Projectupdate

Een nieuw GVVP voor Zeewolde

24 jun 2021

Opdrachtgever

Gemeente Zeewolde

Projectrol

Advies

Start project

jul 2020

Een nieuw GVVP voor Zeewolde
Ronnie Poorterman

Ronnie Poorterman

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie Poorterman

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Het nieuwe Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan beschrijft het mobiliteitsbeleid van Zeewolde langs vier belangrijke thema’s: Bereikbaarheid, Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Duurzaamheid. Twee kernwoorden van het nieuwe GVVP zijn: handzaam en gedragen.

 

Handzaam

Zeewolde heeft een handzaam en beeldend GVVP gekregen. Dit GVVP beschrijft het mobiliteitsbeleid voor de komende 10 jaren op hoofdlijnen. De opgenomen maatregelen geven de belangrijkste richtingen en keuzes, zonder teveel in details te verzanden. Bij het GVVP wordt een concreet uitvoeringsplan opgesteld, dat periodiek geactualiseerd wordt. Zo is Zeewolde in staat om enerzijds koers te houden en anderzijds in te kunnen spelen op de actualiteit.

 

Gedragen

Participatie was heel belangrijk bij het opstellen van een GVVP. Samen met marktonderzoeksbureau KiekendiefPerspectief betrokken we bewoners, ondernemers en andere stakeholders. Verder zetten we een interactieve digitale kaart van Zeewolde in, waarop belanghebbenden hun input gaven. De verkregen informatie is vertaald naar het GVVP én blijft ook de komende jaren waardevol bij het nader uitwerken van maatregelen in het uitvoeringsplan.

 

Onze dank gaat uit naar de gemeente Zeewolde en naar marktonderzoeksbureau KiekendiefPerspectief (inzet enquête) en Mapgear (inzet Praat-mee-tool).

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Project

14 sept
Patrick Door

Patrick

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Bij de bouw van een villa ontstaat onzekerheid over de autolift in de nieuwe parkeerkelder. Keypoint helpt met een simulatie van de parkeerbewegingen.

Lees verder
Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

Project

08 sept
Liesbeth Door

Liesbeth

Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

We hebben de sluiting van de Weesperstraat in Amsterdam onder de loep genomen. Door gebruikt te maken van openbare data kunnen we kijken naar de effecten op het openbaar vervoer. Liesbeth en Justin nodigen u uit om te kijken wat er onder andere mogelijk is met openbare OV-data. Lees hier verder over hun bevindingen:

Lees verder
Het fietsen is weer begonnen

Project

05 sept
Justin Door

Justin

Het fietsen is weer begonnen

Vele Scholieren stappen vandaag weer op de fiets om naar school te komen. Dit is goed nieuws in een samenleving waarin we meer mensen op de fiets willen krijgen. Justin vraagt uw aandacht voor de obstakels die middelbare scholieren tegenkomen als ze regelmatig naar school fietsen. En waarom die zo belangrijk zijn om op te lossen.

Lees verder