Project

Fietsroutes tussen Apeldoorn en Epe in kaart gebracht

05 okt 2020

Opdrachtgever

Cleantech Regio

Projectrol

Projectleider

Start project

jun 2019

Fietsroutes tussen Apeldoorn en Epe in kaart gebracht
Erik

Erik

Adviseur Mobiliteit

Analytisch en gedreven door duurzame mobiliteitsveranderingen

Hoe kunnen we de transitie naar duurzame mobiliteit concreet vormgeven? En hoe kunnen we de voortgang en het effect van beleid en maatregelen het beste meten? Concrete vragen waarvoor u bij Erik aan het juiste adres bent.

Meer over Erik

Andere betrokken collega's:

De Cleantech Regio, de samenwerking tussen gemeenten in de regio Deventer-Apeldoorn-Zutphen, wilde graag meer inzicht in de hoeveelheden fietsers en fietsroutes tussen Apeldoorn en Epe. Hiermee kan ze bepalen welke fietsroute verbeterd moeten worden. We brachten de stromen in beeld met cameraonderzoek, veldwerk en een enquête.

Fietsen in de Cleantech Regio

De Cleantech Regio werkt aan het verbeteren van de fietsinfrastructuur. Daarvoor verbetert ze bestaande fietsinfrastructuur tot snelle fietsroutes tussen de belangrijkste kernen. De route tussen Apeldoorn, Vaassen en Epe, is één van deze routes. De vraag die de regio ons stelde was welke van de drie bestaande routes het beste opgewaardeerd kon worden tot een snelle fietsroute.

Stromenonderzoek

We beantwoordden de vraag door de fietsstromen in beeld te brengen middels de volgende vier deelonderzoeken:

  • Cameraonderzoek: om de aantallen fietsers op vijf kruispunten in Apeldoorn-Noord te bepalen;
  • Enquête op vijf kruispunten om de fietsers te vragen naar hun herkomst, bestemming en motief;
  • Enquête op vijf locaties tussen Epe en Apeldoorn om de routekeuze tussen deze “herkomstpunten” en de vijf kruispunten in kaart te brengen;
  • Online enquête naar het routekeuzegedrag en de tevredenheid met de huidige fietsroutes.

We koppelden de uitkomsten van deze onderzoeken aan elkaar, zodat we de fietsstromen tussen de verschillende gebieden en meetlocaties naast de ervaren tevredenheid en kwaliteit van de route konden leggen.

Vervolg

Met behulp van het onderzoek en twee uitgewerkte route-alternatieven maakt de regio, na een participatieproces met omwonenden, een keuze voor het uiteindelijke tracé van de snelle fietsroute.

Wilt u ook meer inzicht in fietsers en hun routekeuze? Of hebt u een situatie die u graag aan een nader cameraonderzoek wilt onderwerpen? Neem dan contact op met Erik.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

De maximumsnelheid op je navigatie-app: betrouwbaar of niet?

Project

14 jan
Heleen Door

Heleen

De maximumsnelheid op je navigatie-app: betrouwbaar of niet?

Sinds maart 2020 geldt overdag op alle snelwegen in Nederland een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. ’s Nachts geldt op veel plekken een hogere snelheid van 120 of 130 kilometer per uur. Voor navigatie-apps een uitdaging. Want hoe zorg je er voor dat de app op elk tijdstip de juiste snelheid weergeeft? Keypoint zocht uit bij welke apps dit goed gaat, en bij welke nog niet.

Lees verder
Toepassingen vanuit data uit voertuigen voor wegbeheerders: evaluatie en vooruitblik

Project

13 jan
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Toepassingen vanuit data uit voertuigen voor wegbeheerders: evaluatie en vooruitblik

In opdracht van NDW onderzoekt Keypoint de toepassingen vanuit data uit voertuigen door wegbeheerders. Het onderzoek geeft aan waar we in Nederland staan met data uit voertuigen. Het geeft daarnaast advies voor vervolgstappen op het gebied van techniek, functionaliteit en organisatie.

Lees verder
Een mobiliteitsvisie voor de toekomst van Nijkerk

Project

12 jan
Erik Door

Erik

Een mobiliteitsvisie voor de toekomst van Nijkerk

Keypoint adviseert de gemeente Nijkerk voor de nieuwe mobiliteitsvisie. Daarbij richten we ons op de fiets, verkeersveiligheid en het hoofdwegennet.

Lees verder