014 heeft de gemeente de kruising voorzien ...

Lees verder