Project

Een nieuwe richtlijn voor plaatsing van DRIS

09 aug 2017

Opdrachtgever

CROW-NDOV

Projectrol

Advies

Start project

aug 2017

Een nieuwe richtlijn voor plaatsing van DRIS
Gertjan

Gertjan

Adviseur Smart Mobility en ITS

Expert ITS en reisinformatiesystemen Openbaar Vervoer

Gertjan ontzorgt de opdrachtgever, brengt zijn expertise in en verzorgt het proces en de organisatie van het project.

Meer over Gertjan

Andere betrokken collega's:

Rick

Projecthistorie

Ruim 10 jaar geleden verschenen de eerste dynamische reisinformatiepanelen (DRIS-panelen) in Nederland op straat. Nu, 10 jaar later, is het einde van de economische en technische levensduur van de DRIS panelen en de bijbehorende onderhoudscontracten in zicht. Dit betekent dat de komende jaren op verschillende locaties de huidige DRIS-panelen moeten worden vernieuwd. De vraag die daarbij opkomst is: “Waar moeten we wel en geen nieuw paneel plaatsen?”.
Openbaar Vervoersautoriteiten (OVA’s) blijken grote verschillen te hanteren in de criteria voor plaatsing van DRIS-panelen. Het NDOV heeft daarom behoefte aan een landelijke richtlijn voor de vernieuwing van DRIS-panelen. Een landelijke richtlijn draagt bij aan eenheid om de reiziger op een herkenbare en bruikbare wijze reisinformatie te tonen. Een toekomstbestendige invulling hiervan kan echter alleen op basis van een gemeenschappelijk beeld op zowel de ontwikkeling van DRIS als op de ontwikkeling van reisinformatie.
Het NDOV heeft Keypoint gevraagd om, samen met een werkgroep vanuit NDOV, een landelijke richtlijn op te stellen voor de vernieuwing van DRIS panelen. Deze richtlijn geeft een advies over waar welke type paneel geplaatst moet worden, terwijl een bijbehorend afwegingskader ondersteuning biedt bij het bepalen op welke wijze de richtlijn in een lokale situatie toegepast kan worden. Het beoogde resultaat van de richtlijn is het hebben van heldere kaders voor een uniforme plaatsing van DRIS-panelen in heel Nederland.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Bussy – ons concept voor een corona-proof OV

Nieuws

29 jun
Cees Door

Cees

Bussy – ons concept voor een corona-proof OV

Samen met Vitence hebben we een concept bedacht om het OV in de coronatijden optimaal in te zetten, zonder dat daarvoor gereserveerd hoeft te worden. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Lees hier verder.

Lees verder
Lost Habits en gedragsverandering

Nieuws

29 jun
Rick Door

Rick

Lost Habits en gedragsverandering

De coronacrisis is een katalysator voor gedragsverandering. Ons verplaatsingsgedrag verandert grondig. Enerzijds is dit leuk en spannend. Het levert nieuwe ervaringen op. Anderzijds betekent dit verlies van gewoontes: Lost Habits.

Lees verder
MaaS Twente van start – Keypoint ontzorgt op meerdere manieren

Nieuws

26 jun
Gertjan Door

Gertjan

MaaS Twente van start – Keypoint ontzorgt op meerdere manieren

Onlangs is bekend gemaakt dat Qarin Tranzer de app Goan! gaat ontwikkelen voor de landelijke Mobility as a Service (MaaS) pilot in Twente. Keypoint ondersteunt de Twentse gemeenten op twee manieren om deze pilot te realiseren, als functioneel projectleider voor het Dataknooppunt voor doelgroepenvervoer en als informatiemanager in het MaaS projectteam. Gertjan Stoel en Erik Klok nemen u mee in de werkzaamheden die zij de afgelopen periode hebben uitgevoerd en wat nog op de rol staat.

Lees verder