Project

De Meetfiets

10 apr 2018

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

Onderzoek

Start project

apr 2018

De Meetfiets
Edgar

Edgar

Adviseur Mobiliteit

Edgar wil weten wat er gebeurt en waarom iets gebeurt

Edgar is analytisch ingesteld. Hij wil niet alleen weten wat er gebeurt, maar ook waarom dat zo gebeurt. Analyse en onderzoek zijn hem op het lijf geschreven.

Meer over Edgar

Andere betrokken collega's:

Justin Ronald

Projecthistorie

De Meetfiets

10 apr 2018

Keypoint onderzoekt de inzet van de Meetfiets

Overheden en kennisinstituten in Gelderland en Overijssel hebben een Actie-Agenda Slimme Mobiliteit Oost-Nederland opgesteld. Daarin zijn negen concrete acties benoemd, die de ontwikkeling en inzet van slimme mobiliteit een impuls gaan geven.

Een van de acties is ‘Slimme fietsen’, waarbij de fiets als databron dient en op een efficiënte manier onder andere luchtkwaliteit en geluidshinder meet. Provincie Gelderland wil vanuit de Gelderse werkagenda ervaring opdoen met het verzamelen en toepassen van (fiets)data. De door de gemeente Ede ontwikkelde Meetfiets 2.0 lijkt hiervoor het meest geschikt. De Meetfiets is een nieuwe mogelijkheid om data te verzamelen, maar het is onduidelijk wat wegbeheerders kunnen en willen met de data uit de Meetfiets. Voordat de Meetfiets op grotere schaal kan worden toegepast, is meer informatie over de Meetfiets en de eventuele ontwikkeling ervan nodig.

Keypoint brengt in opdracht van de Provincie Gelderland in beeld wat de kwaliteit van de data is, wat wegbeheerders wel en niet met de data kunnen en hoe data wordt ontsloten. Daarnaast inventariseren we welke partijen geïnteresseerd zijn om bij te dragen aan doorontwikkeling van de Meetfiets en de daarmee verzamelde data.

Klinkt de Meetfiets als een interessant middel en wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Meetfiets en de data die het oplevert? Stuur ons dan snel een bericht.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Nieuws

16 jul
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Vorige maand daagden we u uit om uw vraagstuk in te dienen voor onze jubileumactie vanwege ‘10 jaar Keypoint Utrecht’. We ontvingen zeer interessante voorstellen, waarvoor dank! Na uitgebreide discussies en lang beraad hebben we een winnaar: de gemeente IJsselstein, met het onderwerp Mobiliteitspunten!

Lees verder
Adviseur Data in MRA-programma Smart Mobility

Project

27 jun
Dennis Door

Dennis

Adviseur Data in MRA-programma Smart Mobility

Het programma Smart Mobility Metropoolregio Amsterdam is het programma dat de smart mobility projecten in de regio samenbrengt. Het zorgt voor opschaling van lokale initiatieven naar regionale ontwikkelingen. Het kernteam Data neemt hiertoe het initiatief en zorgt voor kennisdeling. Onze adviseur Dennis Hijkoop is als adviseur Data betrokken.

Lees verder
DRIS beheer Overijssel

Project

04 jun
Ronald Door

Ronald

DRIS beheer Overijssel

Keypoint beheert binnen OV-Oost voor de provincie Overijssel de DRIS displays. Alle honderden displays in Overijssel voorzien dagelijks duizenden busreizigers van informatie. Om te zorgen dat deze displays goed functioneren en incidenten verholpen worden voert Keypoint het beheer uit.

Lees verder