Project

Cameraonderzoek spoorwegovergangen in Borne

31 jan 2013

Opdrachtgever

Gemeente Borne

Projectrol

Advies

Start project

jan 2013

Cameraonderzoek spoorwegovergangen in Borne
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

In opdracht van de gemeente Borne heeft Keypoint de dichtligtijden van alle spoorwegovergangen binnen de bebouwde kom van Borne in kaart gebracht. Daarnaast is ook de intensiteit van het kruisende verkeer geteld. De gemeente wil zo verkeersstromen in beeld brengen voor verkeersmodellering en de doorstroming verbeteren. De verkeerscameras van Keypoint hebben 48 uur aaneengesloten beelden gemaakt van de vijf spoorwegovergangen. In deze periode kwamen bijna 500 treinen door Borne. Voor deze treinen zijn per spoorwegovergang de dichtlichttijden en passeertijden gemonitord. Aan de hand van deze gegevens is per overgang en per type trein in kaart gebracht hoe lang de spoorbomen dicht lagen. Opmerkelijk was dat twee spoorwegovergangen duidelijk langer dicht waren dan andere bij vergelijkbare typen treinen. Op basis van die conclusie is door Prorail een aanpassing gedaan aan de instellingen van deze overgangen zodat mensen minder lang hoeven te wachten. Naast het in beeld brengen van de treinpassages was de gemeente Borne ook geïnteresseerd in de intensiteiten van kruisend verkeer. Daarom is door Keypoint ook het aantal autos, fietsers, voetgangers en groot verkeer per overgang gemeten. Daarnaast is ook de verkeersonveilig situatie in de Bekenhorsttunnel geanalyseerd. Er is bij de gemeente aangegeven dat er zich veelvuldig ongevallen (met mogelijk letsel) voordoen waar fietsers bij zijn betrokken. Dit zou mede worden veroorzaakt door de steile helling voor fietsers. Om de verkeerveiligheid voor fietsers in de Bekenhorsttunnel te analyseren heeft Keypoint een cameraonderzoek uitgevoerd, waarin het aantal (bijna) ongevallen met fietsers is gemeten. Gedurende het twee weken durende onderzoek was er één valpartij, waarbij geen andere verkeersdeelnemers waren betrokken. Daarnaast waren er nog een aantal onveilige situaties, maar deze hebben niet geleid tot (bijna) ongevallen. Omdat er geen situaties met problemen als gevolg van een te steile hellingbaan zijn waargenomen, kan worden aangenomen dat deze niet bijdraagt aan een grotere verkeersonveiligheid voor fietsers.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Project

22 jun
Ronny Door

Ronny

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Bevorderen van de doorstroming door vervanging van rotondes door iVRI’s op 3 kruispunten op de N264 bij Uden.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

Nieuws

14 jun
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. Deze derde blog gaat over de invloed van parkeerbeleid op deelmobiliteit in de stad.

Lees verder
Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder