Project

Een nieuwe richtlijn voor plaatsing van DRIS

09 aug 2017

Opdrachtgever

CROW-NDOV

Projectrol

Advies

Start project

aug 2017

Een nieuwe richtlijn voor plaatsing van DRIS
Gertjan

Gertjan

Adviseur Smart Mobility en ITS

Expert ITS en reisinformatiesystemen Openbaar Vervoer

Gertjan ontzorgt de opdrachtgever, brengt zijn expertise in en verzorgt het proces en de organisatie van het project.

Meer over Gertjan

Andere betrokken collega's:

Rick

Projecthistorie

Ruim 10 jaar geleden verschenen de eerste dynamische reisinformatiepanelen (DRIS-panelen) in Nederland op straat. Nu, 10 jaar later, is het einde van de economische en technische levensduur van de DRIS panelen en de bijbehorende onderhoudscontracten in zicht. Dit betekent dat de komende jaren op verschillende locaties de huidige DRIS-panelen moeten worden vernieuwd. De vraag die daarbij opkomst is: “Waar moeten we wel en geen nieuw paneel plaatsen?”.
Openbaar Vervoersautoriteiten (OVA’s) blijken grote verschillen te hanteren in de criteria voor plaatsing van DRIS-panelen. Het NDOV heeft daarom behoefte aan een landelijke richtlijn voor de vernieuwing van DRIS-panelen. Een landelijke richtlijn draagt bij aan eenheid om de reiziger op een herkenbare en bruikbare wijze reisinformatie te tonen. Een toekomstbestendige invulling hiervan kan echter alleen op basis van een gemeenschappelijk beeld op zowel de ontwikkeling van DRIS als op de ontwikkeling van reisinformatie.
Het NDOV heeft Keypoint gevraagd om, samen met een werkgroep vanuit NDOV, een landelijke richtlijn op te stellen voor de vernieuwing van DRIS panelen. Deze richtlijn geeft een advies over waar welke type paneel geplaatst moet worden, terwijl een bijbehorend afwegingskader ondersteuning biedt bij het bepalen op welke wijze de richtlijn in een lokale situatie toegepast kan worden. Het beoogde resultaat van de richtlijn is het hebben van heldere kaders voor een uniforme plaatsing van DRIS-panelen in heel Nederland.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

GVVP Zeewolde

Project

11 sept
Ronnie Door

Ronnie

GVVP Zeewolde

Voor de gemeente Zeewolde stelt Keypoint het nieuwe Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan op. Het beschrijft het mobiliteitsbeleid langs vier belangrijke thema’s: Bereikbaarheid, Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Duurzaamheid. Twee kernwoorden van het nieuwe GVVP zijn: handzaam en gedragen.

Lees verder
Vraag het Keypoint !

Nieuws

11 aug
Ronnie Door

Ronnie

Vraag het Keypoint !

Bent u als wegbeheerder benieuwd wat de iVRI voor uw gemeente kan betekenen?  Wilt u weten wat OV- of fietsdata kan betekenen voor uw beleidsplannen? Of heeft u andere vragen met betrekking tot mobiliteit?  Vraag het Keypoint tijdens één van de sessies.

Lees verder
Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Project

11 aug
Rick Door

Rick

Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Het Board Smart Mobility houdt zich bezig met gebruikersvraagstukken rondom Smart Mobility. Collega Rick Schotman neemt als gedragsingenieur deel aan dit board.

Lees verder