Project

DRIS Drachten

09 aug 2017

Opdrachtgever

Provincie Frysl‰n

Projectrol

Projectmanagement en advies

Start project

aug 2017

DRIS Drachten
Johan

Johan

Adviseur Mobiliteit

Johan ziet altijd kansen in het verbinden van kennisgebieden

Innovator, productdeveloper en projectleider. Johan is niet eenduidig te vatten in zijn werkzaamheden en hij houdt zich op veel verschillende kennisgebieden van Keypoint bezig.

Meer over Johan

Andere betrokken collega's:

Patrick Gertjan

Projecthistorie

DRIS Drachten

09 aug 2017

De gemeente Smallingerland vernieuwt het busstation aan het Van Knobelsdorffplein in Drachten. Met de vernieuwing wordt de omgeving aantrekkelijker en de verbinding naar het Raadhuisplein beter. Het busstation heeft in de nieuwe concessie sinds december 2016 een kleinere overstapfunctie gekregen. Het aantal haltes is hierdoor kleiner en het chauffeursverblijf verdwijnt. Toch blijft dit wel de belangrijkste halte in het centrum van Drachten en wordt deze veel gebruikt door bezoekers van de stad. Als verantwoordelijke overheid voor het openbaar vervoer maakt de provincie Fryslân gebruik van de gelegenheid om een Dynamisch Reisinformatiesysteem (DRIS) in te voeren. Er wordt een overzichtsdisplay geplaatst om mensen naar het juiste perron te verwijzen. Ook worden perrondisplays geplaatst om wachtende mensen de tijd tot vertrek van de bus te laten weten.
Voor de realisatie van DRIS in Drachten stelt Keypoint in opdracht van de provincie Fryslân het bestek op. Naast het opstellen van het bestek begeleidt Keypoint ook aanbestedingsprocedure en de realisatie van het project. Hierbij sluiten we aan op de distributieservice zoals die voor het busstation in Leeuwarden is gerealiseerd. Bij het opstellen van het bestek hanteren we verder de uitgangspunten die van belang zijn voor een verdere uitrol van DRIS over de gehele provincie Fryslân.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

Nieuws

13 mei
Mark Door

Mark

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

In onze werkzaamheden zien we dat de opkomst van de iVRI veel veranderingen veroorzaakt en bij wegbeheerders veel vragen met zich meebrengt, bijvoorbeeld over de taken en verantwoordelijkheden van de wegbeheerder. In dit artikel nemen we u graag mee in de vragen waar wegbeherend Nederland voor staat om de iVRI succesvol te implementeren.

Lees verder
MIRT onderzoek A50 in goede banen

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

MIRT onderzoek A50 in goede banen

Wij zijn als projectbeheerder de sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek (en andere leden van het projectmanagement team), op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak. Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder