Nieuws

De Fiets10daagse – de grootste nationale klimaatactie op 2 wielen!

04 jul 2022

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Fiets 10daagse

Start project

jul 2022

De Fiets10daagse – de grootste nationale klimaatactie op 2 wielen!
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Patrick

In de jaren 2015, 2016 en 2017 is er – naar analogie van de vogeltelweek – een Nationale Fietstelweek georganiseerd. Doel was om zo veel mogelijk fietsers bereid te vinden om een speciale app te downloaden die een week lang het fietsgedrag in kaart bracht. Dit leverde zeer waardevolle fietsdata op waar veel beleidsmakers mee aan het werk konden.

 

De dataset van de oorspronkelijke Fietstelweek is inmiddels verouderd en alternatieve informatiebronnen blijken toch vaak minder waardevol. De behoefte aan een nieuwe dataset was voor ons een reden om een vernieuwde en verbeterde versie te bedenken. Dat is de Fiets10daagse geworden die wij in het voorjaar van 2023 willen organiseren.

 

Wij willen de Fiets10daagse koppelen aan een van de meest actuele thema’s van deze tijd: het klimaat. De Fiets10daagse: de grootste nationale klimaatactie op twee wielen ooit! Daarbij willen wij het aantal afgelegde kilometers verbinden met een concreet aantal te planten bomen. De deelnemer fietst dus mee om zowel data te verzamelen als meer groen bij elkaar te fietsen. Daarnaast hebben wij - om het vernieuwde karakter te benadrukken - gekozen voor een 10-daagse meetperiode. Daarmee wordt uiteraard ook meer data verzameld.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

P+R: bestemming bereikt?!

Nieuws

08 mrt
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

P+R: bestemming bereikt?!

Onder invloed van onder andere de woningbouwopgave en de energietransitie verandert onze leefomgeving in hoog tempo. Daarbij geven we vooral in steden minder ruimte aan de auto. Dit betekent dat we de overstap van auto op openbaar vervoer en actieve mobiliteit aan de rand van de stad moeten faciliteren. Keypoint voerde een scan uit en bepaalde zo voor vier bestaande P+R terreinen in Arnhem en Nijmegen welke maatregelen gewenst zijn om deze terreinen op te waarderen naar multimodale mobiliteitshub.

Lees verder
Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

Project

01 feb
Justin Door

Justin

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

In toenemende mate werken publieke en private partijen samen aan duurzame oplossingen voor verstedelijking en mobiliteit. Eén van die oplossingen is het realiseren van buurthubs waar diverse providers deelmobiliteit aanbieden. Ook Enschede heeft zich op dat pad begeven en gaat voor een uitgebreid netwerk van compacte buurthubs. Keypoint heeft een tussenevaluatie gemaakt voor deze hubs.

Lees verder
Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder