Project

Cameraonderzoek van Harinxmaweg, Burgum

15 nov 2013

Opdrachtgever

Projectbureau De Centrale As

Projectrol

Advies

Start project

nov 2013

Cameraonderzoek van Harinxmaweg, Burgum
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

In het kader van de werkzaamheden voor de aanleg van de rondweg Garyp, als onderdeel van De Centrale As, wordt op dit moment het fietsverkeer over de van Harinxmaweg omgeleid. Deze omleiding heeft tot gevolg dat een deel van de fietsers zich niet aan de omleiding houden, en een eigen route kiezen, met ongewenste verkeersbewegingen als gevolg. Om frequentie en momenten van ongewenste verkeersbewegingen van fietsers op de van Harinxmaweg te analyseren heeft Keypoint gedurende twee weken een cameraonderzoek uitgevoerd. De ongewenste verkeersbewegingen bestaan uit het in tegengestelde richting gebruiken van het oostelijke fietspad op de brug, en het oversteken van de van Harinxmaweg van westelijke naar oostelijke zijde op een ongewenste locatie. Daarnaast is gekeken of de ongewenste verkeersbewegingen leidden tot gevaarlijke situaties. Uit het onderzoek blijkt dat er sprake is van veel ongewenste fietsbewegingen, zowel in aantal fietsers in de verkeerde richting op het oostelijke fietspad als het aantal overstekende fietsers op de ongewenste locatie. Gezien de momenten waarop ongewenste verkeersbewegingen voornamelijk voorkomen lijkt dit echter niet het gevolg van de ingestelde omleidingsroutes.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder
Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

Nieuws

12 jul
Cees Door

Cees

Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

'Verrommeling van de openbare ruimte' is een veel gebruikte beschrijving bij de opkomst van deelfiets en -scooters die her en der in de stad worden geparkeerd.

Lees verder
Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Project

11 jul
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Slim routeadvies voor iedere automobilist. Wegbeheerders en navigatiepartijen werken daar aan binnen het project VM-IVRA. Dat doen ze door samen innovatieve in-car diensten te ontwikkelen, beproeven en op te schalen.

Lees verder