Nieuws

Gebruik fietsenstallingen Utrecht tijdens coronamaatregelen

31 mrt 2020

Opdrachtgever

Keypoint

Projectrol

Nieuws

Start project

mrt 2020

Gebruik fietsenstallingen Utrecht tijdens coronamaatregelen
Rogier

Rogier

Adviseur Mobiliteit

Geboeid door verkeer

Of Rogier nu een lange treinreis door het vlakke Nederlandse landschap maakt, lekker over de fietssnelweg fietst, of met een mooie snelheid op die zesstrooks snelweg rijdt, het verkeer blijft hem boeien.

Meer over Rogier

Andere betrokken collega's:

Michiel

Het dagelijks leven wordt momenteel sterk beïnvloed door maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Wij waren nieuwsgierig naar het effect van deze maatregelen op het gebruik van de fietsenstallingen rondom Utrecht centraal. Om dit inzichtelijk te maken hebben we de bezettingsgraad van de stallingen Stationsplein, Jaarbeursplein en Knoop geanalyseerd.  

In de figuur hieronder is de gecombineerde bezettingsgraad van de fietsenstallingen gedurende een reguliere werkweek (2 t/m 7 maart 2020) en de eerste volledige ‘coronawerkweek’ (16 t/m maart 2020) weergegeven.  

Wat in deze figuur opvalt is dat de minimale bezettingsgraad van de fietsenstallingen nauwelijks verschilt. Een duidelijk verschil is wel te zien in het aantal fietsen dat gedurende de dag bijgeplaatst wordt. Tijdens een reguliere werkweek stijgt de bezettingsgraad duidelijk, tot deze rond het middaguur zijn piek bereikt. Na het ingaan van de coronamaatregelen verschillen het drukste en minst drukke moment nauwelijks nog.   

De conclusie die hieruit getrokken kan worden is dat er sinds de verregaande coronamaatregelen bijna geen fietsen meer gestald worden gedurende de dag. Dit wijst erop dat de adviezen om thuis te blijven veelal worden opgevolgd. Wat verder opvalt aan deze analyse is het relatief hoge niveau van de minimale bezettingsgraad. Zelfs in een week waarin er weinig verplaatsingen zijn daalt de bezettingsgraad van de fietsenstallingen niet onder de 60%. Dit impliceert dat deze fietsenstalling veel als vaste stalplaats voor de fiets wordt gebruikt, bijvoorbeeld door forenzen en omwonenden.  

Bron grafiek: dataset P-route fietsparkeren van de gemeente Utrecht

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder