Nieuws

Datapoint op de kaart gezet op fietscongres

17 jun 2021

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Nieuws

Start project

jun 2021

Datapoint op de kaart gezet op fietscongres
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Donderdag 17 juni was het Nationaal Fietscongres 2021. Keypoint is al jaren partner van het congres en was dit jaar aanwezig met drie van onze fietsadviseurs.

 

Interactieve sessie Datapoint

Het afgelopen jaar hebben we Datapoint ontwikkeld. Via deze interactieve website maken we allerlei mobiliteitsdata, waaronder fietsdata, inzichtelijk. Denk bijvoorbeeld aan data over fietsinfrastructuur, OV-Fietsgebruik en veelgebruikte fietsroutes. Datapoint was aanwezig op het fietscongres met een sessie over het beter toegankelijk maken van fietsdata. In de sessie zijn we in gesprek gegaan met de deelnemers over data delen en het beter toegankelijk maken van fietsdata. Daaruit haalden we bijvoorbeeld op dat het nog beperkt bekend is dat er al veel data openbaar beschikbaar zijn en dat het meerwaarde heeft om fietsdata te combineren met datalagen buiten het fietsdomein. Daarnaast lijken er een aantal partijen voor warm te lopen om weer fietsdata in te gaan winnen in een project zoals de FietsTelWeek.

 

Keypoint fietsquiz

Naast de sessie was er bij onze stand ook nog een online quiz waarin de kennis op het onderwerp fiets op de proef werd gesteld. Wist u bijvoorbeeld dat uit een analyse van Fiets Telweekgegevens is gekomen dat in de praktijk e-bikes gemiddeld maar 2 km/u sneller rijden dan gewone fietsen?

 

Nieuwe inspiratie

Al met al zijn we blij met de discussies in onze sessie en hebben we op het fietscongres weer allerlei nieuwe inspiratie opgedaan. Zo inspireerde Keynotespeaker Niek van den Adel ons met zijn lezing over veerkracht. Hier haalden wij inspiratie uit om binnen Datapoint te bekijken waar er mogelijkheden liggen om meer data over toegankelijkheid toe te voegen.

 

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar Datapoint. U kunt een gratis account aanmaken via datapoint.keypoint.eu. Onze fietsadviseurs en het team van Datapoint staan voor u klaar!

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Project

14 sept
Patrick Door

Patrick

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Bij de bouw van een villa ontstaat onzekerheid over de autolift in de nieuwe parkeerkelder. Keypoint helpt met een simulatie van de parkeerbewegingen.

Lees verder
Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

Project

08 sept
Liesbeth Door

Liesbeth

Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

We hebben de sluiting van de Weesperstraat in Amsterdam onder de loep genomen. Door gebruikt te maken van openbare data kunnen we kijken naar de effecten op het openbaar vervoer. Liesbeth en Justin nodigen u uit om te kijken wat er onder andere mogelijk is met openbare OV-data. Lees hier verder over hun bevindingen:

Lees verder
Het fietsen is weer begonnen

Project

05 sept
Justin Door

Justin

Het fietsen is weer begonnen

Vele Scholieren stappen vandaag weer op de fiets om naar school te komen. Dit is goed nieuws in een samenleving waarin we meer mensen op de fiets willen krijgen. Justin vraagt uw aandacht voor de obstakels die middelbare scholieren tegenkomen als ze regelmatig naar school fietsen. En waarom die zo belangrijk zijn om op te lossen.

Lees verder