Cijfers, borden en parkeerplekken. Hoe Zuid-Limburg digitaliseert

Cijfers, borden en parkeerplekken. Hoe Zuid-Limburg digitaliseert

28 aug 2023

Als deel van het landelijk project “Digitalisering mobiliteitsdata” maken regio’s er werk van om 15 datapunten op orde te krijgen. Voorbeelden van datapunten zijn maximumsnelheden en de locaties van verkeersborden. Maar ook zaken als geplande wegwerkzaamheden of logistieke data vallen hieronder. Regio Zuid-Limburg is één van de regio’s die de digitaliseringsopgave op orde aan het brengen is. Keypoint ondersteunt de regio met het op orde brengen van hun data.

Gelukkig heeft Keypoint consultancy al ervaring met dit proces.. Ook in de regio’s Midden Nederland, provincie Overijssel en vervoerregio Amsterdam Ondersteunen we de digitaliseringsopgave.

Om zeker te zijn dat de digitalisering goed verloopt, begeleiden we gemeenten door elke fase van het proces. Zo beginnen we met een kick off sessie waarin deelnemers van de gemeente betrokken worden bij het in orde brengen van hun data.  

Na de kick off worden ook een aantal werksessies gepland waarin de handen uit de mouwen worden geschut en de gemeentes persoonlijk begeleid worden door het digitaliseringsproces.

Tot slot worden ook duidelijke afspraken gemaakt om het actueel houden van de data in Zuid-Limburg te behouden en te borgen in de werkprocessen.

Zuid-Limburg heeft grote sprongen gemaakt in het digitaliseren van haar mobiliteitsdata. Veel gemeentes zijn goed op schema om hun digitalisering doelen voor 2024 te behalen.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

Project

05 dec
Helen de Sain Door

Helen de Sain

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

“Kan Crowd-Sourced data gebruikt worden in het Incident-Management proces in verkeerscentrales van Rijkswaterstaat?” Deze vraag heeft Helen de Sain willen beantwoorden tijdens haar stage bij Keypoint.

Lees verder
Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Project

04 dec
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Daan de Wit heeft bij Keypoint een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van Bus Rapid Transit (BRT) in Nederland. Welke factoren beïnvloeden de levensvatbaarheid van deze vorm van openbaar vervoer? Daan heeft dit grondig onderzocht.

Lees verder
Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

Project

30 nov
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

De opkomst van digitaal verkeersmanagement brengt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid met zich mee. In 2024 kunnen automobilisten een waarschuwing verwachten wanneer ze een schoolzone betreden. Keypoint draagt bij aan deze ontwikkeling.

Lees verder