Project

Data-analyse Rotterdam

14 okt 2015

Opdrachtgever

Stadsontwikkeling Rotterdam

Projectrol

Advies

Start project

okt 2015

Data-analyse Rotterdam
Johan

Johan

Adviseur

Johan ziet altijd kansen in het verbinden van kennisgebieden

Innovator, productdeveloper en projectleider. Johan is niet eenduidig te vatten in zijn werkzaamheden en hij houdt zich op veel verschillende kennisgebieden van Keypoint bezig.

Meer over Johan

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

In 2017 vindt er in Rotterdam een grootschalige renovatie van de Maastunnel plaats. Hiervoor wordt de Maastunnel in één richting (Noord naar Zuid) afgesloten. Tegelijkertijd vindt er jaarlijks in april de NN marathon Rotterdam plaats. Naast de lopers trekt de marathon ook circa 925.000 toeschouwers. De marathon maakt in twee richtingen gebruik van de Erasmusbrug. Zowel de Erasmusbrug als de Maastunnel zijn belangrijke oeververbindingen in Rotterdam. Het vooruitzicht op een afsluiting van de Maastunnel in combinatie met de NN marathon Rotterdam maakt een goede verkeerskundige voorbereiding nodig. De implicaties van de afsluiting van twee oeververbindingen dienen voor aanvang van de werkzaamheden inzichtelijk te zijn. In het kader hiervan heeft Keypoint een data analyse uitgevoerd op basis van beschikbare wegdata, waaronder data uit het NDW. Hierbij is allereerst gekeken naar de kwaliteit van de beschikbare data. Met het inzicht in de datakwaliteit zijn data van reistijden en intensiteiten geanalyseerd. Hierbij is uitgegaan van zondagen in maart, april en mei van 2012 tot en met 2015. Op basis van deze data is bepaald in welke mate de reistijden en intensiteiten afwijken tijdens de marathon, ten opzichte van een reguliere zondag.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Onderzoek DRIS Zuid Holland

Project

04 sept
Ronnie Door

Ronnie

Onderzoek DRIS Zuid Holland

De provincie Zuid-Holland heeft in 2010 het Dynamische Reizigers Informatie Systeem (DRIS) gerealiseerd. Hiervoor zijn in totaal 1.500 displays (ongeveer 100 knooppuntdisplays en 1.400 kleinere haltedisplays) op verschillende locaties geplaatst. Op b...

Lees verder
Keypoint evalueert mobiliteitsbeleid Haarlemmermeer

Nieuws

31 jan
Cees Door

Cees

Keypoint evalueert mobiliteitsbeleid Haarlemmermeer

Vrijheid van bewegen. Dat was afgelopen jaren de ambitie van de gemeente Haarlemmermeer. De Rekenkamercommissie van de gemeente heeft Keypoint de opdracht gegeven uit te zoeken in hoeverre aan deze ambitie is voldaan.

Lees verder
Parkeerbalans Alink

Project

01 sept
Patrick Door

Patrick

Parkeerbalans Alink

Voor een ontwikkelaar heeft Aan de Stegge Twello de mogelijkheden voor een nieuwe parkeergarage bij outletcentrum Rosada onderzocht. Keypoint heeft hierin ondersteunt door aanwijzingen te geven over een optimale verhouding tussen een klantvriendelijk...

Lees verder