Fietsroutes tussen Apeldoorn en Epe in kaart gebracht
Patrick Duwel
Patrick Duwel
Directeur

Fietsroutes tussen Apeldoorn en Epe in kaart gebracht

05 okt 2020

De Cleantech Regio, de samenwerking tussen gemeenten in de regio Deventer-Apeldoorn-Zutphen, wilde graag meer inzicht in de hoeveelheden fietsers en fietsroutes tussen Apeldoorn en Epe. Hiermee kan ze bepalen welke fietsroute verbeterd moeten worden. We brachten de stromen in beeld met cameraonderzoek, veldwerk en een enquête.

Fietsen in de Cleantech Regio

De Cleantech Regio werkt aan het verbeteren van de fietsinfrastructuur. Daarvoor verbetert ze bestaande fietsinfrastructuur tot snelle fietsroutes tussen de belangrijkste kernen. De route tussen Apeldoorn, Vaassen en Epe, is één van deze routes. De vraag die de regio ons stelde was welke van de drie bestaande routes het beste opgewaardeerd kon worden tot een snelle fietsroute.

Stromenonderzoek

We beantwoordden de vraag door de fietsstromen in beeld te brengen middels de volgende vier deelonderzoeken:

  • Cameraonderzoek: om de aantallen fietsers op vijf kruispunten in Apeldoorn-Noord te bepalen;
  • Enquête op vijf kruispunten om de fietsers te vragen naar hun herkomst, bestemming en motief;
  • Enquête op vijf locaties tussen Epe en Apeldoorn om de routekeuze tussen deze “herkomstpunten” en de vijf kruispunten in kaart te brengen;
  • Online enquête naar het routekeuzegedrag en de tevredenheid met de huidige fietsroutes.

We koppelden de uitkomsten van deze onderzoeken aan elkaar, zodat we de fietsstromen tussen de verschillende gebieden en meetlocaties naast de ervaren tevredenheid en kwaliteit van de route konden leggen.

Vervolg

Met behulp van het onderzoek en twee uitgewerkte route-alternatieven maakt de regio, na een participatieproces met omwonenden, een keuze voor het uiteindelijke tracé van de snelle fietsroute.

Wilt u ook meer inzicht in fietsers en hun routekeuze? Of hebt u een situatie die u graag aan een nader cameraonderzoek wilt onderwerpen? Neem dan contact op met Erik.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreëerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder
Even voorstellen: Herbert van den Hardenberg

Nieuws

13 feb
Rogier Busscher Door

Rogier Busscher

Even voorstellen: Herbert van den Hardenberg

Afgelopen week hebben we Herbert van den Hardenberg mogen verwelkomen bij Keypoint. Hij gaat bij onze locatie in Utrecht stagelopen onder begeleiding van Rogier Busscher.

Lees verder
Keypoint ondersteunt Gemeente Hengelo bij het opstellen van Actieplan Fiets

Project

29 jan
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Keypoint ondersteunt Gemeente Hengelo bij het opstellen van Actieplan Fiets

Keypoint gaat de gemeente Hengelo ondersteunen bij het realiseren van het Actieplan Fiets 2024. De ambitie is om in 2040 meer dan de helft van alle verplaatsingen binnen Hengelo door de fiets te laten faciliteren.

Lees verder