Datapoint in de media

Datapoint in de media

01 jun 2021

 

Datapoint heeft de afgelopen tijd op meerdere plekken in de belangstelling gestaan:

  • Bij het Nationaal Fietscongres heeft onze collega Erik Klok gepresenteerd welke fietsdata al beschikbaar is in Datapoint. Daarnaast riep hij deelnemers op om na te denken over andere nuttige bronnen en analyses. “We willen meer weten over fietsers en hoe die zich gedragen op de weg. Hebben gemeenten en provincies data die zij toegankelijk willen delen met het werkveld? Zo tillen we fietsdata over lokale grenzen heen.”
  • Het Mobiliteitsplatform heeft Keypoint geïnterviewd over onze visie voor fietstoepassingen.
  • In de werkgroep Intelligenten Kruispunten is een toelichting gegeven op Datapoint. Hierna hebben veel wegbeheerders een gratis account aangemaakt om zelf te kijken wat Datapoint kan betekenen voor hun gemeente en kregen wij ook enthousiaste reacties. Wij vinden het mooi om te zien dat Datapoint ook op het gebied van intelligente kruispunten inspiratie biedt.
  • In het OV-magazine schrijft Rogier Busscher, adviseur Actieve Mobiliteit bij Keypoint, over het onbenutte potentieel van OV-data: “Helaas wordt het potentieel van de vele aanwezige data bij veel organisaties (nog) niet volledig benut. Het is ook een beetje een kip-ei situatie. Omdat er relatief weinig ervaring met datagedreven analyse is, is ook onbekend wat de mogelijkheden zijn.”
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint ondersteunt de Stedendriehoek bij aanbesteding NMS

Project

04 jun
Gertjan Stoel Door

Gertjan Stoel

Keypoint ondersteunt de Stedendriehoek bij aanbesteding NMS

Het contract voor het huidige verkeersmanagementsysteem van Deventer en Apeldoorn, DevIS, loopt in 2025 af. Regio Stedendriehoek gaat een nieuw verkeersmanagementsysteem aanbesteden. Keypoint verwerkt de wensen en eisen van alle betrokkenen tot een functioneel programma van eisen (PvE) en een marktbenaderingsadvies.

Lees verder
Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Project

03 jun
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Veel gemeenten zijn bezig met het invoeren van 30 km/uur als maximumsnelheid binnen een groot deel van de bebouwde kom. Wij maken voor gemeenten en provincies graag inzichtelijk wat de invloed is van de nieuwe maximumsnelheden op de rijtijden van het ov. Hiervoor maken we onder andere gebruik van floating car data uit bussen.

Lees verder
Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreƫerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder