Nieuws

Gebruik fietsenstallingen Utrecht tijdens coronamaatregelen

31 mrt 2020

Opdrachtgever

Keypoint

Projectrol

Nieuws

Start project

mrt 2020

Gebruik fietsenstallingen Utrecht tijdens coronamaatregelen
Rogier

Rogier

Adviseur Mobiliteit

Geboeid door verkeer

Of Rogier nu een lange treinreis door het vlakke Nederlandse landschap maakt, lekker over de fietssnelweg fietst, of met een mooie snelheid op die zesstrooks snelweg rijdt, het verkeer blijft hem boeien.

Meer over Rogier

Andere betrokken collega's:

Michiel

Het dagelijks leven wordt momenteel sterk beïnvloed door maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Wij waren nieuwsgierig naar het effect van deze maatregelen op het gebruik van de fietsenstallingen rondom Utrecht centraal. Om dit inzichtelijk te maken hebben we de bezettingsgraad van de stallingen Stationsplein, Jaarbeursplein en Knoop geanalyseerd.  

In de figuur hieronder is de gecombineerde bezettingsgraad van de fietsenstallingen gedurende een reguliere werkweek (2 t/m 7 maart 2020) en de eerste volledige ‘coronawerkweek’ (16 t/m maart 2020) weergegeven.  

Wat in deze figuur opvalt is dat de minimale bezettingsgraad van de fietsenstallingen nauwelijks verschilt. Een duidelijk verschil is wel te zien in het aantal fietsen dat gedurende de dag bijgeplaatst wordt. Tijdens een reguliere werkweek stijgt de bezettingsgraad duidelijk, tot deze rond het middaguur zijn piek bereikt. Na het ingaan van de coronamaatregelen verschillen het drukste en minst drukke moment nauwelijks nog.   

De conclusie die hieruit getrokken kan worden is dat er sinds de verregaande coronamaatregelen bijna geen fietsen meer gestald worden gedurende de dag. Dit wijst erop dat de adviezen om thuis te blijven veelal worden opgevolgd. Wat verder opvalt aan deze analyse is het relatief hoge niveau van de minimale bezettingsgraad. Zelfs in een week waarin er weinig verplaatsingen zijn daalt de bezettingsgraad van de fietsenstallingen niet onder de 60%. Dit impliceert dat deze fietsenstalling veel als vaste stalplaats voor de fiets wordt gebruikt, bijvoorbeeld door forenzen en omwonenden.  

Bron grafiek: dataset P-route fietsparkeren van de gemeente Utrecht

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Project

28 mei
Heleen Door

Heleen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Hoe zien de reizigersstromen met het openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer eruit en hoe kan het OV-netwerk geoptimaliseerd worden? Het gebruik van concessie-overstijgende reisgegevens van trein, bus, tram en metro vormt de sleutel tot succes. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan vooral verder.

Lees verder
Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Nieuws

28 mei
Ronnie Door

Ronnie

Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Corona heeft ons in de greep. Wat betekent dit voor onze samenleving in de toekomst? Wij kijken vooruit en vertellen aan de hand van trends welke blijvende veranderingen wij zien.

Lees verder
Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Nieuws

25 mei
Erik Door

Erik

Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Door goed in beeld te brengen wat maatregelen en programma’s opleveren, kunnen overheden betere beslissingen maken over de inzet van hun middelen. We nemen u mee naar een aantal voorbeelden uit onze praktijk.

Lees verder