Project

Data-analyse Rotterdam

14 okt 2015

Opdrachtgever

Stadsontwikkeling Rotterdam

Projectrol

Advies

Start project

okt 2015

Data-analyse Rotterdam
Johan

Johan

Adviseur Mobiliteit

Johan ziet altijd kansen in het verbinden van kennisgebieden

Innovator, productdeveloper en projectleider. Johan is niet eenduidig te vatten in zijn werkzaamheden en hij houdt zich met veel verschillende kennisgebieden van Keypoint bezig.

Meer over Johan

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

In 2017 vindt er in Rotterdam een grootschalige renovatie van de Maastunnel plaats. Hiervoor wordt de Maastunnel in één richting (Noord naar Zuid) afgesloten. Tegelijkertijd vindt er jaarlijks in april de NN marathon Rotterdam plaats. Naast de lopers trekt de marathon ook circa 925.000 toeschouwers. De marathon maakt in twee richtingen gebruik van de Erasmusbrug. Zowel de Erasmusbrug als de Maastunnel zijn belangrijke oeververbindingen in Rotterdam. Het vooruitzicht op een afsluiting van de Maastunnel in combinatie met de NN marathon Rotterdam maakt een goede verkeerskundige voorbereiding nodig. De implicaties van de afsluiting van twee oeververbindingen dienen voor aanvang van de werkzaamheden inzichtelijk te zijn. In het kader hiervan heeft Keypoint een data analyse uitgevoerd op basis van beschikbare wegdata, waaronder data uit het NDW. Hierbij is allereerst gekeken naar de kwaliteit van de beschikbare data. Met het inzicht in de datakwaliteit zijn data van reistijden en intensiteiten geanalyseerd. Hierbij is uitgegaan van zondagen in maart, april en mei van 2012 tot en met 2015. Op basis van deze data is bepaald in welke mate de reistijden en intensiteiten afwijken tijdens de marathon, ten opzichte van een reguliere zondag.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

DRIS beheer Overijssel

Project

04 jun
Ronald Door

Ronald

DRIS beheer Overijssel

Keypoint beheert binnen OV-Oost voor de provincie Overijssel de DRIS displays. Alle honderden displays in Overijssel voorzien dagelijks duizenden busreizigers van informatie. Om te zorgen dat deze displays goed functioneren en incidenten verholpen worden voert Keypoint het beheer uit.

Lees verder
Keypoint Utrecht is jarig en deelt uit

Nieuws

03 jun
Patrick Door

Patrick

Keypoint Utrecht is jarig en deelt uit

10 jaar geleden hebben we onze vestiging in Utrecht geopend en om dat te vieren willen we graag een cadeau geven aan één van onze (potentiële) klanten. Doe tot 14 juni mee met de Keypoint jubileumactie!

Lees verder
ADAS training voor wegbeheerders

Nieuws

03 jun
Ronnie Door

Ronnie

ADAS training voor wegbeheerders

In een wereld waarin innovatie snel gaat en steeds meer auto’s standaard de beschikking hebben over geavanceerde ADAS (rijhulp)systemen, is het belangrijk om de potentie van deze systemen optimaal te benutten. ADAS systemen zorgen namelijk voor een belangrijke verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming. Maar dat lukt alleen, wanneer die systemen op de juiste manier gebruikt worden én wanneer de omgeving zo is ingericht dat ADAS systemen optimaal functioneren.

Lees verder