Project

CROW toegankelijkheid

12 jun 2012

Opdrachtgever

CROW

Projectrol

Advies

Start project

jun 2012

CROW toegankelijkheid
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

CROW toegankelijkheid

12 jun 2012

Toegankelijkheid is een levend onderwerp. In de afgelopen jaren is er op dit gebied al veel bereikt. Maar er is ook nog veel te doen. Toegankelijkheid van de openbare ruimte en het openbaar vervoer wordt met de vergrijzing alleen nog maar belangrijker. Het toenemende belang van toegankelijkheid is ook terug te zien op de politieke agenda en in de verschillende wetten waarin de verplichting is vastgelegd om de openbare ruimte en het openbaar vervoer toegankelijk te maken. Maar er is een gebrek aan samenhang en afstemming tussen de verschillende richtlijnen op het gebied van de toegankelijkheid. Daarom heeft CROW het initiatief genomen om te komen tot een nieuwe richtlijn. Keypoint heeft het CROW hierbij ondersteund. Het resultaat is een nieuwe richtlijn die de bestaande en soms (ver)oude(rde) richtlijnen en publicaties vervangt. Verschillende kennisbronnen en richtlijnen zijn op een gebruiksvriendelijke wijze gebundeld. Onder leiding van een werkgroep met experts heeft een toetsing plaatsgevonden op de actualiteit en toepasbaarheid van bestaande richtlijnen. Een brede gebruikersgroep kan zo gebruik maken van de meest actuele richtlijnen op het gebied van toegankelijkheid. De nieuwe richtlijn komt naar verwachting begin 2014 uit. Keypoint ondersteunt gemeenten graag bij de uitvoering van een quick scan van de gemeentelijke toegankelijkheid van de openbare ruimte op basis van deze nieuwe richtlijn!
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Project

22 jun
Ronny Door

Ronny

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Bevorderen van de doorstroming door vervanging van rotondes door iVRI’s op 3 kruispunten op de N264 bij Uden.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

Nieuws

14 jun
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. Deze derde blog gaat over de invloed van parkeerbeleid op deelmobiliteit in de stad.

Lees verder
Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder