Nieuws

Datapoint in de media

01 jun 2021

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Nieuws

Start project

jun 2021

Datapoint in de media
Justin

Justin

Adviseur Mobiliteit

Data en mobiliteit binnen bereik

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Rogier

Projecthistorie

Datapoint in de media

01 jun 2021

 

Datapoint heeft de afgelopen tijd op meerdere plekken in de belangstelling gestaan:

  • Bij het Nationaal Fietscongres heeft onze collega Erik Klok gepresenteerd welke fietsdata al beschikbaar is in Datapoint. Daarnaast riep hij deelnemers op om na te denken over andere nuttige bronnen en analyses. “We willen meer weten over fietsers en hoe die zich gedragen op de weg. Hebben gemeenten en provincies data die zij toegankelijk willen delen met het werkveld? Zo tillen we fietsdata over lokale grenzen heen.”
  • Het Mobiliteitsplatform heeft Keypoint geïnterviewd over onze visie voor fietstoepassingen.
  • In de werkgroep Intelligenten Kruispunten is een toelichting gegeven op Datapoint. Hierna hebben veel wegbeheerders een gratis account aangemaakt om zelf te kijken wat Datapoint kan betekenen voor hun gemeente en kregen wij ook enthousiaste reacties. Wij vinden het mooi om te zien dat Datapoint ook op het gebied van intelligente kruispunten inspiratie biedt.
  • In het OV-magazine schrijft Rogier Busscher, adviseur Actieve Mobiliteit bij Keypoint, over het onbenutte potentieel van OV-data: “Helaas wordt het potentieel van de vele aanwezige data bij veel organisaties (nog) niet volledig benut. Het is ook een beetje een kip-ei situatie. Omdat er relatief weinig ervaring met datagedreven analyse is, is ook onbekend wat de mogelijkheden zijn.”
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder