Project

Fietsroutes tussen Apeldoorn en Epe in kaart gebracht

05 okt 2020

Opdrachtgever

Cleantech Regio

Projectrol

Projectleider

Start project

jun 2019

Fietsroutes tussen Apeldoorn en Epe in kaart gebracht
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

De Cleantech Regio, de samenwerking tussen gemeenten in de regio Deventer-Apeldoorn-Zutphen, wilde graag meer inzicht in de hoeveelheden fietsers en fietsroutes tussen Apeldoorn en Epe. Hiermee kan ze bepalen welke fietsroute verbeterd moeten worden. We brachten de stromen in beeld met cameraonderzoek, veldwerk en een enquête.

Fietsen in de Cleantech Regio

De Cleantech Regio werkt aan het verbeteren van de fietsinfrastructuur. Daarvoor verbetert ze bestaande fietsinfrastructuur tot snelle fietsroutes tussen de belangrijkste kernen. De route tussen Apeldoorn, Vaassen en Epe, is één van deze routes. De vraag die de regio ons stelde was welke van de drie bestaande routes het beste opgewaardeerd kon worden tot een snelle fietsroute.

Stromenonderzoek

We beantwoordden de vraag door de fietsstromen in beeld te brengen middels de volgende vier deelonderzoeken:

  • Cameraonderzoek: om de aantallen fietsers op vijf kruispunten in Apeldoorn-Noord te bepalen;
  • Enquête op vijf kruispunten om de fietsers te vragen naar hun herkomst, bestemming en motief;
  • Enquête op vijf locaties tussen Epe en Apeldoorn om de routekeuze tussen deze “herkomstpunten” en de vijf kruispunten in kaart te brengen;
  • Online enquête naar het routekeuzegedrag en de tevredenheid met de huidige fietsroutes.

We koppelden de uitkomsten van deze onderzoeken aan elkaar, zodat we de fietsstromen tussen de verschillende gebieden en meetlocaties naast de ervaren tevredenheid en kwaliteit van de route konden leggen.

Vervolg

Met behulp van het onderzoek en twee uitgewerkte route-alternatieven maakt de regio, na een participatieproces met omwonenden, een keuze voor het uiteindelijke tracé van de snelle fietsroute.

Wilt u ook meer inzicht in fietsers en hun routekeuze? Of hebt u een situatie die u graag aan een nader cameraonderzoek wilt onderwerpen? Neem dan contact op met Erik.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder
Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

Nieuws

12 jul
Cees Door

Cees

Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

'Verrommeling van de openbare ruimte' is een veel gebruikte beschrijving bij de opkomst van deelfiets en -scooters die her en der in de stad worden geparkeerd.

Lees verder
Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Project

11 jul
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Slim routeadvies voor iedere automobilist. Wegbeheerders en navigatiepartijen werken daar aan binnen het project VM-IVRA. Dat doen ze door samen innovatieve in-car diensten te ontwikkelen, beproeven en op te schalen.

Lees verder