Nieuws

Datapoint op de kaart gezet op fietscongres

17 jun 2021

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Nieuws

Start project

jun 2021

Datapoint op de kaart gezet op fietscongres
Erik

Erik

Adviseur Mobiliteit

Analytisch en gedreven door duurzame mobiliteitsveranderingen

Hoe kunnen we de transitie naar duurzame mobiliteit concreet vormgeven? En hoe kunnen we de voortgang en het effect van beleid en maatregelen het beste meten? Concrete vragen waarvoor u bij Erik aan het juiste adres bent.

Meer over Erik

Andere betrokken collega's:

Luuk Antoon

Projecthistorie

Donderdag 17 juni was het Nationaal Fietscongres 2021. Keypoint is al jaren partner van het congres en was dit jaar aanwezig met drie van onze fietsadviseurs.

 

Interactieve sessie Datapoint

Het afgelopen jaar hebben we Datapoint ontwikkeld. Via deze interactieve website maken we allerlei mobiliteitsdata, waaronder fietsdata, inzichtelijk. Denk bijvoorbeeld aan data over fietsinfrastructuur, OV-Fietsgebruik en veelgebruikte fietsroutes. Datapoint was aanwezig op het fietscongres met een sessie over het beter toegankelijk maken van fietsdata. In de sessie zijn we in gesprek gegaan met de deelnemers over data delen en het beter toegankelijk maken van fietsdata. Daaruit haalden we bijvoorbeeld op dat het nog beperkt bekend is dat er al veel data openbaar beschikbaar zijn en dat het meerwaarde heeft om fietsdata te combineren met datalagen buiten het fietsdomein. Daarnaast lijken er een aantal partijen voor warm te lopen om weer fietsdata in te gaan winnen in een project zoals de FietsTelWeek.

 

Keypoint fietsquiz

Naast de sessie was er bij onze stand ook nog een online quiz waarin de kennis op het onderwerp fiets op de proef werd gesteld. Wist u bijvoorbeeld dat uit een analyse van Fiets Telweekgegevens is gekomen dat in de praktijk e-bikes gemiddeld maar 2 km/u sneller rijden dan gewone fietsen?

 

Nieuwe inspiratie

Al met al zijn we blij met de discussies in onze sessie en hebben we op het fietscongres weer allerlei nieuwe inspiratie opgedaan. Zo inspireerde Keynotespeaker Niek van den Adel ons met zijn lezing over veerkracht. Hier haalden wij inspiratie uit om binnen Datapoint te bekijken waar er mogelijkheden liggen om meer data over toegankelijkheid toe te voegen.

 

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar Datapoint. U kunt een gratis account aanmaken via datapoint.keypoint.eu. Onze fietsadviseurs en het team van Datapoint staan voor u klaar!

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Slimme, innovatieve oversteek

Project

29 jun
Mark Door

Mark

Slimme, innovatieve oversteek

Keypoint zorgt in deze opdracht voor een gestroomlijnd proces om van veel innovatieve ideeën te komen tot een plan van aanpak voor realisatie van de Slimme oversteek tussen Universiteit Twente en Kennispark.

Lees verder
Met MaaS over de rivier

Project

29 jun
Michiel Door

Michiel

Met MaaS over de rivier

De A2 tussen Deil en Vught wordt drukker. Om de regio bereikbaar te houden moet er wat gebeuren. Naast infrastructuur wordt nadrukkelijk gekeken anders reizen en wordt de komende jaren het fundament gelegd voor Mobility as a Service.

Lees verder
Terug naar de files?

Nieuws

27 jun
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Terug naar de files?

Het wordt weer drukker op de weg. Maakt u zich al zorgen over de files die nu al weer ontstaan en na de zomer nog veel langer zullen zijn?

Lees verder