Project

Cameraonderzoek en brugwachtersysteem

28 feb 2012

Opdrachtgever

Gemeente Dordrecht

Projectrol

Advies

Start project

feb 2012

Cameraonderzoek en brugwachtersysteem
Johan

Johan

Adviseur Mobiliteit

Johan ziet altijd kansen in het verbinden van kennisgebieden

Innovator, productdeveloper en projectleider. Johan is niet eenduidig te vatten in zijn werkzaamheden en hij houdt zich op veel verschillende kennisgebieden van Keypoint bezig.

Meer over Johan

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Op verzoek van de gemeente Dordrecht en regio Drechtsteden heeft Keypoint onderzocht welke mogelijkheden er zijn om de doorstroming van passerende bussen bij de Prins Hendrik brug te verbeteren. Om betere doorstroming te voorzien wordt ingezet op het gebruiken van de actuele reisinformatie afkomstig uit het DRIS, van de regio Drechtsteden om de brugopeningen beter aan te laten sluiten op de passages van de bus. De invoering van dit brugwachtersysteem wordt door Keypoint begeleid. Daarnaast draagt Keypoint zorg voor de evaluatie van het systeem. Hierbij heeft Keypoint haar cameraonderzoek ingezet, om een nul en één meting uit te voeren. De brugopeningen zijn met behulp van cameras geregisteerd, waarbij tevens de wachtrij in beeld is gebracht. Op deze wijze is bepaald op welk moment na opening van de brug bussen aansluiten. Uit de evaluatie dient te blijken of bussen na invoering van het systeem gemiddeld minder lang voor de brugopening hoeven te wachten, doordat rekening wordt gehouden met hun passage.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

In de ban van de ring

Project

21 feb
Cees Door

Cees

In de ban van de ring

Keypoint neemt deel aan de gemeentelijke ontwerpteams voor zowel de oostelijke als de westelijke doorstroomas ten behoeve van het openbaar vervoer. Keypoint levert de expertise vanuit de OV-exploitatie en vanuit de realisatie van vrije businfrastruct...

Lees verder
Pilot Incident Management Regio Twente

Project

14 apr
Cees Door

Cees

Pilot Incident Management Regio Twente

Doel van Incident Management is de weg zo snel mogelijk nadat een incident heeft plaatsgevonden, voor het verkeer vrij te maken. Onder leiding van het CROW is er een handboek in de maak. In opdracht van het CROW wordt dit concepthandboek in de prakti...

Lees verder
Cameraonderzoek MaasWaalpad

Project

18 nov
Mariska Door

Mariska

Cameraonderzoek MaasWaalpad

Cameraonderzoek snelfietsroute MaasWaalpad, onderzoek naar de verkeerssituatie op punten waar de fietser in de voorrang is gekomen.

Lees verder