Even voorstellen: Lemmy Isenbugel
Patrick van Soest
Patrick van Soest
Adviseur Mobiliteit

Even voorstellen: Lemmy Isenbugel

30 apr 2024

Enkele weken geleden hebben we Lemmy Isenbugel mogen verwelkomen bij Keypoint. Hij loopt op onze nieuwe locatie in Utrecht stage onder begeleiding van Patrick van Soest.

Als masterstudent Urban Geography aan de Universiteit Utrecht, interesseert Lemmy zich in de sociale aspecten die infrastructuur en mobiliteit in stedelijke gebieden vormgeven. Hoe bewegen verschillende mensen zich door deze gebieden? Wat maakt dat zij een bepaalde vervoerswijze kiezen? En hoe kunnen we een toekomstbestendige samenleving vormgeven? Volgens Lemmy liggen de fundamenten van deze benadering in het slim inrichten van de schaarse ruimte en het kiezen voor duurzame mobiliteitsvormen.

In de mobiliteitstransitie is een verschuiving van bezit naar gebruik een stuk duurzamer en ruimtelijk efficiënter. Toch is het gebruik van deelmobiliteit maar beperkt wanneer we het vergelijken met het gebruik van het eigen vervoersmiddel. Voor zijn masterscriptie doet Lemmy onderzoek naar de mogelijkheden om het gebruik van deelauto’s aantrekkelijker te maken voor reizigers. Hierbij neemt hij nadrukkelijk de behoeften, wensen en zorgen van (mogelijke) gebruikers als uitgangspunt. De gemeente Houten dient hierbij als zijn casestudie.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Even voorstellen: John Hünteler

Project

07 mei
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Even voorstellen: John Hünteler

Deze week hebben wij John Hünteler mogen verwelkomen op ons kantoor in Enschede. John is een Civiele techniek student aan de Universiteit Twente. Hij zal de komende maanden bij ons stage lopen onder begeleiding van Michiel Doelman.

Lees verder
Deelmobiliteit in Enschede: Waar zijn we, en waar gaan we naartoe?

Project

22 mrt
Ramon Kienhuis Door

Ramon Kienhuis

Deelmobiliteit in Enschede: Waar zijn we, en waar gaan we naartoe?

Hoe verschillen ritpatronen tijdens de verschillende spitsperiodes? Welke hubs hebben een grotere vraag dan aanbod? Keypoint ondersteunt de gemeente Enschede met het analyseren van de deelmobiliteit in Enschede.

Lees verder
Deelmobiliteitshubs in Enschede – Hoe zien mensen de hubs?

Project

20 nov
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Deelmobiliteitshubs in Enschede – Hoe zien mensen de hubs?

De gemeente Enschede heeft in 2022 deelmobiliteithubs geplaatst op het Kennispark. Het Kennispark bestaat uit de campus van de Universiteit Twente en het bedrijventerrein. Keypoint heeft onderzocht of de instructies op de borden duidelijk zijn voor gebruikers en of de hubs opvallen in de omgeving.

Lees verder