Nieuws

Datapoint op de kaart gezet op fietscongres

17 jun 2021

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Nieuws

Start project

jun 2021

Datapoint op de kaart gezet op fietscongres
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Antoon

Projecthistorie

Donderdag 17 juni was het Nationaal Fietscongres 2021. Keypoint is al jaren partner van het congres en was dit jaar aanwezig met drie van onze fietsadviseurs.

 

Interactieve sessie Datapoint

Het afgelopen jaar hebben we Datapoint ontwikkeld. Via deze interactieve website maken we allerlei mobiliteitsdata, waaronder fietsdata, inzichtelijk. Denk bijvoorbeeld aan data over fietsinfrastructuur, OV-Fietsgebruik en veelgebruikte fietsroutes. Datapoint was aanwezig op het fietscongres met een sessie over het beter toegankelijk maken van fietsdata. In de sessie zijn we in gesprek gegaan met de deelnemers over data delen en het beter toegankelijk maken van fietsdata. Daaruit haalden we bijvoorbeeld op dat het nog beperkt bekend is dat er al veel data openbaar beschikbaar zijn en dat het meerwaarde heeft om fietsdata te combineren met datalagen buiten het fietsdomein. Daarnaast lijken er een aantal partijen voor warm te lopen om weer fietsdata in te gaan winnen in een project zoals de FietsTelWeek.

 

Keypoint fietsquiz

Naast de sessie was er bij onze stand ook nog een online quiz waarin de kennis op het onderwerp fiets op de proef werd gesteld. Wist u bijvoorbeeld dat uit een analyse van Fiets Telweekgegevens is gekomen dat in de praktijk e-bikes gemiddeld maar 2 km/u sneller rijden dan gewone fietsen?

 

Nieuwe inspiratie

Al met al zijn we blij met de discussies in onze sessie en hebben we op het fietscongres weer allerlei nieuwe inspiratie opgedaan. Zo inspireerde Keynotespeaker Niek van den Adel ons met zijn lezing over veerkracht. Hier haalden wij inspiratie uit om binnen Datapoint te bekijken waar er mogelijkheden liggen om meer data over toegankelijkheid toe te voegen.

 

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar Datapoint. U kunt een gratis account aanmaken via datapoint.keypoint.eu. Onze fietsadviseurs en het team van Datapoint staan voor u klaar!

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

iVRI en de Metropool Regio Amsterdam. Huidige uitrol en hoe verder

Project

10 nov
Ronny Door

Ronny

iVRI en de Metropool Regio Amsterdam. Huidige uitrol en hoe verder

Eind 2020 stagneerde de uitrol van iVRI’s binnen de MRA. Keypoint Consultancy en Arcadis hebben in een gezamenlijk onderzoek de oorzaken in kaart gebracht en de adviezen gegeven voor het vervolg.

Lees verder
Rotondes maken plaats voor iVRI om doorstroming te bevorderen.

Project

10 nov
Ronny Door

Ronny

Rotondes maken plaats voor iVRI om doorstroming te bevorderen.

In de provincie Noord Brabant is de N264 een belangrijke oost-westverbinding tussen de A50 bij Uden en de A73 bij Haps. Omdat de verkeersafwikkeling in met name de ochtend en avondspitsen regelmatig tot problemen leidt heeft de provincie aan Witteveen+Bos en Keypoint Consultancy de opdracht gegeven dit aan te pakken met als doel de doorstroming op, en de leefbaarheid rond de N264 te verbeteren.

Lees verder
Verkeersplan Twekkelo

Project

19 okt
Patrick Door

Patrick

Verkeersplan Twekkelo

Keypoint faciliteert de Vereniging Behoud Twekkelo bij het maken van een Verkeersplan. Het doel is om het buurtschap te ondersteunen bij het maken van een gedragen Verkeersplan dat Twekkelo verkeersluw en veiliger maakt en tegelijkertijd bereikbaar houdt voor bewoners en bezoekers.

Lees verder