Nieuws

Datapoint: De toekomst

25 jun 2021

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Nieuws

Start project

jun 2021

Datapoint: De toekomst
Justin

Justin

Adviseur Smart Mobility en ITS

Thuis in programmeer- en data-opdrachten

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Antoon Rogier

Projecthistorie

Datapoint viert haar eerste verjaardag. We zijn trots op wat we het afgelopen jaar hebben neergezet. Nog nooit zijn relevante databronnen in de mobiliteit gecombineerd en zo eenvoudig toegankelijk gemaakt. We zetten Datapoint ook al volop in bij mobiliteitsprojecten zowel binnen als buiten Keypoint. We zien ook dat Datapoint het bewustzijn vergroot, zowel bij collega’s als opdrachtgevers, over wat je allemaal kan met data. Wij noemen dat data-gedreven werken.

Natuurlijk zijn we er nog lang niet. We hebben nog veel plannen voor de toekomst om onze missie – mobiliteitsdata bruikbaar en toegankelijk maken voor iedereen – verder vorm te geven.

Verbetering van Datapoint

Allereerst blijven we Datapoint zelf actualiseren, verbeteren en uitbreiden. Een voorbeeld hiervan is de datalaag met intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI), de nieuwe generatie verkeerslichten die beter kan regelen op basis van realtime data. iVRI-ontwikkelingen gaan zo snel, dat onze kaart alweer wat gedateerd is. We zoeken nu naar methoden om de data sneller actueel te kunnen houden.

Een ander voorbeeld is dat we bestaande data op meer manieren willen laten zien. Buurt- en postcodegebieden zijn bijvoorbeeld al beschikbaar als datalaag in Datapoint. Deze data gaan ook beschikbaar maken op het gebied van inwonerdichtheid, wat bijvoorbeeld interessant is voor de exploitatie van het openbaar vervoer.

Praktische toepassing

Ten tweede is er nog een sterkere brug te slaan tussen de datalagen van Datapoint en de praktische toepassing. Door voorbeeldanalyses te laten zien komt de data nog meer tot leven. Ook hiermee maken we mobiliteitsdata bruikbaarder en toegankelijker.

Kortom: genoeg plannen voor verdere doorontwikkeling. We nodigen al onze mobiliteitscollega’s uit om de discussie aan te gaan: hoe kunnen we mobiliteitsdata breder inzetten om mobiliteitsvraagstukken op te lossen? En welke databron ontbreekt er volgens u nog? Neem contact met ons op en laat ons weten welke mogelijkheden u ziet voor Datapoint of welk praktijkvoorbeeld u graag uitgewerkt ziet.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Slimme, innovatieve oversteek

Project

29 jun
Mark Door

Mark

Slimme, innovatieve oversteek

Keypoint zorgt in deze opdracht voor een gestroomlijnd proces om van veel innovatieve ideeën te komen tot een plan van aanpak voor realisatie van de Slimme oversteek tussen Universiteit Twente en Kennispark.

Lees verder
Met MaaS over de rivier

Project

29 jun
Michiel Door

Michiel

Met MaaS over de rivier

De A2 tussen Deil en Vught wordt drukker. Om de regio bereikbaar te houden moet er wat gebeuren. Naast infrastructuur wordt nadrukkelijk gekeken anders reizen en wordt de komende jaren het fundament gelegd voor Mobility as a Service.

Lees verder
Terug naar de files?

Nieuws

27 jun
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Terug naar de files?

Het wordt weer drukker op de weg. Maakt u zich al zorgen over de files die nu al weer ontstaan en na de zomer nog veel langer zullen zijn?

Lees verder