Project

Fietsparkeeronderzoek Lelystad

01 feb 2018

Opdrachtgever

Gemeente Lelystad

Projectrol

Onderzoek

Start project

feb 2018

Fietsparkeeronderzoek Lelystad
Sanne

Sanne

Adviseur mobiliteit

Zonder zorgen een project uitzetten bij Sanne, dat is geen probleem.

Opgeleid als verkeerskundige en geograaf kijkt Sanne met een brede en frisse blik naar het vakgebied.

Meer over Sanne

Andere betrokken collega's:

Stan Florieke
Fietsparkeeronderzoek in Lelystad
Station Lelystad centrum fungeert als hét station van de gemeente Lelystad en het stationsgebied wordt dan ook intensief gebruikt. Verspreid over het stationsgebied is het mogelijk om de fiets te parkeren, zowel bewaakt als onbewaakt en overdekt als in de open lucht. De gemeente wil inzicht in het gebruik van de fietsparkeervoorzieningen rondom het station.

Fietsparkeerduur en weesfietsonderzoek
Keypoint heeft de gemeente voorgesteld de fietsparkeerduur op innovatieve wijze te onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van RFID-techniek voor het meten. Dit wordt gecombineerd met een enquête en weesfietsenonderzoek. Op deze manier wordt de bezettingsgraad op verschillende momenten van de dag gemeten en door een flyer met RFID-chip aan de fiets te hangen kan de fietsparkeerduur bepaald worden. De fiets krijgt dan als het ware een kenteken voor één dag.

Via de hanger geven we uitleg over het onderzoek en verwezen we naar de online vragenlijst met vragen over de herkomst en bestemming van de fietsparkeerder. Aanvullend hebben we alle fietsen voorzien van een weesfietsenbandje. Door deze bandjes een tijd te laten hangen en twee à drie weken later de aanwezige bandjes op te nemen, kunnen we een goede schatting maken van het aandeel weesfietsen.

Het vervolg
We combineren de resultaten van het parkeerduuronderzoek met het herkomst-bestemmingonderzoek en het weesfietsenonderzoek. Dit geeft een zeer gedetailleerd inzicht in het huidige gebruik van het stationsgebied door fietsparkeerders. De gemeente zet deze resultaten in voor de geplande herstructurering van het stationsgebied.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Update DRIS brochures

Project

08 apr
Mark Door

Mark

Update DRIS brochures

Keypoint heeft in 2006 en 2008 bijgedragen aan het tot stand komen van de brochures "Stipt op Stap met Dris" en "Kar-en Maar!". Deze brochures zijn in 2010 geupdate naar de actuele ontwikkelingen op dat moment

Lees verder
Keypoint begeleidt opzet, uitvoering en evaluatie van ITS pilots voor verkeersveiligheid

Project

21 apr
Rick Door

Rick

Keypoint begeleidt opzet, uitvoering en evaluatie van ITS pilots voor verkeersveiligheid

Intelligente Transportsystemen (ITS) zijn in opmars, maar hoe kun je ITS inzetten voor verkeersveiligheid? Voor het ROV Oost Nederland voeren wij de begeleiding uit van twee pilots waarin we onderzoeken hoe ITS oplossingen op de weg, “in het echt”, b...

Lees verder
Parkeeronderzoek Telefoonweg e.o.

Project

21 sept
Patrick Door

Patrick

Parkeeronderzoek Telefoonweg e.o.

Ten behoeve van een experiment met betaald parkeren op de Telefoonweg e.o. heeft Keypoint Consultancy een parkeeronderzoek uitgevoerd. Op basis van een kentekenonderzoek is bepaald hoe hoog de parkeerdruk is op de maatgevende momenten (werkdag, koopa...

Lees verder