Project

De Meetfiets

10 apr 2018

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

Onderzoek

Start project

apr 2018

De Meetfiets
Edgar

Edgar

Adviseur OV & Fiets

Edgar wil weten wat er gebeurt en waarom iets gebeurt

Edgar is analytisch ingesteld. Hij wil niet alleen weten wat er gebeurt, maar ook waarom dat zo gebeurt. Analyse en onderzoek zijn hem op het lijf geschreven.

Meer over Edgar

Andere betrokken collega's:

Justin Ronald

Projecthistorie

De Meetfiets

10 apr 2018

Keypoint onderzoekt de inzet van de Meetfiets

Overheden en kennisinstituten in Gelderland en Overijssel hebben een Actie-Agenda Slimme Mobiliteit Oost-Nederland opgesteld. Daarin zijn negen concrete acties benoemd, die de ontwikkeling en inzet van slimme mobiliteit een impuls gaan geven.

Een van de acties is de actie ‘Slimme fietsen’, waarbij de fiets als databron dient en op een efficiënte manier onder andere luchtkwaliteit en geluidshinder meet. Provincie Gelderland wil vanuit de Gelderse werkagenda ervaring opdoen met het verzamelen en toepassen van (fiets)data. De door de gemeente Ede ontwikkelde Meetfiets 2.0 lijkt hiervoor de meest geschikte. De Meetfiets is een nieuwe mogelijkheid om data te verzamelen, maar het is onduidelijk wat wegbeheerders kunnen en willen met de data uit de Meetfiets. Voordat de Meetfiets op grotere schaal kan worden toegepast, is meer informatie over de Meetfiets en de eventuele ontwikkeling er van nodig.

Keypoint brengt in opdracht van de Provincie Gelderland in beeld wat de kwaliteit van de data is, wat wegbeheerders wel en niet met de data kunnen en hoe data wordt ontsloten. Daarnaast inventariseren we welke partijen geïnteresseerd zijn om bij te dragen aan doorontwikkeling van de Meetfiets en de daarmee verzamelde data.

Klinkt de Meetfiets als een interessant middel en wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Meetfiets en de data die het oplevert? Stuur ons dan snel een bericht.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Detachering Daan Rakers

Project

06 sept
Patrick Door

Patrick

Detachering Daan Rakers

Inhoudelijke ondersteuning (detachering) bij het Ministry of Works Curacao om verkeersveilgheid te verbeteren en weginfrastructuur dienovereenkomstig aan te passen...

Lees verder
Parkeergarage Morspoort

Project

11 apr
Johan Door

Johan

Parkeergarage Morspoort

Na aanbesteding van het design en construct ontwerp van de parkeergarage Morspoort in Leiden zijn er door omgevingsfactoren enkele aanpassingen in het ontwerp aangebracht. Keypoint heeft op basis hiervan het volledige ontwerp opnieuw beoordeeld en su...

Lees verder
Inventarisatie Reisinformatie HOV Utrecht

Project

02 okt
Patrick Door

Patrick

Inventarisatie Reisinformatie HOV Utrecht

Keypoint heeft de bestaande HOV DRIS voorziening onderzocht in Utrecht. Hierbij is onderzocht of het systeem correct functioneert, wat de levensverwachting is en of het systeem eventueel ingepast kan worden in een nog te ontwikkelen regionaal DRIS. ...

Lees verder