Project

Dynamische reisinformatie voor blinden en slechtzienden (EyeMove)

17 mrt 2011

Opdrachtgever

Provincie Zuid-Holland

Projectrol

Projectmanagement en advies

Start project

mrt 2011

Dynamische reisinformatie voor blinden en slechtzienden (EyeMove)
Ronnie Quaink

Ronnie Quaink

Teamleider Smart Mobility en ITS

Samen nieuwe, slimme mobiliteitssystemen ontwikkelen en beproeven

Ronnie is sociaal, prettig in de omgang en gaat graag met u in gesprek over wat ITS voor u kan betekenen. Pragmatisch, doelgericht en respectvol samenwerken staat bij Ronnie voorop.

Meer over Ronnie Quaink

Andere betrokken collega's:

In Leiden heeft in 2011 een proef plaatsgevonden met het reisinformatie systeem (EyeMove) voor blinden en slechtzienden. Keypoint heeft dit concept ontwikkeld in samenwerking met MobileResult. De proef is uitgevoerd in opdracht van de Provincie Gelderland en Provincie Zuid-Holland. Het EyeMove concept komt neer op het bieden van dynamische (=actuele) reisinformatie via de mobiele telefoon aan blinden en slechtzienden. De wens van actuele reisinformatie voor blinden en slechtzienden is afkomstig van de Oogvereniging ( voorheen Viziris), de belangenorganisatie die zich inzet voor deze groep mensen. EyeMove werkt als volgt. De reiziger komt aan bij de halte. Zijn mobiele telefoon maakt daar automatisch contact met een centraal informatiepunt. Dit gebeurt door middel van GPS en internet of via Bluetooth met een op de halte aanwezige zender. De mobiele telefoon ontvangt vervolgens een bericht met informatie wanneer bij deze halte de eerstvolgende bussen aankomen. De telefoon leest dit voor aan de reiziger door gebruik te maken van de text-to-speech functie van de telefoon. EyeMove lijkt veelbelovend om de blinde of slechtziende van dezelfde informatie te voorzien die ook op de display bij de halte is af te lezen. Mogelijk wordt EyeMove in de toekomst ook ingezet voor goedzienden.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder
Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

Nieuws

12 jul
Cees Door

Cees

Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

'Verrommeling van de openbare ruimte' is een veel gebruikte beschrijving bij de opkomst van deelfiets en -scooters die her en der in de stad worden geparkeerd.

Lees verder
Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Project

11 jul
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Slim routeadvies voor iedere automobilist. Wegbeheerders en navigatiepartijen werken daar aan binnen het project VM-IVRA. Dat doen ze door samen innovatieve in-car diensten te ontwikkelen, beproeven en op te schalen.

Lees verder