Project

De Meetfiets

10 apr 2018

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

Onderzoek

Start project

apr 2018

De Meetfiets
Edgar

Edgar

Adviseur Mobiliteit

Edgar wil weten wat er gebeurt en waarom iets gebeurt

Edgar is analytisch ingesteld. Hij wil niet alleen weten wat er gebeurt, maar ook waarom dat zo gebeurt. Analyse en onderzoek zijn hem op het lijf geschreven.

Meer over Edgar

Andere betrokken collega's:

Justin Ronald

Projecthistorie

De Meetfiets

10 apr 2018

Keypoint onderzoekt de inzet van de Meetfiets

Overheden en kennisinstituten in Gelderland en Overijssel hebben een Actie-Agenda Slimme Mobiliteit Oost-Nederland opgesteld. Daarin zijn negen concrete acties benoemd, die de ontwikkeling en inzet van slimme mobiliteit een impuls gaan geven.

Een van de acties is ‘Slimme fietsen’, waarbij de fiets als databron dient en op een efficiënte manier onder andere luchtkwaliteit en geluidshinder meet. Provincie Gelderland wil vanuit de Gelderse werkagenda ervaring opdoen met het verzamelen en toepassen van (fiets)data. De door de gemeente Ede ontwikkelde Meetfiets 2.0 lijkt hiervoor het meest geschikt. De Meetfiets is een nieuwe mogelijkheid om data te verzamelen, maar het is onduidelijk wat wegbeheerders kunnen en willen met de data uit de Meetfiets. Voordat de Meetfiets op grotere schaal kan worden toegepast, is meer informatie over de Meetfiets en de eventuele ontwikkeling ervan nodig.

Keypoint brengt in opdracht van de Provincie Gelderland in beeld wat de kwaliteit van de data is, wat wegbeheerders wel en niet met de data kunnen en hoe data wordt ontsloten. Daarnaast inventariseren we welke partijen geïnteresseerd zijn om bij te dragen aan doorontwikkeling van de Meetfiets en de daarmee verzamelde data.

Klinkt de Meetfiets als een interessant middel en wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Meetfiets en de data die het oplevert? Stuur ons dan snel een bericht.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

Nieuws

13 mei
Mark Door

Mark

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

In onze werkzaamheden zien we dat de opkomst van de iVRI veel veranderingen veroorzaakt en bij wegbeheerders veel vragen met zich meebrengt, bijvoorbeeld over de taken en verantwoordelijkheden van de wegbeheerder. In dit artikel nemen we u graag mee in de vragen waar wegbeherend Nederland voor staat om de iVRI succesvol te implementeren.

Lees verder
MIRT onderzoek A50 in goede banen

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

MIRT onderzoek A50 in goede banen

Wij zijn als projectbeheerder de sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek (en andere leden van het projectmanagement team), op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak. Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder