Effectief belonen voor een langere termijn

Effectief belonen voor een langere termijn

23 jan 2018
Als onderdeel van het onderzoeksproject EMPOWER heeft Benjamin meegeschreven aan een paper over een case study over de impact van positieve prikkels. Ongeveer 70 deelnemers in Twente deden mee aan een onderzoek met de SMART-app. Een app die reisgedrag in kaart brengt en op basis daarvan feedback, berichten en beloningen geeft. Rondom de opening van een nieuwe fietsstraat konden deelnemers sparen voor een beloning door tien keer gebruik te maken van de nieuwe route. Middels een na-enquete zijn deelnemers bevraagd over hun bevindingen met de app. Daaruit bleek dat de campagne heeft geleid tot extra fietsritten op de route door gebruikers van de app. Zowel tijdens als na de beloningsperiode. In de enquete geeft 44% van de deelnemers die de beloning behaald hebben, aan dat hun gedrag is veranderd door de campagne en dat ze ook na de campagne meer blijven fietsen. Van de deelnemers die de uitdaging niet volbrachten, geeft 20% aan dat ze bereid zouden zijn om meer te fietsen als de beloning beter aansloot bij hun persoonlijke situatie. Dit suggereert dat uitdagingen effectiever zijn wanneer ze worden aangepast op basis van iemands historische reisgedrag.

Het paper is afgelopen maand in Washington DC tijdens de Annual Meeting van de Transportation Research Board gepresenteerd en is voor leden te vinden op de proceedings van de conferentie.  Ben je geen lid en wil je meer over dit onderzoek weten, neem dan contact op met Benjamin. 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Verkeersveilige schoolzones vragen om maatwerk en participatie

Project

04 jul
Ramon Kienhuis Door

Ramon Kienhuis

Verkeersveilige schoolzones vragen om maatwerk en participatie

In opdracht van de gemeente Gouda onderzocht Keypoint de verkeersveiligheid rondom 35 schoolzones. Met de Schoolzone-balans brachten we per locatie samen met de scholen gestructureerd de knelpunten en verbeterkansen in beeld. Zo ondersteunen we Gouda bij een gerichte en samenhangende aanpak voor veiligere schoolomgevingen.

Lees verder
Samen werken aan betere fiets- en wandelroutes in Steenbergen

Project

03 jul
Ramon Kamphuis Door

Ramon Kamphuis

Samen werken aan betere fiets- en wandelroutes in Steenbergen

De gemeente Steenbergen heeft de ambitie om het wandelen en fietsen binnen de gemeente aantrekkelijker en veiliger te maken, zoals verwoord in het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan. In dit kader is onderzocht waar knelpunten liggen en welke verbetermaatregelen mogelijk zijn. Keypoint Consultancy ondersteunde de gemeente daarbij met een datagedreven aanpak, een actief participatieproces en prioritering van maatregelen op basis van brede welvaartseffecten.

Lees verder
Keypoint helpt bedrijven met duurzame mobiliteit in Overijssel

Project

02 jul
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Keypoint helpt bedrijven met duurzame mobiliteit in Overijssel

Willen we Nederland  bereikbaar houden op een duurzame manier dan is het duidelijk dat werkgevers daar een sleutelrol in spelen. Zij zijn in staat werknemers direct te prikkelen, te stimuleren en te belonen voor duurzame mobiliteitsvormen zoals de fiets, deelmobiliteit en het openbaar vervoer. Keypoint is door de provincie ingehuurd om bedrijven te ondersteunen bij de werkgeversaanpak.

Lees verder