Project

Cameraonderzoek en brugwachtersysteem

28 feb 2012

Opdrachtgever

Gemeente Dordrecht

Projectrol

Advies

Start project

feb 2012

Cameraonderzoek en brugwachtersysteem
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Op verzoek van de gemeente Dordrecht en regio Drechtsteden heeft Keypoint onderzocht welke mogelijkheden er zijn om de doorstroming van passerende bussen bij de Prins Hendrik brug te verbeteren. Om betere doorstroming te voorzien wordt ingezet op het gebruiken van de actuele reisinformatie afkomstig uit het DRIS, van de regio Drechtsteden om de brugopeningen beter aan te laten sluiten op de passages van de bus. De invoering van dit brugwachtersysteem wordt door Keypoint begeleid. Daarnaast draagt Keypoint zorg voor de evaluatie van het systeem. Hierbij heeft Keypoint haar cameraonderzoek ingezet, om een nul en één meting uit te voeren. De brugopeningen zijn met behulp van cameras geregisteerd, waarbij tevens de wachtrij in beeld is gebracht. Op deze wijze is bepaald op welk moment na opening van de brug bussen aansluiten. Uit de evaluatie dient te blijken of bussen na invoering van het systeem gemiddeld minder lang voor de brugopening hoeven te wachten, doordat rekening wordt gehouden met hun passage.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder
Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

Nieuws

12 jul
Cees Door

Cees

Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

'Verrommeling van de openbare ruimte' is een veel gebruikte beschrijving bij de opkomst van deelfiets en -scooters die her en der in de stad worden geparkeerd.

Lees verder
Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Project

11 jul
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Slim routeadvies voor iedere automobilist. Wegbeheerders en navigatiepartijen werken daar aan binnen het project VM-IVRA. Dat doen ze door samen innovatieve in-car diensten te ontwikkelen, beproeven en op te schalen.

Lees verder