Project

DRIS Drachten

09 aug 2017

Opdrachtgever

Provincie Frysl‰n

Projectrol

Projectmanagement en advies

Start project

aug 2017

DRIS Drachten
Johan

Johan

Adviseur Mobiliteit

Johan ziet altijd kansen in het verbinden van kennisgebieden

Innovator, productdeveloper en projectleider. Johan is niet eenduidig te vatten in zijn werkzaamheden en hij houdt zich met veel verschillende kennisgebieden van Keypoint bezig.

Meer over Johan

Andere betrokken collega's:

Patrick Gertjan Ronald

Projecthistorie

DRIS Drachten

09 aug 2017

De gemeente Smallingerland vernieuwt het busstation aan het Van Knobelsdorffplein in Drachten. Met de vernieuwing wordt de omgeving aantrekkelijker en de verbinding naar het Raadhuisplein beter. Het busstation heeft in de nieuwe concessie sinds december 2016 een kleinere overstapfunctie gekregen. Het aantal haltes is hierdoor kleiner en het chauffeursverblijf verdwijnt. Toch blijft dit wel de belangrijkste halte in het centrum van Drachten en wordt deze veel gebruikt door bezoekers van de stad. Als verantwoordelijke overheid voor het openbaar vervoer maakt de provincie Fryslân gebruik van de gelegenheid om een Dynamisch Reisinformatiesysteem (DRIS) in te voeren. Er wordt een overzichtsdisplay geplaatst om mensen naar het juiste perron te verwijzen. Ook worden perrondisplays geplaatst om wachtende mensen de tijd tot vertrek van de bus te laten weten.
Voor de realisatie van DRIS in Drachten stelt Keypoint in opdracht van de provincie Fryslân het bestek op. Naast het opstellen van het bestek begeleidt Keypoint ook aanbestedingsprocedure en de realisatie van het project. Hierbij sluiten we aan op de distributieservice zoals die voor het busstation in Leeuwarden is gerealiseerd. Bij het opstellen van het bestek hanteren we verder de uitgangspunten die van belang zijn voor een verdere uitrol van DRIS over de gehele provincie Fryslân.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

GVVP Zeewolde

Project

11 sept
Ronnie Door

Ronnie

GVVP Zeewolde

Voor de gemeente Zeewolde stelt Keypoint het nieuwe Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan op. Het beschrijft het mobiliteitsbeleid langs vier belangrijke thema’s: Bereikbaarheid, Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Duurzaamheid. Twee kernwoorden van het nieuwe GVVP zijn: handzaam en gedragen.

Lees verder
Vraag het Keypoint !

Nieuws

11 aug
Ronnie Door

Ronnie

Vraag het Keypoint !

Bent u als wegbeheerder benieuwd wat de iVRI voor uw gemeente kan betekenen?  Wilt u weten wat OV- of fietsdata kan betekenen voor uw beleidsplannen? Of heeft u andere vragen met betrekking tot mobiliteit?  Vraag het Keypoint tijdens één van de sessies.

Lees verder
Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Project

11 aug
Rick Door

Rick

Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Het Board Smart Mobility houdt zich bezig met gebruikersvraagstukken rondom Smart Mobility. Collega Rick Schotman neemt als gedragsingenieur deel aan dit board.

Lees verder