Projectupdate

Een nieuw GVVP voor Zeewolde

24 jun 2021

Opdrachtgever

Gemeente Zeewolde

Projectrol

Advies

Start project

jul 2020

Een nieuw GVVP voor Zeewolde
Ronnie Poorterman

Ronnie Poorterman

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie Poorterman

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Het nieuwe Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan beschrijft het mobiliteitsbeleid van Zeewolde langs vier belangrijke thema’s: Bereikbaarheid, Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Duurzaamheid. Twee kernwoorden van het nieuwe GVVP zijn: handzaam en gedragen.

 

Handzaam

Zeewolde heeft een handzaam en beeldend GVVP gekregen. Dit GVVP beschrijft het mobiliteitsbeleid voor de komende 10 jaren op hoofdlijnen. De opgenomen maatregelen geven de belangrijkste richtingen en keuzes, zonder teveel in details te verzanden. Bij het GVVP wordt een concreet uitvoeringsplan opgesteld, dat periodiek geactualiseerd wordt. Zo is Zeewolde in staat om enerzijds koers te houden en anderzijds in te kunnen spelen op de actualiteit.

 

Gedragen

Participatie was heel belangrijk bij het opstellen van een GVVP. Samen met marktonderzoeksbureau KiekendiefPerspectief betrokken we bewoners, ondernemers en andere stakeholders. Verder zetten we een interactieve digitale kaart van Zeewolde in, waarop belanghebbenden hun input gaven. De verkregen informatie is vertaald naar het GVVP én blijft ook de komende jaren waardevol bij het nader uitwerken van maatregelen in het uitvoeringsplan.

 

Onze dank gaat uit naar de gemeente Zeewolde en naar marktonderzoeksbureau KiekendiefPerspectief (inzet enquête) en Mapgear (inzet Praat-mee-tool).

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder