Project

Cameraonderzoek en brugwachtersysteem

28 feb 2012

Opdrachtgever

Gemeente Dordrecht

Projectrol

Advies

Start project

feb 2012

Cameraonderzoek en brugwachtersysteem
Johan

Johan

Adviseur

Johan ziet altijd kansen in het verbinden van kennisgebieden

Innovator, productdeveloper en projectleider. Johan is niet eenduidig te vatten in zijn werkzaamheden en hij houdt zich op veel verschillende kennisgebieden van Keypoint bezig.

Meer over Johan

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Op verzoek van de gemeente Dordrecht en regio Drechtsteden heeft Keypoint onderzocht welke mogelijkheden er zijn om de doorstroming van passerende bussen bij de Prins Hendrik brug te verbeteren. Om betere doorstroming te voorzien wordt ingezet op het gebruiken van de actuele reisinformatie afkomstig uit het DRIS, van de regio Drechtsteden om de brugopeningen beter aan te laten sluiten op de passages van de bus. De invoering van dit brugwachtersysteem wordt door Keypoint begeleid. Daarnaast draagt Keypoint zorg voor de evaluatie van het systeem. Hierbij heeft Keypoint haar cameraonderzoek ingezet, om een nul en één meting uit te voeren. De brugopeningen zijn met behulp van cameras geregisteerd, waarbij tevens de wachtrij in beeld is gebracht. Op deze wijze is bepaald op welk moment na opening van de brug bussen aansluiten. Uit de evaluatie dient te blijken of bussen na invoering van het systeem gemiddeld minder lang voor de brugopening hoeven te wachten, doordat rekening wordt gehouden met hun passage.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint evalueert mobiliteitsbeleid Haarlemmermeer

Nieuws

31 jan
Cees Door

Cees

Keypoint evalueert mobiliteitsbeleid Haarlemmermeer

Vrijheid van bewegen. Dat was afgelopen jaren de ambitie van de gemeente Haarlemmermeer. De Rekenkamercommissie van de gemeente heeft Keypoint de opdracht gegeven uit te zoeken in hoeverre aan deze ambitie is voldaan.

Lees verder
StandaardLijnOnderzoek

Project

16 sept
Bas Door

Bas

StandaardLijnOnderzoek

Voor de Provincie Limburg en Stadsregio Arnhem Nijmegen (SAN) voert Keypoint, samen met Moventem, het StandaardLijnOnderzoek (SLO) uit op de Maas- en de Heuvellandlijn. Provincie Limburg heeft de ambitie om de spoortrajecten van de Maas- en Heuvellan...

Lees verder
Actieplan Fietsen, Lopen en Verkeersveiligheid

Project

11 mrt
Sanne Door

Sanne

Actieplan Fietsen, Lopen en Verkeersveiligheid

Actieplan Fietsen, Lopen en Verkeersveiligheid Zeist. In 2013 is in de gemeente Zeist het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan vastgesteld door de gemeenteraad. Keypoint heeft dit plan samen met de gemeente opgesteld. Deze succesvolle samenwerking wo...

Lees verder