Project

Cameraonderzoek spoorwegovergangen in Borne

31 jan 2013

Opdrachtgever

Gemeente Borne

Projectrol

Advies

Start project

jan 2013

Cameraonderzoek spoorwegovergangen in Borne
Erik

Erik

Adviseur Mobiliteit

Analytisch en gedreven door duurzame mobiliteitsveranderingen

Hoe kunnen we de transitie naar duurzame mobiliteit concreet vormgeven? En hoe kunnen we de voortgang en het effect van beleid en maatregelen het beste meten? Concrete vragen waarvoor u bij Erik aan het juiste adres bent.

Meer over Erik

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

In opdracht van de gemeente Borne heeft Keypoint de dichtligtijden van alle spoorwegovergangen binnen de bebouwde kom van Borne in kaart gebracht. Daarnaast is ook de intensiteit van het kruisende verkeer geteld. De gemeente wil zo verkeersstromen in beeld brengen voor verkeersmodellering en de doorstroming verbeteren. De verkeerscameras van Keypoint hebben 48 uur aaneengesloten beelden gemaakt van de vijf spoorwegovergangen. In deze periode kwamen bijna 500 treinen door Borne. Voor deze treinen zijn per spoorwegovergang de dichtlichttijden en passeertijden gemonitord. Aan de hand van deze gegevens is per overgang en per type trein in kaart gebracht hoe lang de spoorbomen dicht lagen. Opmerkelijk was dat twee spoorwegovergangen duidelijk langer dicht waren dan andere bij vergelijkbare typen treinen. Op basis van die conclusie is door Prorail een aanpassing gedaan aan de instellingen van deze overgangen zodat mensen minder lang hoeven te wachten. Naast het in beeld brengen van de treinpassages was de gemeente Borne ook geïnteresseerd in de intensiteiten van kruisend verkeer. Daarom is door Keypoint ook het aantal autos, fietsers, voetgangers en groot verkeer per overgang gemeten. Daarnaast is ook de verkeersonveilig situatie in de Bekenhorsttunnel geanalyseerd. Er is bij de gemeente aangegeven dat er zich veelvuldig ongevallen (met mogelijk letsel) voordoen waar fietsers bij zijn betrokken. Dit zou mede worden veroorzaakt door de steile helling voor fietsers. Om de verkeerveiligheid voor fietsers in de Bekenhorsttunnel te analyseren heeft Keypoint een cameraonderzoek uitgevoerd, waarin het aantal (bijna) ongevallen met fietsers is gemeten. Gedurende het twee weken durende onderzoek was er één valpartij, waarbij geen andere verkeersdeelnemers waren betrokken. Daarnaast waren er nog een aantal onveilige situaties, maar deze hebben niet geleid tot (bijna) ongevallen. Omdat er geen situaties met problemen als gevolg van een te steile hellingbaan zijn waargenomen, kan worden aangenomen dat deze niet bijdraagt aan een grotere verkeersonveiligheid voor fietsers.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Project

28 mei
Heleen Door

Heleen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Hoe zien de reizigersstromen met het openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer eruit en hoe kan het OV-netwerk geoptimaliseerd worden? Het gebruik van concessie-overstijgende reisgegevens van trein, bus, tram en metro vormt de sleutel tot succes. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan vooral verder.

Lees verder
Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Nieuws

28 mei
Ronnie Door

Ronnie

Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Corona heeft ons in de greep. Wat betekent dit voor onze samenleving in de toekomst? Wij kijken vooruit en vertellen aan de hand van trends welke blijvende veranderingen wij zien.

Lees verder
Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Nieuws

25 mei
Erik Door

Erik

Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Door goed in beeld te brengen wat maatregelen en programma’s opleveren, kunnen overheden betere beslissingen maken over de inzet van hun middelen. We nemen u mee naar een aantal voorbeelden uit onze praktijk.

Lees verder