Project

Data over deelmobiliteit in Hengelo & Enschede

08 jun 2023

Opdrachtgever

Gemeente Enschede en Gemeente Hengelo

Projectrol

Advies

Start project

jun 2022

Data over deelmobiliteit in Hengelo & Enschede
Justin

Justin

Adviseur Mobiliteit

Data en mobiliteit binnen bereik

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Liesbeth

Er komen steeds meer vormen van deelmobiliteit. Voorheen was het alleen mogelijk om gebruik te maken van de OV-fiets en deelauto’s, nu zijn er ook deelfietsen en deelscooters. Zo ook in de gemeenten Enschede en Hengelo.

Dashboard deelmobiliteit

CROW/Fietsberaad heeft een dashboard voor deelmobiliteit ontwikkeld (https://dashboarddeelmobiliteit.nl), bedoeld voor gemeenten die meer overzicht willen over deelmobiliteit . In dit dashboard komt de data van (bijna) alle aanbieders voor deelmobiliteit in Nederland samen. Met behulp van dit dashboard is basisinformatie over deelmobiliteit beschikbaar : je kan bijvoorbeeld zien waar deelscooters en –fietsen geparkeerd staan.

Deelmobiliteit in Enschede & Hengelo

Naast deze basisinformatie is het mogelijk om de ruwe data van de aanbieders binnen de gemeente te exporteren om hier verdere analyses op uit te voeren. Precies dat hebben wij gedaan voor Enschede en Hengelo.

Wij hebben in beeld gebracht welke herkomst-bestemmingsrelaties worden gereden, waarbij we speciaal hebben ingezoomd op de locaties waar korte ritten worden gereden. Aan de hand van de bestemmingen hebben we eveneens ingeschat wat het motief van de ritten was. Ook hebben we hiermee laten zien in welke wijken deelmobiliteit nog meer potentie heeft dan nu.

Bepaling hublocaties

Tot slot hebben we in kaart gebracht op welke hotspots vooral geparkeerd wordt. De gemeente Hengelo heeft hiermee locaties voor hubs rond de binnenstad bepaald.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw gemeente? Neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Project

14 sept
Patrick Door

Patrick

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Bij de bouw van een villa ontstaat onzekerheid over de autolift in de nieuwe parkeerkelder. Keypoint helpt met een simulatie van de parkeerbewegingen.

Lees verder
Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

Project

08 sept
Liesbeth Door

Liesbeth

Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

We hebben de sluiting van de Weesperstraat in Amsterdam onder de loep genomen. Door gebruikt te maken van openbare data kunnen we kijken naar de effecten op het openbaar vervoer. Liesbeth en Justin nodigen u uit om te kijken wat er onder andere mogelijk is met openbare OV-data. Lees hier verder over hun bevindingen:

Lees verder
Het fietsen is weer begonnen

Project

05 sept
Justin Door

Justin

Het fietsen is weer begonnen

Vele Scholieren stappen vandaag weer op de fiets om naar school te komen. Dit is goed nieuws in een samenleving waarin we meer mensen op de fiets willen krijgen. Justin vraagt uw aandacht voor de obstakels die middelbare scholieren tegenkomen als ze regelmatig naar school fietsen. En waarom die zo belangrijk zijn om op te lossen.

Lees verder

Andere projecten

Projecten in de buurt

Keypoint presenteert ‘datagedreven aanpak deelmobiliteit’ op Fietscongres

Nieuws

27 jun
Cees Door

Cees

Keypoint presenteert ‘datagedreven aanpak deelmobiliteit’ op Fietscongres

Keypoint Consultancy was aanwezig met een stand op het Nationaal Fietscongres in Enschede op 2 juni. Ook heeft collega Antoon Dommerholt een interessante sessie gehouden over een datagedreven aanpak op het gebied van deelmobiliteit in Enschede.

Lees verder