Nieuws

Datapoint: De toekomst

25 jun 2021

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Nieuws

Start project

jun 2021

Datapoint: De toekomst
Justin

Justin

Adviseur Mobiliteit

Data en mobiliteit binnen bereik

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Rogier

Projecthistorie

Datapoint viert haar eerste verjaardag. We zijn trots op wat we het afgelopen jaar hebben neergezet. Nog nooit zijn relevante databronnen in de mobiliteit gecombineerd en zo eenvoudig toegankelijk gemaakt. We zetten Datapoint ook al volop in bij mobiliteitsprojecten zowel binnen als buiten Keypoint. We zien ook dat Datapoint het bewustzijn vergroot, zowel bij collega’s als opdrachtgevers, over wat je allemaal kan met data. Wij noemen dat data-gedreven werken.

Natuurlijk zijn we er nog lang niet. We hebben nog veel plannen voor de toekomst om onze missie – mobiliteitsdata bruikbaar en toegankelijk maken voor iedereen – verder vorm te geven.

Verbetering van Datapoint

Allereerst blijven we Datapoint zelf actualiseren, verbeteren en uitbreiden. Een voorbeeld hiervan is de datalaag met intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI), de nieuwe generatie verkeerslichten die beter kan regelen op basis van realtime data. iVRI-ontwikkelingen gaan zo snel, dat onze kaart alweer wat gedateerd is. We zoeken nu naar methoden om de data sneller actueel te kunnen houden.

Een ander voorbeeld is dat we bestaande data op meer manieren willen laten zien. Buurt- en postcodegebieden zijn bijvoorbeeld al beschikbaar als datalaag in Datapoint. Deze data gaan ook beschikbaar maken op het gebied van inwonerdichtheid, wat bijvoorbeeld interessant is voor de exploitatie van het openbaar vervoer.

Praktische toepassing

Ten tweede is er nog een sterkere brug te slaan tussen de datalagen van Datapoint en de praktische toepassing. Door voorbeeldanalyses te laten zien komt de data nog meer tot leven. Ook hiermee maken we mobiliteitsdata bruikbaarder en toegankelijker.

Kortom: genoeg plannen voor verdere doorontwikkeling. We nodigen al onze mobiliteitscollega’s uit om de discussie aan te gaan: hoe kunnen we mobiliteitsdata breder inzetten om mobiliteitsvraagstukken op te lossen? En welke databron ontbreekt er volgens u nog? Neem contact met ons op en laat ons weten welke mogelijkheden u ziet voor Datapoint of welk praktijkvoorbeeld u graag uitgewerkt ziet.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

Project

01 feb
Justin Door

Justin

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

In toenemende mate werken publieke en private partijen samen aan duurzame oplossingen voor verstedelijking en mobiliteit. Eén van die oplossingen is het realiseren van buurthubs waar diverse providers deelmobiliteit aanbieden. Ook Enschede heeft zich op dat pad begeven en gaat voor een uitgebreid netwerk van compacte buurthubs. Keypoint heeft een tussenevaluatie gemaakt voor deze hubs.

Lees verder
Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder