Project

Cameraonderzoek Rotonde Nijverdal

02 okt 2013

Opdrachtgever

Gemeente Hellendoorn

Projectrol

Advies

Start project

okt 2013

Cameraonderzoek Rotonde Nijverdal
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Langs de rotonde op de kruising Helmkruidlaan – Baron van Sternbachlaan in de bebouwde kom van Nijverdal bevindt zich aan de zuidzijde een fietspad dat in twee richtingen wordt bereden. Omdat deze locatie binnen de gemeente is aangemerkt als blackspot, wenst de gemeente Hellendoorn inzicht te krijgen in het gedrag van fietsers ter plekke en het aantal (bijna) ongevallen. Om hier inzicht in te krijgen is met behulp van camera’s de betreffende fietsoversteek in beeld gebracht. Het in beeld brengen van het daadwerkelijke gedrag van fietsers was onderdeel van breder onderzoek rond de rotonde, waar ook tellingen en enquêtes deel van uitmaken. De fietstellingen zijn door de gemeente uitgevoerd met behulp van tellussen en een radarteller. Om inzicht te krijgen in de nauwkeurigheid van tellussen en radarteller is gedurende een aantal dagen tevens een camera op de tellocaties opgehangen. Hiermee zijn de tellingen van de tellussen en radarteller geijkt.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder
Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

Nieuws

12 jul
Cees Door

Cees

Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

'Verrommeling van de openbare ruimte' is een veel gebruikte beschrijving bij de opkomst van deelfiets en -scooters die her en der in de stad worden geparkeerd.

Lees verder
Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Project

11 jul
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Slim routeadvies voor iedere automobilist. Wegbeheerders en navigatiepartijen werken daar aan binnen het project VM-IVRA. Dat doen ze door samen innovatieve in-car diensten te ontwikkelen, beproeven en op te schalen.

Lees verder