Nieuws

Datapoint in de media

01 jun 2021

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Nieuws

Start project

jun 2021

Datapoint in de media
Justin

Justin

Adviseur Mobiliteit

Thuis in programmeer- en data-opdrachten

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Antoon Rogier

Projecthistorie

Datapoint in de media

01 jun 2021

 

Datapoint heeft de afgelopen tijd op meerdere plekken in de belangstelling gestaan:

  • Bij het Nationaal Fietscongres heeft onze collega Erik Klok gepresenteerd welke fietsdata al beschikbaar is in Datapoint. Daarnaast riep hij deelnemers op om na te denken over andere nuttige bronnen en analyses. “We willen meer weten over fietsers en hoe die zich gedragen op de weg. Hebben gemeenten en provincies data die zij toegankelijk willen delen met het werkveld? Zo tillen we fietsdata over lokale grenzen heen.”
  • Het Mobiliteitsplatform heeft Keypoint geïnterviewd over onze visie voor fietstoepassingen.
  • In de werkgroep Intelligenten Kruispunten is een toelichting gegeven op Datapoint. Hierna hebben veel wegbeheerders een gratis account aangemaakt om zelf te kijken wat Datapoint kan betekenen voor hun gemeente en kregen wij ook enthousiaste reacties. Wij vinden het mooi om te zien dat Datapoint ook op het gebied van intelligente kruispunten inspiratie biedt.
  • In het OV-magazine schrijft Rogier Busscher, adviseur Actieve Mobiliteit bij Keypoint, over het onbenutte potentieel van OV-data: “Helaas wordt het potentieel van de vele aanwezige data bij veel organisaties (nog) niet volledig benut. Het is ook een beetje een kip-ei situatie. Omdat er relatief weinig ervaring met datagedreven analyse is, is ook onbekend wat de mogelijkheden zijn.”
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder