Project

De Meetfiets

10 apr 2018

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

Onderzoek

Start project

apr 2018

De Meetfiets
Edgar

Edgar

Adviseur Mobiliteit

Edgar wil weten wat er gebeurt en waarom iets gebeurt

Edgar is analytisch ingesteld. Hij wil niet alleen weten wat er gebeurt, maar ook waarom dat zo gebeurt. Analyse en onderzoek zijn hem op het lijf geschreven.

Meer over Edgar

Andere betrokken collega's:

Justin Ronald

Projecthistorie

De Meetfiets

10 apr 2018

Keypoint onderzoekt de inzet van de Meetfiets

Overheden en kennisinstituten in Gelderland en Overijssel hebben een Actie-Agenda Slimme Mobiliteit Oost-Nederland opgesteld. Daarin zijn negen concrete acties benoemd, die de ontwikkeling en inzet van slimme mobiliteit een impuls gaan geven.

Een van de acties is ‘Slimme fietsen’, waarbij de fiets als databron dient en op een efficiënte manier onder andere luchtkwaliteit en geluidshinder meet. Provincie Gelderland wil vanuit de Gelderse werkagenda ervaring opdoen met het verzamelen en toepassen van (fiets)data. De door de gemeente Ede ontwikkelde Meetfiets 2.0 lijkt hiervoor het meest geschikt. De Meetfiets is een nieuwe mogelijkheid om data te verzamelen, maar het is onduidelijk wat wegbeheerders kunnen en willen met de data uit de Meetfiets. Voordat de Meetfiets op grotere schaal kan worden toegepast, is meer informatie over de Meetfiets en de eventuele ontwikkeling ervan nodig.

Keypoint brengt in opdracht van de Provincie Gelderland in beeld wat de kwaliteit van de data is, wat wegbeheerders wel en niet met de data kunnen en hoe data wordt ontsloten. Daarnaast inventariseren we welke partijen geïnteresseerd zijn om bij te dragen aan doorontwikkeling van de Meetfiets en de daarmee verzamelde data.

Klinkt de Meetfiets als een interessant middel en wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Meetfiets en de data die het oplevert? Stuur ons dan snel een bericht.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Beter benutten M&E

Project

17 dec
Bas Door

Bas

Beter benutten M&E

Keypoint vervult de rol van projectleider voor Monitoring en Evaluatie van de maatregelen die Regio Leeuwarden (Provincie Fryslân, gemeente Leeuwarden en Rijkswaterstaat Noord Nederland) opgenomen heeft in haar Beter Benutten programma. Vertegenwoord...

Lees verder
Actieplan Fietsen, Lopen en Verkeersveiligheid

Project

11 mrt
Sanne Door

Sanne

Actieplan Fietsen, Lopen en Verkeersveiligheid

Actieplan Fietsen, Lopen en Verkeersveiligheid Zeist. In 2013 is in de gemeente Zeist het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan vastgesteld door de gemeenteraad. Keypoint heeft dit plan samen met de gemeente opgesteld. Deze succesvolle samenwerking wo...

Lees verder
Twente Mobiel

Project

15 feb
Patrick Door

Patrick

Twente Mobiel

Een afstudeeronderzoek binnen het kader van het project Twente Mobiel van de Regio Twente, naar het optimaliseren van een pakket aan DVM maatregelen met als doel een optimale verdeling van de verkeersstromen en het verstrekken van betrouwbare en actu...

Lees verder