Nieuws

De Fiets10daagse – de grootste nationale klimaatactie op 2 wielen!

04 jul 2022

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Fiets 10daagse

Start project

jul 2022

De Fiets10daagse – de grootste nationale klimaatactie op 2 wielen!
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Patrick

In de jaren 2015, 2016 en 2017 is er – naar analogie van de vogeltelweek – een Nationale Fietstelweek georganiseerd. Doel was om zo veel mogelijk fietsers bereid te vinden om een speciale app te downloaden die een week lang het fietsgedrag in kaart bracht. Dit leverde zeer waardevolle fietsdata op waar veel beleidsmakers mee aan het werk konden.

 

De dataset van de oorspronkelijke Fietstelweek is inmiddels verouderd en alternatieve informatiebronnen blijken toch vaak minder waardevol. De behoefte aan een nieuwe dataset was voor ons een reden om een vernieuwde en verbeterde versie te bedenken. Dat is de Fiets10daagse geworden die wij in het voorjaar van 2023 willen organiseren.

 

Wij willen de Fiets10daagse koppelen aan een van de meest actuele thema’s van deze tijd: het klimaat. De Fiets10daagse: de grootste nationale klimaatactie op twee wielen ooit! Daarbij willen wij het aantal afgelegde kilometers verbinden met een concreet aantal te planten bomen. De deelnemer fietst dus mee om zowel data te verzamelen als meer groen bij elkaar te fietsen. Daarnaast hebben wij - om het vernieuwde karakter te benadrukken - gekozen voor een 10-daagse meetperiode. Daarmee wordt uiteraard ook meer data verzameld.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder
Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

Nieuws

12 jul
Cees Door

Cees

Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

'Verrommeling van de openbare ruimte' is een veel gebruikte beschrijving bij de opkomst van deelfiets en -scooters die her en der in de stad worden geparkeerd.

Lees verder