Een mobiliteitsvisie voor de toekomst van Nijkerk

Een mobiliteitsvisie voor de toekomst van Nijkerk

12 jan 2021

Samen met de gemeente Nijkerk werkt Keypoint aan een nieuwe data-gedreven mobiliteitsvisie. De focus ligt op fiets, verkeersveiligheid en het hoofdwegennet, maar we kijken ook breder.

Mobiliteitsvisie 2030

Het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan van Nijkerk is alweer bijna 10 jaar oud. Hoog tijd dus voor een nieuwe visie op de mobiliteit tot het jaar 2030. De gemeente zocht inhoudelijke ondersteuning op een aantal gebieden en heeft hiervoor Keypoint ingeschakeld.

Data-gedreven aanpak

Bijzonder aan de aanpak is dat we data-gedreven te werk gaan. We baseren ons bijvoorbeeld op verschillende bronnen van mobiliteitsdata om knelpunten in beeld te brengen. Dit doen we, onder andere, met behulp van ons eigen Datapoint.

Rol van Keypoint

Erik Klok en Antoon Dommerholt vormen het projectteam namens Keypoint. Zij adviseren de gemeente op het gebied van fiets, verkeersveiligheid en het hoofdwegennet. Daarbij beantwoorden ze vragen, zoals:

  • Waar wordt al veel gefietst?
  • Hoe moet het primaire en secundaire fietsnetwerk eruit zien?
  • Welke schakels ontbreken nog in het fietsnetwerk?
  • Waar vinden veel ongevallen plaats?
  • Hoe gaan we de komende jaren de verkeersrisico’s verkleinen?
  • Waar staat het autoverkeer nu vast?
  • Hoe kunnen we het netwerk voor wegverkeer verbeteren?

In het voorjaar van 2021 moet de nieuwe visie door de gemeenteraad worden vastgesteld. Indien u benieuwd bent hoe de visie er op hoofdlijnen uit komt te zien, of als u geïnteresseerd bent in de rol die we voor u kunnen spelen bij het opstellen van een (nieuwe) visie op mobiliteit, neem dan contact op met Erik.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Verkeersveilige schoolzones vragen om maatwerk en participatie

Project

04 jul
Ramon Kienhuis Door

Ramon Kienhuis

Verkeersveilige schoolzones vragen om maatwerk en participatie

In opdracht van de gemeente Gouda onderzocht Keypoint de verkeersveiligheid rondom 35 schoolzones. Met de Schoolzone-balans brachten we per locatie samen met de scholen gestructureerd de knelpunten en verbeterkansen in beeld. Zo ondersteunen we Gouda bij een gerichte en samenhangende aanpak voor veiligere schoolomgevingen.

Lees verder
Samen werken aan betere fiets- en wandelroutes in Steenbergen

Project

03 jul
Ramon Kamphuis Door

Ramon Kamphuis

Samen werken aan betere fiets- en wandelroutes in Steenbergen

De gemeente Steenbergen heeft de ambitie om het wandelen en fietsen binnen de gemeente aantrekkelijker en veiliger te maken, zoals verwoord in het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan. In dit kader is onderzocht waar knelpunten liggen en welke verbetermaatregelen mogelijk zijn. Keypoint Consultancy ondersteunde de gemeente daarbij met een datagedreven aanpak, een actief participatieproces en prioritering van maatregelen op basis van brede welvaartseffecten.

Lees verder
Keypoint helpt bedrijven met duurzame mobiliteit in Overijssel

Project

02 jul
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Keypoint helpt bedrijven met duurzame mobiliteit in Overijssel

Willen we Nederland  bereikbaar houden op een duurzame manier dan is het duidelijk dat werkgevers daar een sleutelrol in spelen. Zij zijn in staat werknemers direct te prikkelen, te stimuleren en te belonen voor duurzame mobiliteitsvormen zoals de fiets, deelmobiliteit en het openbaar vervoer. Keypoint is door de provincie ingehuurd om bedrijven te ondersteunen bij de werkgeversaanpak.

Lees verder