Cijfers, borden en parkeerplekken. Hoe Zuid-Limburg digitaliseert

Cijfers, borden en parkeerplekken. Hoe Zuid-Limburg digitaliseert

28 aug 2023

Als deel van het landelijk project “Digitalisering mobiliteitsdata” maken regio’s er werk van om 15 datapunten op orde te krijgen. Voorbeelden van datapunten zijn maximumsnelheden en de locaties van verkeersborden. Maar ook zaken als geplande wegwerkzaamheden of logistieke data vallen hieronder. Regio Zuid-Limburg is één van de regio’s die de digitaliseringsopgave op orde aan het brengen is. Keypoint ondersteunt de regio met het op orde brengen van hun data.

Gelukkig heeft Keypoint consultancy al ervaring met dit proces.. Ook in de regio’s Midden Nederland, provincie Overijssel en vervoerregio Amsterdam Ondersteunen we de digitaliseringsopgave.

Om zeker te zijn dat de digitalisering goed verloopt, begeleiden we gemeenten door elke fase van het proces. Zo beginnen we met een kick off sessie waarin deelnemers van de gemeente betrokken worden bij het in orde brengen van hun data.  

Na de kick off worden ook een aantal werksessies gepland waarin de handen uit de mouwen worden geschut en de gemeentes persoonlijk begeleid worden door het digitaliseringsproces.

Tot slot worden ook duidelijke afspraken gemaakt om het actueel houden van de data in Zuid-Limburg te behouden en te borgen in de werkprocessen.

Zuid-Limburg heeft grote sprongen gemaakt in het digitaliseren van haar mobiliteitsdata. Veel gemeentes zijn goed op schema om hun digitalisering doelen voor 2024 te behalen.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreëerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder
Monitoring concessie busvervoer Almere

Projectupdate

12 mrt
Heleen Edens Door

Heleen Edens

Monitoring concessie busvervoer Almere

Vertrekken de bussen op tijd? Hoeveel reizigers reizen met buslijn M8? Voelt de reiziger zich veilig in het ov? Dat is wat Keypoint monitort voor de gemeente Almere.

Lees verder
Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Project

29 feb
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Haarlem is bezig veel wegen te transformeren naar GOW30. Keypoint voert in opdracht van de gemeente een onderzoek uit naar het effect dat deze transitie kan hebben op het openbaar vervoer in de stad.

Lees verder