Fietsparkeren in Lelystad

Fietsparkeren in Lelystad

01 feb 2018
Fietsparkeeronderzoek in Lelystad
Station Lelystad centrum fungeert als hét station van de gemeente Lelystad en het stationsgebied wordt dan ook intensief gebruikt. Verspreid over het stationsgebied is het mogelijk om de fiets te parkeren, zowel bewaakt als onbewaakt en overdekt als in de open lucht. De gemeente wilde inzicht in het gebruik van de fietsparkeervoorzieningen rondom het station.

Fietsparkeerduur en weesfietsonderzoek
Keypoint heeft de gemeente voorgesteld de fietsparkeerduur op innovatieve wijze te onderzoeken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van RFID-techniek. Dit wordt gecombineerd met een enquête en een weesfietsenonderzoek. Op deze manier wordt de bezettingsgraad op verschillende momenten van de dag gemeten. Door een flyer met RFID-chip aan de fiets te hangen kan de fietsparkeerduur bepaald worden. De fiets krijgt dan als het ware een kenteken voor één dag. 

Op de hanger wordt het onderzoek uitgelegd en verwijzen we naar de online vragenlijst met vragen over de herkomst en bestemming van de fietsparkeerder. Aanvullend hebben we alle fietsen voorzien van een weesfietsenbandje. Door deze bandjes een tijd te laten hangen en enkele weken later de aanwezige bandjes op te halen, konden we een goede schatting maken van het aandeel weesfietsen.

Het vervolg
We combineren de resultaten van het parkeerduuronderzoek met het herkomst-bestemmingonderzoek en het weesfietsenonderzoek. Dit geeft een zeer gedetailleerd inzicht in het huidige gebruik van het stationsgebied door fietsparkeerders. De gemeente zet deze resultaten in voor de geplande herstructurering van het stationsgebied.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Verkeersveilige schoolzones vragen om maatwerk en participatie

Project

04 jul
Ramon Kienhuis Door

Ramon Kienhuis

Verkeersveilige schoolzones vragen om maatwerk en participatie

In opdracht van de gemeente Gouda onderzocht Keypoint de verkeersveiligheid rondom 35 schoolzones. Met de Schoolzone-balans brachten we per locatie samen met de scholen gestructureerd de knelpunten en verbeterkansen in beeld. Zo ondersteunen we Gouda bij een gerichte en samenhangende aanpak voor veiligere schoolomgevingen.

Lees verder
Samen werken aan betere fiets- en wandelroutes in Steenbergen

Project

03 jul
Ramon Kamphuis Door

Ramon Kamphuis

Samen werken aan betere fiets- en wandelroutes in Steenbergen

De gemeente Steenbergen heeft de ambitie om het wandelen en fietsen binnen de gemeente aantrekkelijker en veiliger te maken, zoals verwoord in het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan. In dit kader is onderzocht waar knelpunten liggen en welke verbetermaatregelen mogelijk zijn. Keypoint Consultancy ondersteunde de gemeente daarbij met een datagedreven aanpak, een actief participatieproces en prioritering van maatregelen op basis van brede welvaartseffecten.

Lees verder
Keypoint helpt bedrijven met duurzame mobiliteit in Overijssel

Project

02 jul
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Keypoint helpt bedrijven met duurzame mobiliteit in Overijssel

Willen we Nederland  bereikbaar houden op een duurzame manier dan is het duidelijk dat werkgevers daar een sleutelrol in spelen. Zij zijn in staat werknemers direct te prikkelen, te stimuleren en te belonen voor duurzame mobiliteitsvormen zoals de fiets, deelmobiliteit en het openbaar vervoer. Keypoint is door de provincie ingehuurd om bedrijven te ondersteunen bij de werkgeversaanpak.

Lees verder