Project

Duurzaamheid BioLNG in beeld met data-analyse vrachtverkeer

01 feb 2021

Opdrachtgever

Rolande

Projectrol

Projectleider

Start project

mrt 2020

Duurzaamheid BioLNG in beeld met data-analyse vrachtverkeer
Erik

Erik

Adviseur Mobiliteit

Analytisch en gedreven door duurzame mobiliteitsveranderingen

Hoe kunnen we de transitie naar duurzame mobiliteit concreet vormgeven? En hoe kunnen we de voortgang en het effect van beleid en maatregelen het beste meten? Concrete vragen waarvoor u bij Erik aan het juiste adres bent.

Meer over Erik

Andere betrokken collega's:

Justin

Rolande, de Nederlandse pionier en marktleider op het gebied van vloeibaar aardgas (LNG), is samen met IVECO, Scania, Volvo en een tiental transporteurs een real life trial gestart om de prestaties van het rijden op Bio-LNG te meten. Hierbij worden 35 LNG-trucks van verschillende merken en transportondernemingen 18 maanden lang nauw gevolgd. De trial is onderdeel van het project BioLNG4EU, dat mede door het Europese CEF-programma is gefinancierd. Het is het eerste EU-project waarbij trucks daadwerkelijk met BioLNG de weg op gaan.  

De rol van Keypoint 

Tijdens de pilot verzamelt Keypoint de data over de prestaties en het verbruik van de trucks die sinds april 2020 rijden op een blend met BioLNG. Keypoint analyseert deze data, die uit de board-computers komt, om tijdens en na afloop van het project tot gefundeerde conclusies te kunnen komen. De resultaten en conclusies worden zowel met de deelnemers, de Europese Commissie en de sector gedeeld. 

Onderzoeksvragen 

Keypoint beantwoordt voor Rolande de volgende vragen: 

  • A. Wat is het verbruik en de uitstoot van BioLNG- en dieseltrucks in deze pilot? 
  • B. Wat is het verband tussen rijparameters, zoals snelheid en tonnage, en het verbruik? 
  • C. Hoe verhouden gegevens van tankstations zich met het verbruik gemeten door de trucks? 
  • D. Hoe verhouden de verbruikscijfers uit deze pilot zich met andere bronnen? 

Dataverzameling en -analyse 

Om deze vragen te kunnen beantwoorden, is data benodigd. Keypoint verzamelt deze data bij de diverse leveranciers en bij Rolande zelf en verwerkt deze in een uniforme database. Met behulp van het datacollectie-, analyse- en rapportagesysteem dat Keypoint heeft opgezet, geven we middels maand- en kwartaalrapportages gestructureerd en overzichtelijk antwoord op de onderzoeksvragen.

Bovenstaand schema geeft een indruk van de opbouw van het door Keypoint ontwikkelde dataverwerkingssysteem, de inkomende datastromen en de manier waarop het bijdraagt aan het beantwoorden van de onderzoeksvragen. 

Voor meer informatie over het opzetten van een analyse- en rapportagesysteem voor uw onderzoeksvraag, kunt u contact opnemen met Erik Klok of Justin van Steijn. 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Vacatures Enschede en Utrecht

Nieuws

15 feb
Michiel Door

Michiel

Vacatures Enschede en Utrecht

We hebben voor zowel de vestiging in Enschede als de vestiging in Utrecht een leuke vacature staan. Spreekt het je aan om in een hecht team te werken aan afwisselende mobiliteitsprojecten?

Lees verder
Verkeersmanagement Informatie voor Route Advies (VM-IVRA)

Nieuws

15 feb
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Verkeersmanagement Informatie voor Route Advies (VM-IVRA)

Binnen het project VM-IVRA (Verkeersmanagement Informatie Voor Route Advies ) werken landelijke wegbeheerders (Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten) samen aan het delen van data uit de verkeerscentrales met serviceproviders. Hiermee wordt invulling gegeven aan het data item regelscenario’s uit de Data Top 15 van de digitaliseringsopgave van de wegbeheerders.

Lees verder
Opvolggedrag en werkbelasting tijdens rijden met digitale verkeersberichten in een rijsimulator

Nieuws

08 feb
Rick Door

Rick

Opvolggedrag en werkbelasting tijdens rijden met digitale verkeersberichten in een rijsimulator

Mijn naam is Bente Rootmensen en ik doe de master Human Factors and Engineering Psychology aan de Universiteit van Twente. Afgelopen half jaar heb ik mijn afstudeeropdracht gedaan bij Keypoint Consultancy en me gericht op de invloed van in-car berichten op opvolggedrag en werkbelasting. Dit onderzoek is uitgevoerd in de rijsimulator van het BMS-lab op de universiteit.

Lees verder