Cameraonderzoek Spijkenisserbrug
Patrick Duwel
Patrick Duwel
Directeur

Cameraonderzoek Spijkenisserbrug

08 feb 2013
Keypoint heeft in opdracht van Witteveen+Bos cameraonderzoek uitgevoerd rondom de Spijkenisserbrug. Deze hefbrug over de Oude Maas, gelegen tussen Spijkenisse en Hoogvliet, heeft drie rijstroken, waarvan de middelste als wisselstrook is ingericht. Meerdere malen per dag gaat de brug open om een schip te laten passeren. Doel van het onderzoek was om in beeld te brengen hoe vaak de brug open gaat en wat de effecten daarvan op het wegverkeer zijn. Voor het onderzoek is een week lang op zes locaties gefilmd. In totaal is de brug in de gefilmde week 95 keer open geweest. Bijzonder was dat ook in de brugwachtersruimte boven in één van de pijlers van de brug twee cameras zijn geplaatst voor de overzichtsbeelden. Dit leverde het onderstaande spectaculaire uitzicht op. Op basis van de beelden is bepaald hoe vaak de brug open gaat en is per brugopening geanalyseerd hoe lang deze duurt. Daarnaast is in beeld gebracht hoe lang de wachtrijen die ontstaan zijn en hoe lang het duurt voordat de wachtrijen weer zijn opgelost. Daarbij is zowel gekeken naar de wachtrij voor de brug die ontstaat tijdens de brugopening als de wachtrij voor de VRI na de brug. Bij de VRI ontstaan wachtrijen wanneer de brug weer gesloten is (geopend voor verkeer) en ineens een hoge verkeersintensiteit op de VRI af komt. Naast (het effect van) de brugopeningen is onderzocht in hoeveel gevallen het samenvoegen van twee rijstroken naar één rijstrook problemen opleverde en hoe het proces van het wisselen van de toegestane rijrichting op de wisselstrook verloopt.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Deelmobiliteit in Enschede: Waar zijn we, en waar gaan we naartoe?

Project

22 mrt
Ramon Kienhuis Door

Ramon Kienhuis

Deelmobiliteit in Enschede: Waar zijn we, en waar gaan we naartoe?

Hoe verschillen ritpatronen tijdens de verschillende spitsperiodes? Welke hubs hebben een grotere vraag dan aanbod? Keypoint ondersteunt de gemeente Enschede met het analyseren van de deelmobiliteit in Enschede.

Lees verder
Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Project

29 feb
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Haarlem is bezig veel wegen te transformeren naar GOW30. Keypoint voert in opdracht van de gemeente een onderzoek uit naar het effect dat deze transitie kan hebben op het openbaar vervoer in de stad.

Lees verder
Keypoint biedt verkeerskundige ondersteuning aan de gemeente Wierden

Project

28 aug
Frits de Haan Door

Frits de Haan

Keypoint biedt verkeerskundige ondersteuning aan de gemeente Wierden

Keypoint Consultancy ondersteunt het team van gemeente Wierden met verkeerskunde.

Lees verder