Data over deelmobiliteit in Hengelo & Enschede

Data over deelmobiliteit in Hengelo & Enschede

08 jun 2023

Er komen steeds meer vormen van deelmobiliteit. Voorheen was het alleen mogelijk om gebruik te maken van de OV-fiets en deelauto’s, nu zijn er ook deelfietsen en deelscooters. Zo ook in de gemeenten Enschede en Hengelo.

Dashboard deelmobiliteit

CROW/Fietsberaad heeft een dashboard voor deelmobiliteit ontwikkeld (https://dashboarddeelmobiliteit.nl), bedoeld voor gemeenten die meer overzicht willen over deelmobiliteit . In dit dashboard komt de data van (bijna) alle aanbieders voor deelmobiliteit in Nederland samen. Met behulp van dit dashboard is basisinformatie over deelmobiliteit beschikbaar : je kan bijvoorbeeld zien waar deelscooters en –fietsen geparkeerd staan.

Deelmobiliteit in Enschede & Hengelo

Naast deze basisinformatie is het mogelijk om de ruwe data van de aanbieders binnen de gemeente te exporteren om hier verdere analyses op uit te voeren. Precies dat hebben wij gedaan voor Enschede en Hengelo.

Wij hebben in beeld gebracht welke herkomst-bestemmingsrelaties worden gereden, waarbij we speciaal hebben ingezoomd op de locaties waar korte ritten worden gereden. Aan de hand van de bestemmingen hebben we eveneens ingeschat wat het motief van de ritten was. Ook hebben we hiermee laten zien in welke wijken deelmobiliteit nog meer potentie heeft dan nu.

Bepaling hublocaties

Tot slot hebben we in kaart gebracht op welke hotspots vooral geparkeerd wordt. De gemeente Hengelo heeft hiermee locaties voor hubs rond de binnenstad bepaald.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw gemeente? Neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreƫerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder
Monitoring concessie busvervoer Almere

Projectupdate

12 mrt
Heleen Edens Door

Heleen Edens

Monitoring concessie busvervoer Almere

Vertrekken de bussen op tijd? Hoeveel reizigers reizen met buslijn M8? Voelt de reiziger zich veilig in het ov? Dat is wat Keypoint monitort voor de gemeente Almere.

Lees verder
Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Project

29 feb
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Haarlem is bezig veel wegen te transformeren naar GOW30. Keypoint voert in opdracht van de gemeente een onderzoek uit naar het effect dat deze transitie kan hebben op het openbaar vervoer in de stad.

Lees verder