Project

Fietsroutes tussen Apeldoorn en Epe in kaart gebracht

05 okt 2020

Opdrachtgever

Cleantech Regio

Projectrol

Projectleider

Start project

jun 2019

Fietsroutes tussen Apeldoorn en Epe in kaart gebracht
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

De Cleantech Regio, de samenwerking tussen gemeenten in de regio Deventer-Apeldoorn-Zutphen, wilde graag meer inzicht in de hoeveelheden fietsers en fietsroutes tussen Apeldoorn en Epe. Hiermee kan ze bepalen welke fietsroute verbeterd moeten worden. We brachten de stromen in beeld met cameraonderzoek, veldwerk en een enquête.

Fietsen in de Cleantech Regio

De Cleantech Regio werkt aan het verbeteren van de fietsinfrastructuur. Daarvoor verbetert ze bestaande fietsinfrastructuur tot snelle fietsroutes tussen de belangrijkste kernen. De route tussen Apeldoorn, Vaassen en Epe, is één van deze routes. De vraag die de regio ons stelde was welke van de drie bestaande routes het beste opgewaardeerd kon worden tot een snelle fietsroute.

Stromenonderzoek

We beantwoordden de vraag door de fietsstromen in beeld te brengen middels de volgende vier deelonderzoeken:

  • Cameraonderzoek: om de aantallen fietsers op vijf kruispunten in Apeldoorn-Noord te bepalen;
  • Enquête op vijf kruispunten om de fietsers te vragen naar hun herkomst, bestemming en motief;
  • Enquête op vijf locaties tussen Epe en Apeldoorn om de routekeuze tussen deze “herkomstpunten” en de vijf kruispunten in kaart te brengen;
  • Online enquête naar het routekeuzegedrag en de tevredenheid met de huidige fietsroutes.

We koppelden de uitkomsten van deze onderzoeken aan elkaar, zodat we de fietsstromen tussen de verschillende gebieden en meetlocaties naast de ervaren tevredenheid en kwaliteit van de route konden leggen.

Vervolg

Met behulp van het onderzoek en twee uitgewerkte route-alternatieven maakt de regio, na een participatieproces met omwonenden, een keuze voor het uiteindelijke tracé van de snelle fietsroute.

Wilt u ook meer inzicht in fietsers en hun routekeuze? Of hebt u een situatie die u graag aan een nader cameraonderzoek wilt onderwerpen? Neem dan contact op met Erik.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

Project

01 feb
Justin Door

Justin

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

In toenemende mate werken publieke en private partijen samen aan duurzame oplossingen voor verstedelijking en mobiliteit. Eén van die oplossingen is het realiseren van buurthubs waar diverse providers deelmobiliteit aanbieden. Ook Enschede heeft zich op dat pad begeven en gaat voor een uitgebreid netwerk van compacte buurthubs. Keypoint heeft een tussenevaluatie gemaakt voor deze hubs.

Lees verder
Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder