Nieuws

Datapoint op de kaart gezet op fietscongres

17 jun 2021

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Nieuws

Start project

jun 2021

Datapoint op de kaart gezet op fietscongres
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Donderdag 17 juni was het Nationaal Fietscongres 2021. Keypoint is al jaren partner van het congres en was dit jaar aanwezig met drie van onze fietsadviseurs.

 

Interactieve sessie Datapoint

Het afgelopen jaar hebben we Datapoint ontwikkeld. Via deze interactieve website maken we allerlei mobiliteitsdata, waaronder fietsdata, inzichtelijk. Denk bijvoorbeeld aan data over fietsinfrastructuur, OV-Fietsgebruik en veelgebruikte fietsroutes. Datapoint was aanwezig op het fietscongres met een sessie over het beter toegankelijk maken van fietsdata. In de sessie zijn we in gesprek gegaan met de deelnemers over data delen en het beter toegankelijk maken van fietsdata. Daaruit haalden we bijvoorbeeld op dat het nog beperkt bekend is dat er al veel data openbaar beschikbaar zijn en dat het meerwaarde heeft om fietsdata te combineren met datalagen buiten het fietsdomein. Daarnaast lijken er een aantal partijen voor warm te lopen om weer fietsdata in te gaan winnen in een project zoals de FietsTelWeek.

 

Keypoint fietsquiz

Naast de sessie was er bij onze stand ook nog een online quiz waarin de kennis op het onderwerp fiets op de proef werd gesteld. Wist u bijvoorbeeld dat uit een analyse van Fiets Telweekgegevens is gekomen dat in de praktijk e-bikes gemiddeld maar 2 km/u sneller rijden dan gewone fietsen?

 

Nieuwe inspiratie

Al met al zijn we blij met de discussies in onze sessie en hebben we op het fietscongres weer allerlei nieuwe inspiratie opgedaan. Zo inspireerde Keynotespeaker Niek van den Adel ons met zijn lezing over veerkracht. Hier haalden wij inspiratie uit om binnen Datapoint te bekijken waar er mogelijkheden liggen om meer data over toegankelijkheid toe te voegen.

 

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar Datapoint. U kunt een gratis account aanmaken via datapoint.keypoint.eu. Onze fietsadviseurs en het team van Datapoint staan voor u klaar!

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

Project

01 feb
Justin Door

Justin

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

In toenemende mate werken publieke en private partijen samen aan duurzame oplossingen voor verstedelijking en mobiliteit. Eén van die oplossingen is het realiseren van buurthubs waar diverse providers deelmobiliteit aanbieden. Ook Enschede heeft zich op dat pad begeven en gaat voor een uitgebreid netwerk van compacte buurthubs. Keypoint heeft een tussenevaluatie gemaakt voor deze hubs.

Lees verder
Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder