Project

Dynamische reisinformatie voor blinden en slechtzienden (EyeMove)

17 mrt 2011

Opdrachtgever

Provincie Zuid-Holland

Projectrol

Projectmanagement en advies

Start project

mrt 2011

Dynamische reisinformatie voor blinden en slechtzienden (EyeMove)
Ronnie Quaink

Ronnie Quaink

Teamleider Smart Mobility en ITS

Samen nieuwe, slimme mobiliteitssystemen ontwikkelen en beproeven

Ronnie is sociaal, prettig in de omgang en gaat graag met u in gesprek over wat ITS voor u kan betekenen. Pragmatisch, doelgericht en respectvol samenwerken staat bij Ronnie voorop.

Meer over Ronnie Quaink

Andere betrokken collega's:

In Leiden heeft in 2011 een proef plaatsgevonden met het reisinformatie systeem (EyeMove) voor blinden en slechtzienden. Keypoint heeft dit concept ontwikkeld in samenwerking met MobileResult. De proef is uitgevoerd in opdracht van de Provincie Gelderland en Provincie Zuid-Holland. Het EyeMove concept komt neer op het bieden van dynamische (=actuele) reisinformatie via de mobiele telefoon aan blinden en slechtzienden. De wens van actuele reisinformatie voor blinden en slechtzienden is afkomstig van de Oogvereniging ( voorheen Viziris), de belangenorganisatie die zich inzet voor deze groep mensen. EyeMove werkt als volgt. De reiziger komt aan bij de halte. Zijn mobiele telefoon maakt daar automatisch contact met een centraal informatiepunt. Dit gebeurt door middel van GPS en internet of via Bluetooth met een op de halte aanwezige zender. De mobiele telefoon ontvangt vervolgens een bericht met informatie wanneer bij deze halte de eerstvolgende bussen aankomen. De telefoon leest dit voor aan de reiziger door gebruik te maken van de text-to-speech functie van de telefoon. EyeMove lijkt veelbelovend om de blinde of slechtziende van dezelfde informatie te voorzien die ook op de display bij de halte is af te lezen. Mogelijk wordt EyeMove in de toekomst ook ingezet voor goedzienden.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Project

14 sept
Patrick Door

Patrick

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Bij de bouw van een villa ontstaat onzekerheid over de autolift in de nieuwe parkeerkelder. Keypoint helpt met een simulatie van de parkeerbewegingen.

Lees verder
Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

Project

08 sept
Liesbeth Door

Liesbeth

Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

We hebben de sluiting van de Weesperstraat in Amsterdam onder de loep genomen. Door gebruikt te maken van openbare data kunnen we kijken naar de effecten op het openbaar vervoer. Liesbeth en Justin nodigen u uit om te kijken wat er onder andere mogelijk is met openbare OV-data. Lees hier verder over hun bevindingen:

Lees verder
Het fietsen is weer begonnen

Project

05 sept
Justin Door

Justin

Het fietsen is weer begonnen

Vele Scholieren stappen vandaag weer op de fiets om naar school te komen. Dit is goed nieuws in een samenleving waarin we meer mensen op de fiets willen krijgen. Justin vraagt uw aandacht voor de obstakels die middelbare scholieren tegenkomen als ze regelmatig naar school fietsen. En waarom die zo belangrijk zijn om op te lossen.

Lees verder