Project

C-ITS Gelderland

23 nov 2018

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

Projectleider

Start project

jan 2018

C-ITS Gelderland
Michiel

Michiel

Vestigingsmanager, Adviseur ITS

Daadkrachtig, bouwer en verbinder, gericht op samenwerking, doel en resultaat

Mensen verplaatsen zich al eeuwen. Over de jaren maakten technische en maatschappelijke ontwikkelingen reisafstanden groter waardoor de wereld kleiner is geworden. Michiel in de mogelijkheden die techniek nu en in de toekomst kan bieden aan mobiliteit.

Meer over Michiel

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

C-ITS Gelderland

23 nov 2018

In de regio Arnhem Nijmegen worden ongeveer 50 verkeerslichten, in het kader van het landelijke ontwikkeltraject en partnership Talking Traffic, vervangen door nieuwe en iVRI’s. Deze iVRI’s gaan de doorstroming van het verkeer verbeteren. De iVRI kan onderscheid maken in verschillende soorten verkeer zodat bij bijvoorbeeld vrachtverkeer rem en optrekacties tot een minimum beperkt worden, wat directe milieuwinst oplevert. Ook hulpdiensten, openbaar vervoer en groepen fietsers kunnen voorrang krijgen. Een andere belangrijke meerwaarde van de nieuwe intelligente verkeerslichten wordt gegeven door het informeren en adviseren van de weggebruikers, via apps en navigatiesystemen bij het naderen van een verkeerslicht. Kortom Talking Traffic biedt een nieuwe generatie reisinformatie waarmee voor vertrek goede informatie beschikbaar is en tijdens de reis verder gekeken kan worden dan door de voorruit. 

Keypoint begeleidt, namens de provincie Gelderland, de regio Arnhem Nijmegen in het Innovatieve Partnership Talking Traffic.  Keypoint bewaakt de uitvoering van de maatregelen binnen het werkspoor C-ITS voor de regio Arnhem Nijmegen en brengt haar expertise in om de voortgang van de implementatie van iVRI’s te borgen. Ook vertegenwoordigt Keypoint de regio in landelijke Talking Traffic werkgroepen.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Begeleiding bouwwerkzaamheden

Project

05 jul
Johan Door

Johan

Begeleiding bouwwerkzaamheden

Keypoint fungeert namens NS stations voor een aantal gemeenten als aanspreekpunt en projectleider voor de stationsomgeving. Johan Beltman vervult deze rol namens de eigenaar, NS Stations. De verschillende onderwerpen die spelen in stationsgebieden he...

Lees verder
Handboek MIC

Project

01 dec
Patrick Door

Patrick

Handboek MIC

Zorgdragen voor het opstellen van een gedeelte van het Handboek Mobility Information Centre. Het betreft de beschrijving van de OV-architectuur,alsmede de beschijving van de IC-architectuur...

Lees verder
PvE P+R

Project

02 dec
Patrick Door

Patrick

PvE P+R

Opstellen van eentechnisch programma van eisen voor herkomst P+R's, gelegen bij een NS treinstation...

Lees verder