Project

Dynamische reisinformatie voor blinden en slechtzienden (EyeMove)

17 mrt 2011

Opdrachtgever

Provincie Zuid-Holland

Projectrol

Projectmanagement en advies

Start project

mrt 2011

Dynamische reisinformatie voor blinden en slechtzienden (EyeMove)
Ronnie

Ronnie

Teamleider Smart Mobility en ITS

Samen nieuwe, slimme mobiliteitssystemen ontwikkelen en beproeven

Ronnie is sociaal, prettig in de omgang en gaat graag met u in gesprek over wat ITS voor u kan betekenen. Pragmatisch, doelgericht en respectvol samenwerken staat bij Ronnie voorop.

Meer over Ronnie

Andere betrokken collega's:

In Leiden heeft in 2011 een proef plaatsgevonden met het reisinformatie systeem (EyeMove) voor blinden en slechtzienden. Keypoint heeft dit concept ontwikkeld in samenwerking met MobileResult. De proef is uitgevoerd in opdracht van de Provincie Gelderland en Provincie Zuid-Holland. Het EyeMove concept komt neer op het bieden van dynamische (=actuele) reisinformatie via de mobiele telefoon aan blinden en slechtzienden. De wens van actuele reisinformatie voor blinden en slechtzienden is afkomstig van de Oogvereniging ( voorheen Viziris), de belangenorganisatie die zich inzet voor deze groep mensen. EyeMove werkt als volgt. De reiziger komt aan bij de halte. Zijn mobiele telefoon maakt daar automatisch contact met een centraal informatiepunt. Dit gebeurt door middel van GPS en internet of via Bluetooth met een op de halte aanwezige zender. De mobiele telefoon ontvangt vervolgens een bericht met informatie wanneer bij deze halte de eerstvolgende bussen aankomen. De telefoon leest dit voor aan de reiziger door gebruik te maken van de text-to-speech functie van de telefoon. EyeMove lijkt veelbelovend om de blinde of slechtziende van dezelfde informatie te voorzien die ook op de display bij de halte is af te lezen. Mogelijk wordt EyeMove in de toekomst ook ingezet voor goedzienden.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Project

28 mei
Heleen Door

Heleen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Hoe zien de reizigersstromen met het openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer eruit en hoe kan het OV-netwerk geoptimaliseerd worden? Het gebruik van concessie-overstijgende reisgegevens van trein, bus, tram en metro vormt de sleutel tot succes. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan vooral verder.

Lees verder
Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Nieuws

28 mei
Ronnie Door

Ronnie

Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Corona heeft ons in de greep. Wat betekent dit voor onze samenleving in de toekomst? Wij kijken vooruit en vertellen aan de hand van trends welke blijvende veranderingen wij zien.

Lees verder
Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Nieuws

25 mei
Erik Door

Erik

Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Door goed in beeld te brengen wat maatregelen en programma’s opleveren, kunnen overheden betere beslissingen maken over de inzet van hun middelen. We nemen u mee naar een aantal voorbeelden uit onze praktijk.

Lees verder