Nieuws

Datapoint in de media

01 jun 2021

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Nieuws

Start project

jun 2021

Datapoint in de media
Justin

Justin

Adviseur Mobiliteit

Data en mobiliteit binnen bereik

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Rogier

Projecthistorie

Datapoint in de media

01 jun 2021

 

Datapoint heeft de afgelopen tijd op meerdere plekken in de belangstelling gestaan:

  • Bij het Nationaal Fietscongres heeft onze collega Erik Klok gepresenteerd welke fietsdata al beschikbaar is in Datapoint. Daarnaast riep hij deelnemers op om na te denken over andere nuttige bronnen en analyses. “We willen meer weten over fietsers en hoe die zich gedragen op de weg. Hebben gemeenten en provincies data die zij toegankelijk willen delen met het werkveld? Zo tillen we fietsdata over lokale grenzen heen.”
  • Het Mobiliteitsplatform heeft Keypoint geïnterviewd over onze visie voor fietstoepassingen.
  • In de werkgroep Intelligenten Kruispunten is een toelichting gegeven op Datapoint. Hierna hebben veel wegbeheerders een gratis account aangemaakt om zelf te kijken wat Datapoint kan betekenen voor hun gemeente en kregen wij ook enthousiaste reacties. Wij vinden het mooi om te zien dat Datapoint ook op het gebied van intelligente kruispunten inspiratie biedt.
  • In het OV-magazine schrijft Rogier Busscher, adviseur Actieve Mobiliteit bij Keypoint, over het onbenutte potentieel van OV-data: “Helaas wordt het potentieel van de vele aanwezige data bij veel organisaties (nog) niet volledig benut. Het is ook een beetje een kip-ei situatie. Omdat er relatief weinig ervaring met datagedreven analyse is, is ook onbekend wat de mogelijkheden zijn.”
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Project

14 sept
Patrick Door

Patrick

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Bij de bouw van een villa ontstaat onzekerheid over de autolift in de nieuwe parkeerkelder. Keypoint helpt met een simulatie van de parkeerbewegingen.

Lees verder
Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

Project

08 sept
Liesbeth Door

Liesbeth

Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

We hebben de sluiting van de Weesperstraat in Amsterdam onder de loep genomen. Door gebruikt te maken van openbare data kunnen we kijken naar de effecten op het openbaar vervoer. Liesbeth en Justin nodigen u uit om te kijken wat er onder andere mogelijk is met openbare OV-data. Lees hier verder over hun bevindingen:

Lees verder
Het fietsen is weer begonnen

Project

05 sept
Justin Door

Justin

Het fietsen is weer begonnen

Vele Scholieren stappen vandaag weer op de fiets om naar school te komen. Dit is goed nieuws in een samenleving waarin we meer mensen op de fiets willen krijgen. Justin vraagt uw aandacht voor de obstakels die middelbare scholieren tegenkomen als ze regelmatig naar school fietsen. En waarom die zo belangrijk zijn om op te lossen.

Lees verder